Hitem letošních vánoc budou určitě chytré fitness náramky a chytré hodinky. Doporučuji značku Carneo.

27.11.2020 14:21

 

Hitem letošních vánoc budou určitě chytré hodinky. Já sama mám tyhle moderní pomocníky ráda, moc se mi líbí.

V dnešní době už chytré hodinky spojily svou funkci s fitness náramky a umí nejen ukazovat čas, ale i přijímat telefonický hovor a ještě nám dokáží monitorovat tělesné funkce, a pomoci se správnou životosprávou.

Já jsem z těchto moderních technologií v hodinkách tak nadšená, že jsem o nich začala zjišťovat víc informací.

Proto jsem vyzkoušela troje chytré smart hodinky – nebo chcete-li fitness náramky od společnosti Carneo – odborníka na chytré hodinky, fitness náramky, ale i na skvělé kamery do auta, přenosné reproduktory, bezdrátová sluchátka, anebo třeba i smart domácnost.

Překvapil mne ohromný výběr, jaký u Carneo.cz najdete – smart hodinky si můžete vybrat pánské, dámské, ale i dětské. Prostě paráda.

K testování jsem vybrala 3 modely – Carneo Soniq+ Woman, Carneo Gear+ Deluxe a Carneo Gear+ Platinum.

Já jsem tak nadšená, že nevím, u kterých hodinek začít dřív. Abych byla objektivní, testovaly se mnou hodinky i dcery. Všechny jsme s nimi spokojené. Každá z nás používala hodinky trochu jinak, každá máme ráda jiný druh sportu a pohybu, a každá jsme si našly ten svůj model. Vlastně i to, že letos je korona a s ní omezená možnost pohybu, je trošku důvodem, proč chytré hodinky nosit. Občas u počítače sedím déle, než obvykle, a hodinky mne upozorní, že už bych se taky měla zvednout a trochu se chvíli hýbat. Zajímavé je i nechat si celý den měřit tlak – třeba pak zjistíte, jak na vás působí káva, nebo přítomnost šéfa na pracovišti, docela jsme se nasmály, když jsme zjistily, jak dceru dokáže „tlakově rozpumpovat“ desetileté dítě.

Perfektní je i funkce upozornění na příchozí hovor – ať už při sportování, nebo při běžném životě, je fajn vědět, že vám někdo volá, a nemuset přitom mít v ruce mobil. Stačí si hodinky spárovat s telefonem pomocí Bluetooth.

 Chytré hodinky jsou prostě pro mne super věc, a jsem s nimi moc spokojená.

A teď už k jednotlivým modelům (nebudu popisovat zbytečně všechny technické funkce, ke každým hodinkám dám odkaz přímo k výrobci, kde jsou veškeré technické specifikace přesně popsány)

Carneo Soniq+ Woman – tenhle smart náramek jsem testovala týden já, a týden nejstarší dcera. Náramek je super, i když z těch tří testovaných modelů není můj favorit, dcera ho vyhodnotila pro ni jako nejlepší. V poměru funkce a cena je tento model moc fajn.

Smart náramek – budu o něm nadále mluvit jako o hodinkách, nějak mi to k náramku lépe pasuje. Tvar ciferníku je obdélníkový, pásek i lůžko ciferníku jsou v růžové barvě. Tyhle hodinky ocení hlavně sportovně založenější dámy. Na sport jsou tyto hodinky opravdu super, a jsou i poměrně dost odolné.  Jsou uzpůsobené tomu, aby vydržely sportovní zátěž, a tak taky skvěle fungují. Pokud chcete hodinky, které vám vydrží, a jsou kromě funkcí i odolné, asi bych volila právě tento model. Sklíčko vydrželo spoustu zátěže bez jediného škrábnutí, a ani pot a déšť nijak neublížily. Dcera na kole s hodinkami zmokla, a díky tomu, že jsou voděodolné, zvládly to hodinky v pohodě. Doba koronová vyžaduje stále si mýt ruce – pokud namočíte při mytí rukou tyto hodinky, bude to v pohodě. Ale pozor – voděodolnost je na běžnou potřebu – tedy déšť a mytí rukou, na žádné potápění stavěné nejsou.

Hodinky skvěle zvládnou připojení hovoru a sms celkem rychle během pár sekund. Výdrž baterie je podle toho jak hodně hodinky využíváte – 5 až 7 dní.

Hodinky mají 5 sportovních režimů – chůze, běh, turistika, cyklistika a basketbal. Hodinky měří tělesné funkce, jako teplota a tlak, režim spánku, a vlastně všechna data tělesné aktivity, spočítá spálené kalorie, a mají spoustu dalších funkcí.

Displej je skvěle čitelný, jeho rozlišení je dostatečné, takže nemusíte nic luštit, všechno je krásně a výrazně vidět.

O všech funkcích se rozepisovat ani nebudu, nejsem úplně technický typ, takže odborné informace o hodinkách zjistíte přímo na stránkách Carneo.cz , jako uživatel jsem ale spokojená, a jako sportovní fitness náramek je tento typ moc fajn.

Pokud si chcete hodinky prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Carneo Soniq+ Woman

 

Druhý typ hodinek Carneo Gear+ Platinum se mnou testovala prostřední dcera.

Tenhle fitness náramek (budu o něm opět mluvit jako o hodinkách) má krásné provedení v růžovo zlaté barvě. Vzhledem více připomíná klasické hodinky. Aktivovat ho lze pohybem ruky – to je moc fajn, všechno si přečtete už při jednom pohybu, vlastně jako když se jdete podívat na hodinky.

Umí spárováním s telefonem upozornit na příchozí hovor, sms, nebo zprávu.

Tyhle hodinky mají už 10 sportovních režimů (běh, chůze, vnitřní běh, chůze uvnitř, turistika, eliptický trenažér, cyklistika, stacionární kolo, veslovací trenažér, stepper). Umí měřit tělesné funkce, sleduje spánek, umí měřit kalorie s možností nastavení denního cíle – prostě podpora zdravého životního stylu a sportu. Třeba tlak umí hlídat celý den, i mimo sportovní aktivitu. Měření tlaku a tepu je moc fajn, občas je zajímavé sledovat, jak se během dne váš tlak mění, a podle toho si trochu regulovat denní režim. Hodinky jsou opět vodotěsné (vodotěsnost IP67), pokud s nimi zmoknete, nebo si s nimi umyjete ruce, nic se jim nestane.

Hodinky se příjemně ovládají, displej je krásně čitelný, a tvarem jsou na ruce velmi slušivé.

Výdrž baterie je dost dobrá – tak nějak kolísá mezi 4 – 8 dny. Pokud jsme je používaly hodně, vydržely asi 4,5 dne – ale to byly opravdu téměř neustále v provozu, protože jsme zkoušely, co všechno zvládnou. Při běžném provozu bez velkých zátěží vydržely až 8 dní.

Všechny funkce fungují tak, jak mají, měření je rychlé a překvapilo mne, že i celkem dost přesné – třeba tlak jsme kontrolovaly zvlášť na tlakoměru a hodnoty odpovídaly těm naměřeným hodinkami.

Pokud bych měla uzavřít recenzi těchto hodinek, tak jako slušivé, a přitom velmi výkonné. Hezký vzhled, hodně režimů a funkcí, přesné měření. App je v českém jazyce, a funguje rychle a správně tak, jak má. Se smartphonem se páruje přes Bluetooth, spárování je rychlé – trvá jen pár vteřin.

Tyto hodinky jsou vhodné pro začínající sportovce, i pro ty, co už sportují víc, a mají větší zátěž.  Tam už je pak fajn svoje výkony mít změřené. Tyhle hodinky to skvěle zvládají. Dcera je používá při každodenním cvičení. Nemáme vyzkoušenou posilovnu s posilovacími stroji, protože je momentálně zavřená, ale při domácím cvičení, i s nářadím, které je dostupné doma, jsou hodinky moc fajn. Pokud tedy sportujete, a chcete mít přehled o efektivitě vašeho cvičení a denního režimu, tohle jsou hodinky pro vás.

Pokud si chcete hodinky prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Carneo Gear+ Platinum.

 

A poslední hodinky – tedy fitness náramek, který vám představím je Carneo Gear+ Deluxe.

Je to taková pro mne třešnička na dortu. Hodinky, do kterých jsem se zamilovala na první pohled, a u kterých nevím, jak jsem bez nich mohla být. Jsou nádherné už svým provedením – vypadají opravdu luxusně, takže jsou i skvělým módním doplňkem. Vypadají opravdu tak dobře, že nikdo nepozná, že je to fitness náramek, ani když je máte k šatům. Tyhle hodinky vychválím asi nejvíc, protože mi padnou jako ulité vzhledem i funkcemi.

Mají možnost výběru z velkého množství ciferníků, dokonce je u nich i možnost mít ciferník s vlastní fotkou. Menu je nadčasově vytvořeno ve starorůžové barvě – to se návrhářům moc povedlo.

Specialitou hodinek je automatické měření krevního tlaku a okysličení krve, to využívám opravdu hodně.

Samozřejmě i tyto hodinky umí upozornit na příchozí hovor, sms, nebo zprávu.

Na výběr mají 8 druhů sportů – běh, chůze, turistika, eliptický trenažér, cyklistika, plavání, basketbal a jóga. Pro běžného člověka tedy naprosto dostačující. Dokonce mají i funkci vedení menstruačního kalendáře.

Všechny informace, které jsou důležité, se ukáží na displeji, ale i ve smartphonu (Android nebo IOS). S telefonem se spojí pomocí Bluetooth, a spojení probíhá rychle – v řádu vteřin. Je fajn si stáhnout do telefonu aplikaci Carneo Fit zdarma z Google Play. Apka funguje dobře, často se do ní dívám.

Displej hodinek se rozsvítí při běžném pohybu, není třeba je tedy nijak složitě zapínat – prostě se jen podívám na hodinky.

Řemínek je vyřešen skvěle – zapínáním na magnet, takže zapnutí řemínku je otázka vteřiny.

Funkce sledování pohybové aktivity je přesně to, co já potřebuju. Občas se zapomenu u počítače, takže potřebuji upozornit, že už se dlouho nehýbu, a měla bych se trochu protáhnout. Hodně využívám v denním režimu i krokoměr, měření spálených kalorií a tlaku. Tedy věci, které by o sobě měl vědět každý i mimo sportování. Tak nějak mi to pomáhá dodržovat zdravější životní rytmus a režim. I když nesportuji, vím, jestli je moje tělo v pohodě. A pokud sportuji, s těmito hodinkami si hlídám, jestli je cvičení efektivní. A nemusí to být nutně žádný vrcholový sport. Třeba jóga je fajn cvičení i pro starší ženy, a efektivita cvičení je vždycky důležitá.

 

Tyhle hodinky jsou tak fajn tipem na dárek pro ženy, které rády sportují, ale i pro starší ženy, které se prostě chtějí tak nějak udržet v kondici. A pokud k tomu všemu připočtu i to, že tyhle hodinky jsou prostě nádherné i svým vzhledem, jsou prostě pro mne ty dokonalé, a jsem opravdu moc ráda, že je mám.

Pokud si chcete prohlédnout, nebo koupit tyto krásné hodinky, klikněte zde: Carneo Gear+ Deluxe.

 

Pokud mohu shrnout tuto recenzi, a měla bych použít jen dvě slova, tak nadšení a zdraví. Nadšená jsem moderním a krásným vzhledem, a hlavně funkcemi smart hodinek – fitness náramků, a hlavně jejich funkcemi. Vše, co nám pomáhá zlepšit svůj režim, a zdravotní kondici je moc fajn. Tyhle hodinky to umí. Proto je doporučuji. Značka Carneo už se mi osvědčila v minulosti, a jsem moc ráda, že pro nás vymýšlí a navrhuje stále novější, hezčí a lepší chytré výrobky – ať už jsou to hodinky, nebo jiné přístroje usnadňující nám všem život. Tak nějak jsem se ztotožnila s tím, že značka Carneo je kvalitní. Mám produkty Carneo opravdu moc ráda. Vyzkoušení a důkladné otestování 3 typů Carneo hodinek mne o tom opětovně přesvědčilo.

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment výrobků Carneo, klikněte zde: Carneo.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: