Hra pro děti Krtek a kamarádi od DinoToys podporuje logické myšlení a představivost. Vhodná pro i nejmenší děti!

01.06.2022 13:46

 

Dnes je den dětí. Kdy jindy by byl lepší den k představení nové dětské hry pro nejmenší. Je to hra Krtek a kamarádi od DinoToys.

Hra připomíná pexeso. Pexeso hrajeme doma moc rádi. Jen s těmi nejmenšími to je někdy obtížné, protože nemají tak šikovné prsty, a často jsou pak kartičky různě ohnuté a pomačkané. To je pak pro hru špatné, protože kartičku, která je nějak označená – třeba právě poškozením a ohnutím rohů – najde každý mnohem snáze.

Kartičky u hry Krtek a kamarádi jsou z pevného kartonu, takže ani úplně malé děti kartičku nepoškodí, takže je super nejen na hraní s nejmenšími, ale i na cestování. Hrát lze pak prakticky kdekoliv – pevné kartičky můžete rozložit prostě všude.

Když už jsme u těch kartiček – nápad na obrázky krtečka a jeho kamarádů je moc fajn. Všechny obrázky jsou totiž roztomilé, krtek, myška, zajíc i ježek jsou krásní, barevní a pro děti snadno zapamatovatelní. Kdo by neměl rád krtečka  - já nikoho takového neznám.

Tahle hra je super přípravou na hraní her s těmi nejmenšími. Hrát ale mohou i starší děti, tam je možno upravit si pravidla na vyšší obtížnost.

V krabičce je 48 pevných kartiček. Hrát je možno dvě varianty hry – Krtek a nejmenší kamarádi, a Krtek a kamarádi. V téhle hře se ale fantazii a myšlení meze nekladou, třeba vás napadne i úplně jiná, vaše vlastní hra.

Krtek a nejmenší kamarádi je jak název napovídá určená pro ty nejmenší děti. Tady je cílem hry naučit děti hledat souvislosti. Polovinu kartiček položíte na stůl obrázkem nahoru, aby je děti viděly. Zbylé budou na hromádce obrázky dolů.

Pak podle věku volíte obtížnost hry. Třeba hledáte stejné zvířátko do dvojice – tedy krtka ke krtkovi, myšku k myšce.

Můžete hledat i stejnou barvu – k zelené kartičce zelenou, k modré modrou.

Další variantou je hledání stejných předmětů na kartičkách – konvička, hrneček.

Poslední variantou pro nejmenší je hledat předměty, které spolu souvisí, třeba hudební nástroj.

Pro starší děti je to hra Krtek a kamarádi.

Každý hráč si před sebe položí tři karty obrázkem nahoru. Ostatní kartičky jsou na stole jako dobírací balíček.

 Podle věku a schopností pak volíte, jaké druhy dvojic budete hledat – stejné zvířátko, nebo stejnou barvu, nebo předměty, které spolu souvisí.

Začne nejmladší hráč tím, že si lízne jednu kartu z dobíracího balíčku, a hledá na stole takovou, kterou by mohl s kartou spárovat podle typu hry, jakou zvolíte. Dvojice si odloží stranou. Pokud nenajde dvojici, položí si kartu ke svým kartám obrázkem nahoru. Hra skončí, když dojdou kartičky v dobíracím balíčku.

Hry jsou jednoduché. Součástí balení jsou srozumitelná pravidla. Jak jsem už ale říkala, hra je vymyšlena tak, aby podporovala logické myšlení a fantazii dětí. Proto si můžete pravidla hry upravovat tak, aby vám vyhovovala, nebo si vymyslet úplně novou vlastní hru.

Kartičky jsou nádherné, motiv krtka a jeho kamarádů je pro děti líbivý, zpracování je nádherné. Tuhle hru si určitě oblíbíte. Je jiná, než pexeso, a děti moc baví. Vnuk by hrál nejraději pořád – je to pro něj nové, takže ho to moc baví. Je ještě malý, takže zatím hrajeme variantu pro nejmenší, a je fakt, že díky krásným obrázkům a originalitě hry se při hraní nenudí ani dospělí.

Chcete si tuhle hru prohlédnout, nebo koupit? Klikněte zde: Krtek a kamarádi.

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: MojeDino.cz.

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: