Fantasický nepečený tvarohový dezert s jahodami a jahodovým želé

28.06.2019 12:23
1 kg tvaroh
150 g másla
1 hrnek cukr moučka
2 sáčky vanilkový pudink
1 lžíce kukuřičný škrob
3 vejce
1/3 hrnku studeného mléka
1 ks citron (na kůru)
32 kusů sušenek
650 g jahod
2 balení jahodové želé
 
Máslo spolu s moučkovým cukrem dáme do hrnce a na mírném ohni necháme rozpustit. Když máme hmotu jednotnou, přidáme tvaroh a za stálého míchání hmotu spojíme (stále na mírném ohni). Potom hladkou hmotu odstavíme a v druhé misce si připravíme vajíčka. Vajíčka vyšleháme do pěny a pomalým proudem je přidáme k tvarohové hmotě. Vrátíme zpět na oheň a přivedeme do varu. 
  1. V mléce rozmícháme pudinkové prášky a kukuřičný škrob. Přilijeme k husté tvarohové hmotě a vaříme ještě 5 minut. Na úplný závěr přidáme nastrouhanou citronovou kůru a promícháme.
  2. Připravíme si formu o velikosti 25 x 25 cm, vyložíme ji pečícím papírem a na dno poklademe sušenky. Navrstvíme polovinu krému, znovu poklademe sušenky a navrstvíme druhou polovinu krému. Odložíme do lednice.
  3. Když krém zatuhl, poklademe jahody a zalijeme je jahodovým želé, které připravíme podle návodu na obalu. Odložíme zpět do chladničky a podáváme pořádně vychlazené.
  4. zdroj recept i foto: https://www.nejrecept.cz/recept/fantasicky-nepeceny-tvarohovy-dezert-s-jahodami-a-jahodovym-zele-r6883
  5.  
 

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: