Postup
Nejdříve si připravte dýňové pyré. To můžete mít v lednici i pár dní dopředu, případně si ho vyrobit větší množství a skladovat v mrazničce.
Dýni Hokkaido omyjte, osušte a rozkrojte na polovinu. Vydlabejte vnitřní část se semínky. Nakrájejte na menší kusy a dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte doměkka. Bude to trvat asi 30-40 minut. Podle velikosti kousků dýně. Měkkou dýni rozmixujte dohladka.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Důkladně promíchejte.
Vejce dejte spolu s cukrem šlehat do robota. Šlehejte na plné otáčky a dlouho, až se cukr rozpustí a vznikne nadýchaná žlutá krémová směs. Postupně do ní přilévejte rozpuštěnou Heru. Spojte dohromady a přidejte 100 g čokolády, kterou jste rozpustili ve vodní lázni. Umíchejte hladkou čokoládovou směs.
Přidejte sypkou část – mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Umíchejte těsto, které nalijete do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku.
Do dýňového pyré vmíchejte nasekané ořechy a dochuťte špetkou skořice a medem. Dýňovou směs naneste na čokoládové těsto. Povrch posypejte nasekanou čokoládou (použijte druhých 100 g).
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 40-45 minut. Povrch hotových brownies by měl být pěkně křupavý.
Nechejte vychladnout a krájejte na čtverečky.
Foto: Alena Kolaříková , zdroj: https://zena-in.cz/clanek/podzimni-dezert-extra-cokoladove-dynove-brownies
—————
Přihlaste se k odběru novinek: