Hasičské auto na ovládání, které houká, bliká a opravdu hasí - sen každého malého kluka. Super tip na dárek k blížícím se vánocům.

15.10.2018 13:47

Snem každého kluka je stát se hasičem. Ani u nás tomu není jinak, a tak jsem se synem chodila stát před místní hasičskou zbrojnici a on tam toužebně okukoval hasičská auta a čekal, jestli se neozve siréna a to krásné červené auto se s houkáním nerozjede. Občas se povedlo, že směl přijít až k autům, která nebyla v garáži a podívat se na ně zblízka.  Hasiči byli pro něj vzorem chlapáctví a odvahy a auta to nejlepší na světě. Dokonce i na obrázek ve škole, když měli kreslit přírodu, propašoval jedno hasičské auto – kdyby prý v lese hořelo. Dnes se stejným zaujetím sleduje hasičská auta můj vnuk a já opět postávám před hasičskou zbrojnicí s človíčkem toužebně sledujícím hasičské vozy. A že záliba v krásných hasičských vozech u mužů je zálibou trvalou, mne přesvědčila radost v očích mužských členů rodiny, když jsem vybalila nádherný RC model hasičského auta s vysílačkou.

Jednu chvíli jsem měla pocit, že mne ho ani nenechají vyzkoušet. A když zjistili, že vodní hasičské dělo je funkční, jejich radost neznala mezí. Hasičské auto Mercedes Arocs s opravdovým vodním dělem probudilo hravou klučičí duši i v dědovi a tak stavěli cesty, vymýšleli požáry – tahle hra jim přináší opravdu radost.

Hasící auto mercedes Arocs má také naprogramovaný DEMO simulátor, osvětlení a parádní zvukové efekty – a tak u nás poslední dobou stále něco houká a bliká.. Jezdí vpřed, vzad, doleva, doprava a také umí zvedat požární žebřík..

Technické parametry:

  • Aku 4.8V 400mAh
  • Rozměry balení 56x26x20cm
  • Síťový nabíjecí adaptér
  • Do ovladače patří 2xAA baterie
  • Ovladač na frekvenci 2,4Ghz
  • Součástí balení je také nálevka na vodu do nádržky pro plně funkční vodní dělo
  •  

Pokud chcete do auta silnější aku, můžete si do něj dokoupit 2000AH nebo 7000Ah.Auto je velmi dobře zpravované – plasty jsou pevné a lehké.

Auto jezdí dopředu, dozadu, zatáčí do stran. Bliká a houká jako opravdoví hasiči, požární žebřík je vysunovací – můžete si nastavit, do jaké výšky žebřík chcete vysunout a pak s ním otáčet dokola. Na žebříku je připevněna stříkačka – vodní dělo, která je plně funkční. Lehce tak můžete opravdu hasit. Tahle funkce je pro děti opravdu zábavná, stříkání je taková ta třešnička na dortu, která z hračky dělá tu nej..

Ovládání je opravdu snadné a zvládnete ho po chvilce velmi snadno. Tedy alespoň já jako laik jsem chvilku hledala jak a kam s autem popojet a zatočit, ale vnuk je zvyklý hrát počítačové hry a ovládání zvládl okamžitě. Takže na postavené dráze přes překážky, které já jsem zdolávala opatrně a s potížemi, zvládl přejet během chvíle.  Auto jsme testovali uvnitř i venku, jezdí skvěle, nevadí mu ani kamínky, do těžšího terénu jsme ho ale nebrali. Běžné městské chodníky a silniční povrch ale zvládá skvěle. Díky houkání a blikání na sebe umí přitáhnout i pozornost, takže během chvíle netestoval jen vnuk, ale tlačilo se kolem něj několik dychtivých malých kluků. A všem okamžitě dychtivě svítila očka tak, že nebylo pochyb, že si auto chtějí taky zkusit, takže naše testovací procházka se poněkud protáhla – no, až do vybití baterie, jinak bychom tam stáli a hasili doposud.

Vzhledem k tomu, jak rychle se dokázaly děti kolem auta seběhnout, věřím, že tahle hračka dokáže lehce vytáhnout děti od počítače a zabavit je nadlouho. A nejen děti. Můžete se spolehnout, že tatínkové a dědečkové budou s radostí vymýšlet a tvořit dráhy a trasy pro auto a hasit s dětmi. Jen prosím upozorněte děti, že hasit opravdový ohníček je lépe, jen když jsou s nimi dospělí. Jinak mohou stříkačkou trefovat třeba kruh z papíru – na přesnost, nebo do rozmočení.  Při prvním testování byla velká legrace hra: Postříkej babičku – naštěstí papírový kruh se stal brzy zajímavějším.

Pokud tedy máte doma malého kluka, nebo i dospělého hasiče, který je hravý – tohle auto je super tipem na dárek. Celou dobu, co ho testuji je stále v provozu, prakticky se čeká vždycky na dobití baterie, proto je možná fajn koupit si ještě jednu záložní a nabíjet je na střídačku. Pokud tohle auto najdou kluci pod stromečkem, máte jistotu, že na nějakou dobu zapomenou na počítač, rozzáří se jim oči a budou hasit.

poslední obrázek zdroj: www.rcobchod.cz

Video, na kterém si můžete prohlédnout auto v provozu najdete zde: Hasičské auto video

Auto koupíte po kliknutí zde: hasičské auto Mercedes Arocs s vodním dělem

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: www.rcobchod.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: