Hračky ke Dni dětí a za vysvědčení od Mikro Trading - hračky s logem ducha jsou krásné, dětem se líbí a jsou bezpečné. Recenze

18.05.2023 12:59

 

Blíží se Den dětí, a taky vysvědčení. Tedy doba, kdy dětem kupujeme hračku, nebo nějakou drobnost pro radost. My, babičky kupujeme hračky i na prázdniny – aby se děti zabavily, když si užívají prázdnin u babiček a dědečků. Doma mají děti hraček vždycky dost, u babiček už tolik ne, tak je fajn udělat radost.

Přiznávám se, že hračky kupuji moc ráda. Baví mě to. Tak trošku si tím plním sny, které jsem měla jako malá, ale hraček na výběr moc nebylo. Tak chodím hračkárnou a koukám na svět zase chvíli dětskýma očima. Některé hračky bych brala i teď, jako dospělá. Prostě při nákupu hraček jsem vždycky zase trochu dítětem, a raduju se. Druhou radost pak mám, když vidím, jak se radují vnoučata. Tahle radost je větší, a hřeje u srdce.

Teď vám dám pár tipů na fajn hračky, které jsou kvalitní, hezké a cenově dostupné.

Já vybírám hračky moc ráda od společnosti Mikro Trading. Společnost Mikro Trading patří k nejstabilnějším společnostem na trhu, a zabývá se výrobou a dovozem kvalitních, pro děti bezpečných hraček.  Bezpečnost – to je velmi důležité. Hlavně pokud jsou menší děti, je třeba vybírat hračky, které se nepoškodí, a děti si jimi neublíží. Všechny hračky Mikro Trading jsou hračky bezpečné, a splňují i ty nejpřísnější bezpečnostní certifikáty. Označeny jsou logem modrého ducha. Jakmile na hračce vidíte logo modrého ducha, je to hračka bezpečná, a nemusíte se bát – materiál je kvalitní, a hračka splňuje všechny potřebné atesty.

Všechny hračky od Mikro Trading jsou na pohled krásné, barevné, takže se dětem líbí. Já u hraček ale hledám vždycky nějakou přidanou hodnotu – hračka musí děti i něco učit, nebo rozvíjet nějakou dovednost – a takové jsou hračky Mikro Trading. Dětem se líbí, baví je, a aniž by to tušily – hraním se učí spoustu nových věcí, nebo si procvičují třeba motoriku, nebo rozvíjejí fantazii (i to je pro rozvoj dětského myšlení hodně důležité).

Snažila jsem se vybrat hračky pro děti všech věkových kategorií, aby bavily kluky i holčičky.

Pokud máte doma malého kluka, určitě ho zaujme auto s bublifukem.

Je to Monster Truck dinosaurus s bublinkovačem.

Auto je plastové, lehké, má zelenou barvu a dinosauří hlavu.

Bublifuk funguje pomocí kompresorku, který je na 3 tužkové baterky. Bublifuk můžete i vypnout, pak s autem děti jezdí jako s klasickým autíčkem. K tomuto autu je i vodící tyč, aby s ním děti mohly běhat.

 Při jízdě se ozývá zvuk – je to takové „cvakání“, takže kluci mají pocit, že auto je nastartované a vrčí jako motor. Vnuk s autem chodí důležitě za tátou, hlavně když se seká trávník, a je spokojený.

Jak už jsem psala, s autíčkem si lze hrát i jako s Monster truckem – bez bublifuku, lze sundat i vodící tyč. U nás ale zatím toto nebylo dovoleno. Bubliny jsou prostě úžasné, a vnuk si je ohromně užívá. Když foukne větřík, rozletí se bubliny všude kolem vnuka, a výsledek je šťastné dítě. Náplň do bublifuku je součástí balení hračky.

Auto dinosaurus monster truck  s bublifukovačem.

  • Rozměr auta: 30 cm
  • Materiál: plast
  • Náplň bublifuku - 350 ml
  • Na baterie: 3x AA

Pokud si chcete auto prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Auto Monster Truck dinosaurus s bublifukem

 

Když jsem vybrala hračku pro kluky, nesmíme zapomenout ani na holčičky.

Každé holčičce udělá radost miminko Babyblooms s doplňky a květinou.

Hračka je opravdu super pro malé slečny.

 Je to takový květináček s květinou, ve kterém je schovaná malá panenka –  motýlí víla s nějakým doplňkem.

Já jsem vybrala světlou květinku, vílu se zelenými křidélky a jako doplněk je gumička do vlasů. V balení je malý zelený klíček, který holčičky vsunou do otvoru na dně květináče a otočí.

Rázem se uvolní květina a vyletí víla-motýlek. Hračka je opravdu roztomilá.

Výhodou je, že panenek je 12 druhů. Holčičky tedy mohou mít hned několik květinových panenek, a když si dohrají, panenku uloží do květináčku a postaví třeba na stolek, nebo do police s hračkami a je uklizeno.

Tahle hračka potěší každou malou slečnu.

Druhy: Cutie Crawly,Citrus Bloom, Fluttershine,Lady Bloom, Pinky Bud, Butter Sun
Barvy: Bumble Sweet, Blossum Bug, Polka Dotty, Baby Bug, Rosie Blue, Love Bug
Rozměr: 12,5cm
Věk: 3+
Materiál: plast

Pokud si chcete hračku prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Miminko Babyblooms v květináči s překvapením

 

No, a pro větší děti jsem vybrala dvě hry – jedna je Jungle Expedition a druhá Dinoworld hlavolam dinosaurus se světlem a zvukem (Nerve Spiral game) – obě tyto hry jsou vhodné pro kluky i holčičky.

Dinoworld hlavolam dinosaurus se světlem a zvukem je bezva na procvičení trpělivosti a motoriky. Je to úplně jednoduchý princip hry - nebo chcete-li hlavolamu.

Hra je v podstatě o soustředění a trpělivosti. Materiál je plast a kov. Do malého podstavce upevníte drát ve tvaru dinosaura se záhyby. Vložíte mikrotužkové baterie a hra je připravena.

Pak si vezmete kovovou tyčku a musíte projet po obvodu dinosaura.

Jakmile se dotknete dinosaura, ozve se zvuk, a musíte začít znovu, nebo hraje další hráč.

 Děti tenhle hlavolam baví. Musím říct, že baví i nás, dospělé. Pokud máte nějaký večírek, tuhle hru doporučuji. Je jednoduchá a určitě pobaví. Fajn je zavést pravidlo, že pokud se drát dotkne dinosaura, a ozve se zvuk, musí ten, kdo prohrál splnit nějaký předem domluvený úkol. S touhle hrou – hlavolamem si užijete spoustu legrace.

Pokud si hlavolam chcete prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Dinoworld hlavolam dinosaurus se světlem a zvukem

 

Poslední hrou je Jungle Expedition hra střílecí opice v krabičce

Tahle hra je bezva na doma, i na dovolenou. Je z dílů z lehoučkého plastu, takže ji můžete vzít kamkoliv. Navíc ji můžete opakovaně složit a rozložit do krabičky – nezabere tedy místo.

Princip je velmi jednoduchý.

Postavíte strom, nasadíte plastový malý „katapult“ a na něj postavíte plastovou opičku se zahnutýma rukama. Cílem je, aby se opice zavěsila na strom.

Katapult můžete nasadit na plastové „kořeny“, nebo je může mít každý hráč před sebou – to záleží na vás.

Pak už to chce jen natrénovat, jakou silou opici vystřelit. Zdá se to jednoduché, ale chce to cvik a trpělivost. Takže občas skončí opička někde úplně jinde, než má – na hlavě spoluhráče, na stole, na zemi.. Proto je u hry zábava a legrace – spousta smíchu a pohody.

Takové hry mám ráda. Všichni se bavíme, a děti, aniž by to tušily, procvičují hrou trpělivost a motoriku, soustředění a odhad – rozvíjí se a procvičují.

Pravidla si můžete při hře samozřejmě upravovat. Když už se děti naučí zavěsit opici, můžete dávat body podle toho, jaké patro plastového stromu trefí. Nebo naopak – když netrefí, musí třeba zazpívat písničku, nebo splnit nějaký jiný úkol.

 Hra je úplně jednoduchá – protože zavěsit opici na strom není úplně jednoduché, doporučený věk hráčů je 4+.

Hrát mohou 2-3 hráči. Na krabici je, že hra trvá cca 20 minut. Je ale jen na vás, jak dlouho chcete hrát, nebo jaká si stanovíte pravidla.

Jak už jsem zmínila, hra je prima pro všechny hráče od 4 let, a protože je z lehoučkých plastových dílů, klidně ji můžete vzít sebou i na dovolenou – vejde se do kufru a nezabere moc místa. Hra je za velmi přijatelnou cenu, může si ji koupit tedy úplně každý.

Pokud si hru chcete prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Jungle Expedition hra střílecí opice v krabičce

 

Poslední hračkou, kterou jsem dnes vybrala k doporučení, je míč

Míč je v létě jednou z nejoblíbenějších hraček. Doma, na zahradě, nebo na dovolené – s míčem si užijí legraci děti i dospělí, kluci i holčičky. Já jsem vybrala míč s pirátem – jedeme s vnukem na vodu, tak je pirát jasnou volbou, vyráběny a prodávány jsou míče v různých barvách a vzorech.

Míč je lehoučký, a velikostí tak akorát, aby ho mohly nosit a házet i úplně malé děti. Házením, chytáním i kutálením si děti procvičí spoustu dovedností – motoriku, ale třeba i odhad vzdálenosti a další. Kopání do míče pak trénuje třeba stabilitu a koordinaci pohybů.

U míče vám ani nebudu dávat odkaz na koupi, koupíte ho v každém dobrém hračkářství a supermarketu.

Pokud tedy chcete koupit dětem nějakou malou hračku pro radost, nebo za odměnu, zkuste hračky s logem ducha. Jakmile na hračce vidíte logo ducha, můžete si být jistí, že hračka je kvalitní a bezpečná. Hraní je radost. Takže přeju všem dětem krásný Den dětí plný her, a hezké hravé prázdniny doma, nebo u babičky a dědy s hračkami s logem ducha..

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: