Extra čokoládové dýňové brownies

27.09.2024 11:07

Suroviny

  •   1 hrnek špaldové hladké mouky
  •    ½ lžičky prášku do pečiva
  •    špetka soli
  •    4 vejce
  •    1 hrnek třtinového cukru
  •    1 hrnek rozpuštěné Hery nebo másla
  •    2 lžíce holandského kakaa
  •    2 tabulky čokolády s vysokým obsahem kakaa (celkem 200 g)
  •    1  hrnek pyré z dýně Hokkaido
  •    3 lžíce medu
  •    ½ hrnku nasekaných kešu ořechů
  •    špetka skořice

Postup

Nejdříve si připravte dýňové pyré. To můžete mít v lednici i pár dní dopředu, případně si ho vyrobit větší množství a skladovat v mrazničce.
Dýni Hokkaido omyjte, osušte a rozkrojte na polovinu. Vydlabejte vnitřní část se semínky. Nakrájejte na menší kusy a dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte doměkka. Bude to trvat asi 30-40 minut. Podle velikosti kousků dýně. Měkkou dýni rozmixujte dohladka.

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Důkladně promíchejte.

Vejce dejte spolu s cukrem šlehat do robota. Šlehejte na plné otáčky a dlouho, až se cukr rozpustí a vznikne nadýchaná žlutá krémová směs. Postupně do ní přilévejte rozpuštěnou Heru. Spojte dohromady a přidejte 100 g čokolády, kterou jste rozpustili ve vodní lázni. Umíchejte hladkou čokoládovou směs.

Přidejte sypkou část – mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Umíchejte těsto, které nalijete do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku.
Do dýňového pyré vmíchejte nasekané ořechy a dochuťte špetkou skořice a medem. Dýňovou směs naneste na čokoládové těsto. Povrch posypejte nasekanou čokoládou (použijte druhých 100 g).
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 40-45 minut. Povrch hotových brownies by měl být pěkně křupavý.
Nechejte vychladnout a krájejte na čtverečky.

Foto: Alena Kolaříková  , zdroj: https://zena-in.cz/clanek/podzimni-dezert-extra-cokoladove-dynove-brownies

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: