Gumičkové boty Rock Spring - super obutí do města i na sport. Nohám velmi pohodlné.

21.04.2020 14:38

Vždycky na jaře si kupuji nové boty. Pro radost, a na zahájení nového období. Je to taková tradice. Letos jsem objevila na internetu velmi zajímavé boty – gumičkové boty RockSpring. 

Moje letošní „jarní“ nové boty budou tedy gumičkové, úplně jiné, než na jaké jsem doposud byla zvyklá.

Boty mi okamžitě padly do oka – vypadají zajímavě, jsou úplně jiné, než jsem zatím měla možnost nosit a jsou už na první pohled originální.

Vybrala jsem si model Over v barvě navy (modrá je moje oblíbená, proto jsem dlouho váhala mezi tmavě a světle modrou, zatím vyhrála tmavě modrá, na světlou ale asi časem také dojde).

Boty jsou unikátní tím, že jsou spletené z gumiček. Ale ne takových těch do vlasů – materiál je tvořen gumičkami v kombinaci s pevnou textilní stuhou. Propletení tak vypadá velmi zajímavě.  Svrchní část boty je spletena tak důmyslně, že se přizpůsobí každé noze, materiál je pružný a přitom pevný. Stélka je z paměťové pěny – došlap je pak příjemně měkký.

Boty jsou vyráběny ručně, vyrábějí je doma čínské ženy a muži, kteří nemohou z nějakého důvodu chodit do práce (pečují o malé děti, nebo staré rodiče), hotové spletené boty pak putují do továrny, kde je jim přidána stélka a podrážka. Každá bota je tak originál, každá prošla ruční výrobou) - za tu precizní a kvalitní práci mají výrobci můj obdiv.

Ve chvíli, kdy mi boty přišly, jsem se nejdřív lekla, že mi poslali prázdnou krabici – boty jsou neuvěřitelně lehké. V krabici byla ještě přibalena jako bonus k nákupu lehká a velmi pevná taška, a praktický vak –batůžek na záda. 

První pohled na botu většinou rozhodne, jestli se nám líbí, nebo ne. Tahle bota je pro mne na první pohled ta pravá – vkusná, a přitom moderní a hezká. Vzhledem jsem nadšená od prvního pohledu.

Na boty jsem celkem choulostivá. Tedy nejsem choulostivá na boty ale na jejich nošení. Mám nohy citlivé. Hodně citlivé. Obzvláště po zimě, kdy jsou nohy zvyklé na volné, teplé válenky (pokud není sníh tak na pohodlné kozačky, nebo botasky), mi dělá problém přezout se do nových bot.  Většinou mne boty tlačí, a na patách mám okamžitě puchýře, každý krok je pak utrpení. Chodím s olepenými patami, a klouby na prstech, a jsem zoufalá při každém obutí, než si moje nohy zase zvyknou na pevnější obuv. Proto jsem byla hodně zvědavá, jak mi padnou gumičkové boty. Byla jsem připravena na rozedřené paty, ale omyl. Ani jeden puchýř. Pata je zpevněna příjemnou výstelkou, která je měkká, a moje choulostivá noha tentokrát přímo jásá – opravdu vůbec nic-otlaky ani puchýře se nekonají.

Bota nohu příjemně obepne – netlačí, ani nijak nepne. Je pevná, ale přitom pohodlná. Nosím boty opravdu denně, abych je vyzkoušela, a moje recenze byla pravdivá. 

Měla jsem obavy, jestli boty nepovolí. Přeci jen jsem si neuměla představit, jak budou gumičky fungovat při pravidelném a častém nošení. Gumičky máme všichni zafixované jako pružnou věc, co se časem vytahuje, povoluje a mění tvar. Tahle gumička díky textilní stuze zůstává zpevněná. Je stále stejně pevná, jako při prvním obutí. 

Vím, že trošku „šmajdám“ na pravou nohu, a ulevuji si tak při bolesti kolene, ale na botě to vůbec není vidět. Tvar drží stále stejný, nepovoluje. A přitom je bota extrémně pohodlná, na došlap měkká, noha je jako v peřince. 

Pokud bych měla kromě měkkého došlapu něco vypíchnout, tak je to velmi příjemně široká špička boty – v botě je dostatek místa pro prsty a jejich pohyb. Prsty nejsou nijak zmáčknuté, a to je velmi fajn. To, že se můžeme díky volné špičce o prsty opřít, je prospěšné u našim svalům a kloubům – nebudou nás bolet nohy,ani záda.

Boty zvládají i trochu drsnější zacházení. Není třeba je nosit jen ve městě, na rovném povrchu, nemusíte se bát žádného ušpinění a mechanického poškození. Jsou vhodné i na volnočasové aktivity a sport. Měla jsem boty i na dlouhé procházce na vysočině po kopcích – nohy mne nebolely, a boty zůstaly stále stejné, jen jsem je jednoduše utřela vlhkým hadrem od prachu a byly hned jako nové.

Údržba je díky materiálu velmi snadná.

 Z gumičkových bot Rock Spring Over jsem nadšená. Opravdu velmi nadšená. Jsou to pohodlné boty, které mým nohám svědčí, a přitom jsou to boty vkusné, a velmi originální.  Kdykoliv někam přijdu, koukají mi kamarádky na nohy a ptají se, co je to za boty. A já jim tyhle boty doporučuji s velkou chutí, stal se ze mě jejich fanoušek. Až mne mrzí, že jsem je neobjevila mnohem dřív.

Boty Rock Spring Over Navy mi vyhovují v každém směru, hlavně díky tomu, jak jsou neuvěřitelně pohodlné.

Hlavní výhody bot:

- Lehká konstrukce
- Ruční výroba svršku 100%

- Vynikající stélka z moderních materiálů
- Vhodná i pro chodidla s deformitami
- Patu je možno bez obav sešlápnout (kdykoliv vrátit), budete tak z obuvi mít nazouvák
- V případě velkého znečištění je možné obuv prát v pračce na 30°C (nesušit v sušičce)

- široká špička umožňuje volný pohyb prstů, nestlačí je k sobě

- boty jsou vhodné i pro širší nohu – díky gumičkám se přizpůsobí

Jsem s nimi tak spokojená, že jsem si pořídila ještě gumičkové boty Carioca, a doufám, že mi budou vyhovovat také tak, jako boty Over.

 Zatím jsem tyhle boty ještě nenosila, ale po vyzkoušení jsem zatím spokojená – jsou jiného tvaru, jemnější, vhodné spíš do města, nebo na volnočasové aktivity. A co je fajn, i když sešlápnete patu, bota se pak vrátí do původního tvaru, můžete ji tedy mít obutou jako nazouvák, když si chcete pohovět. Tyhle boty jsou užší, špičku nemají tak volnou, nejsou tedy asi vhodné pro širokou nohu. Ale rozhodně si je zkuste, myslím, že vám sednou jako ulité.

Rozhodně si ještě pořídím další gumičkovou obuv pro sebe, i pro ostatní členy rodiny. Jsou bezva, a nikde netlačí.

Pokud si chcete boty prohlédnout, klikněte zde: gumičkové boty RockSpring Over Navy

Pokud si chcete prohlédnout boty Carioca, klikněte zde: gumičkové boty RockSpring Carioca Black

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment eshopu, klikněte zde: rockspring.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: