Fata Morgana -výlet za krásou motýlů

17.04.2016 14:12

 

 

Dnes jsme byli na výletě ve skleníku Fata Morgana podívat se na motýly. Motýli se mi líbí odjakživa, líbí se asi všem. A kdo by si nepřál vidět velké tropické motýly. A když si vám sedne motýl na rameno a nebo na hlavu, téměř se vám zastaví dech.

Dojet do skleníku Fata Morgana byl trochu problém - v Praze je spousta uzavírek a objíždek, takže jsme jeli chvilku déle a trochu jsme hledali. Díky rekonstrukcím a opravám jsme museli parkovat až u ZOO a dojít pěšky. Skleník stojí na pomětrně velkém kopci, takže vyjít k němu je trochu zkouška fyzických sil, pro hodně staré nebo víc  pohybově omezené lidi asi trochu problém, nikdo na vás ale nespěchá, lze vyjít pomalu. Je zde i stánek s občerstvením, takže hlad ani žízeň mít nebudete. U vchodu jsou stánky kde lze si tropického motýla ve skle koupit i domů. 

Samotný skleník má trasu, kterou procházíte. Kromě tropických rostlin a motýlů projdete i "podzemní" uličkou s akvárii - je to velmi zajímavá podívaná na tropické ryby, obzvláště děti byly uneseny tou podívanou. 

Trochu mě zklamalo, že nekvetlo moc orchideí a ani motýlů nebylo toloik kolik jsem čekala - představovala jsem si, že jich vzduchem létají desítky. Motýla uvidíte na "krmítku" s chkrovou vodou, poletujících jen málo, spíše sedí na oknech nebo rostlinách.

Po prvotním zklamání z počtu motýlů jsem se soustředila na ty, které jsem viděla a byla jsem spokojená - jsou velcí a nádherní. Jen je trochu nedořešené, že tam i zpátky jdete stejnou trasou, tudíž se prodíráte mezi lidmi  tak trochu v protisměru.

Celkový dojem z výletu byl ale nakonec příznivý. Každý by měl tropické motýly ve fata Morganě alespoň jednou vidět.

www.botanicka.cz/hlavni-stranka/navstevnicke-okruhy/sklenik-fata-morgana.html?page_id=180

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: