Hra Vikingové v bouři - hlavolamová hra, která dokáže vytáhnout děti od počítačů

09.04.2018 13:15

Vikingové v bouři ( Smart hra,. vydavatelství Mindok, autor Raf Peeters)

 

Tahle logická hra mne zaujala už na první pohled. Do krabičky je totiž vidět a krásně do detailu zpracované lodě mne zaujaly. Vikingské lodě se mi vždycky líbily a tak jsem zvědavě do hry nahlédla. Další super výhodou je, že hlavolamovou hru může hrát sám jeden hráč, potřebujete- li tedy zabavit své dítko, nebo sebe, můžete začít hrát prakticky hned a kdykoliv.

Hra je tvořena plastovou deskou s oceánem, figurkami lodí, točnami s vlnami ( půlkruhové díly s výřezy vln, po kterých se lodi pohybují) a barevnými plastovými označeními přístavů. Ke hře patří i brožurka se zadáními jednotlivých her a jejich obtížností.

Úkoly jsou rozděleny po patnácti do čtyř stupňů obtížnosti. Nejjednodušší Starter mohou hrát už děti od 6 let, a v pohodě ho po chvíli zvládnou a opravdu se zabaví. Hru máme teprve krátce, já jsem tedy ,přiznávám, do nejobtížnějšího Master ještě nedošla, ale v každé volné chvíli si s hlavolamovou hrou taky jdu pohrát. Tahle hra zaujme, chytí a baví.

Pravidla hry nejsou vůbec složitá.

Vyberete si obtížnost a nastavení hry, kterou chcete hrát. Potom podle zadání nacvaknete barevné šipky, které značí přístav. Podle obrázku nastavíte i otočné vlny. Úkol je dostat lodě podle barvy k přístavu – takže červenou loď k červenému, žlutou k žlutému atd..

Lodě sousedí se dvěma točícími se vlnami, a je jen na vás, kam se loď bude pohybovat. Některá kolečka jsou ale ve hře zablokovaná, takže s nimi nejde v dané chvíli pohnout. Musíte si tedy cestu rozmýšlet, aby se vám nepotkaly dvě lodi, protože hrajete se všemi. Pokud se vám stane, že dojedete lodí k jinému přístavu, jde se samozřejmě i vrátit a pokračujete jiným směrem.

Tahle hra nás doma chytila všechny. Hlavolamové hry jsem, přiznávám, doposud neznala, o to víc jsem jí nadšena. My doma hrajeme hry moc rádi, občas je ale problém najít spoluhráče. Tahle hra spoluhráče nepotřebuje, i když hrát ve dvou je vždycky zajímavější a jiné, bude vás tedy bavit i ve dvou hráčích – i když v pravidlech to není, my jsme hráli i ve dvou hráčích, každý měl dvě lodě a snažili jsme se dostat ty svoje dvě lodě co nejdříve do přístavu. Moc se mi líbí, že hra podporuje logické myšlení – a to nejen dětí, ale i nás, dospělých.

Pokud tedy chcete zabavit rodinu a vytáhnout děti od počítačů, tahle hra je určitě bude bavit. Doporučuji jen sehnat si nějaký sáček na lodě a plastové dílky, a pak můžete hru vozit sebou i v autě a děti se nebudou nudit, zabaví se spolu s Vikingy.

Hlavolamová hra Vikingové v bouři od společnosti Mindok  mne překvapila a u nás doma se zařadila rázem mezi nejoblíbenější. Je skvěle zpracovaná (lodičky jsou opravdu krásné), ale hlavně je opravdu chytře sestavená a vymyšlená, nutí nás rozhýbat myšlení ( což je po práci na počítači a koukání do obrazovky milé a příjemné, občas překvapivé – tahle hra nás nutí myslet jiným způsobem, než jsme zvyklí u elektronických her), a logicky myslet. Prima je i odstupňování obtížnosti do čtyř skupin, mohou tedy hrát i malé děti stejně jako dospělí. Velkou výhodou je, že hra je pro jednoho hráče, nemusíte tedy čekat, až bude mít někdo čas si s vámi zahrát. Vikingové v bouři se tak řadí mezi hry, které by doma neměly chybět.

Pokud si chcete hru Vikingové v bouři koupit, klikněte zde: Vikingové v bouři

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment her, klikněte zde: www.mindok.cz

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: