Džusy Jumex - konec potíží s pitným režimem. Džusy, které jsou nejen dobré, ale díky své unikátní plechovce vydrží i dlouho vychlazené.

26.06.2020 14:01

 

Konečně snad začíná léto.  V horku je třeba víc dodržovat pitný režim. S tím mívám obvykle trochu problém. Když do plážové tašky, kterou nosím na koupaliště, přibalím nějaké pití pro sebe i pro vnuka, už cestou se prohřeje tak, že se pak nedá pít. Teplé pití není dobré, a u koupaliště často není možnost si koupit pití, nebo místo koupání stojíte mega frontu na pití u stánku. Proto jsem moc ráda, že jsem objevila džusy Jumex – chlazené džusy i bez chladící tašky.

Nejdřív mne na první pohled zaujala plechovka, ochutnala jsem nejdřív jeden džus (granátové jablko) a moje nadšení z prvního ochutnání bylo tak velké, že jsem začala ochutnávat i další příchutě.

Nejdřív jen pro informaci – co vlastně jsou džusy Jumex?

 Název vznikl spojením španělských slov JUGOS a MEXICANOS – to lze snadno přeložit jako mexické džusy. Mexická společnost působí na trhu s odšťavňováním plodů už od roku 1961, za dobu své existence se vypracovala na nejprodávanější značku ovocných nápojů v Severní Americe. Mezi výrobky Jumexu najdete 100 % džusy, nektary a ovocné nápoje. Unikátní u Jumexu je právě balení svých výrobků – balí své nápoje do unikátní „stay cool“ – znovu uzavíratelné lahve, která udrží nápoj vychlazený. Vyrábí ale i výrobky balené ve skle, nebo tetra paku.

A právě svými plechovkami mi Jumex učaroval – tedy hned na druhém místě po skvělé chuti.

Ta plechovka je super. Necháte si ji nachladit, a pak vám v ní nápoj vydrží chladný poměrně dlouho. Konec teplým džusům a „pitíčkům s brčkem“ v krabičce! I u vody na koupališti můžete mít vychlazený nápoj podle své chuti. Důležitý je pro mne i důmyslně vymyšlený uzávěr na plechovce.

Plechovky s pitím – ty klasické – moc ráda nemám, protože i když plechovku omyji, a pak odtrhnu plechový uzávěr, mám pořád pocit, že olizuji plechovku, na kterou přede mnou sahala spousta lidí a je na ní spousta bacilů. U Jumex plechovky odšroubuji víčko a mohu se v klidu napít – mám jistotu, že hrdlo plechovky je čisté, a nijak se nemohlo umazat, je čisté.

Džusy mám moc ráda, a ráda ochutnávám nové příchutě. Na džusech jsem „ujížděla“ vždycky. Vyrostla jsem totiž v socialismu, kdy džusy v dnešní podobě nebyly. Na trhu byl prakticky jen pomerančový džus a meruňkový džus. Ten pomerančový byl moc dobrý, ráda bych ho bývala pila často, ale byl na tehdejší poměry celkem drahý, takže jsme ho pili jen „za odměnu“. Ten meruňkový byl také v plechovce a chutí i strukturou připomínal spíš meruňkovou přesnídávku (nic moc). Proto si teď užívám, že si mohu koupit džus v mnoha příchutích, a jsem ráda, že jsem objevila i balení, ve kterém džus zůstává studený.

Nejvíc ze všech mi chutnal džus Granátové jablko a Ananasový.

Oba tyto džusy jsou příjemně sladkokyselé, a velmi osvěžující. Granátové jablko ve formě nektaru jsem ochutnala úplně poprvé, a zařadila jsem si ho na top místo mezi džusy. Je vynikající, lahodný – prostě moje jednička.

Ananasový mi chutná asi i proto, že mi chutná ananas jako ovoce. Mám ráda ananas ve všech formách – džusy, šťávy, kompoty i samotné ovoce.

Ochutnala jsem i variantu s kokosem – Ananas-kokos. Chuť není špatná, ale já osobně kokos moc nemusím, takže dávám přednost čistě ananasové variantě. Pokud ale máte kokos rádi, tahle příchuť vás určitě osloví. Je dobré podávat ho dost vychlazený, pak se ty chutě nějak lépe prolnou a je to super chuť. A pokud máte rádi i koktejly s alkoholem, tenhle džus do nich bude moc fajn.

U syna i u vnuka na celé čáře vítězí Jumex mango. Je moc dobrý, je trochu sladší, ale velmi dobrý.

Zvědavá jsem byla i na příchuť Jahoda –banán Jumex džus.

Většina jahodových a banánových džusů, které jsem zatím pila, mi připomínaly strukturou i chutí přesnídávku. Tady je chuť vyladěná, džus není přeslazený, pochutnala jsem si. Kombinace jahody a banánu je překvapivě dobrá. Chutnal mi ale jen vychlazený – jakmile se trochu ohřál ve skleničce, už mi tolik nechutnal. Ale to je jen můj osobní dojem. Hlavně dětem asi bude chutnat hodně.

Ochutnala jsem i jablkový džus. Protože na trhu je jablkových džusů spousta, mají různou chuť i různou strukturu, a jsou u mých dětí hodně oblíbené, zajímalo mne, jakou bude mít džus chuť u Jumexu.  V džusu je i dužina, a je velmi chutný. Opravdu máte pocit, jako když si kousnete do jablka. Chutí mi trochu připomínal domácí mošt, co mívala moje babička, nebo šťávu z čerstvě odšťavněného jablka. Jako letní osvěžení určitě bude chutnat většině dětí i dospělých.

Protože ne vždy sebou nosíme džusy, je fajn mít v létě sebou na cestu do práce a z práce malou lahev vody. Na eshopu jumex.cz lze koupit přírodní minerální vodu z francouzských vulkánů. Neochucenou i ochucenou. Ta ochucená je bez bublinek (nesycená), a je slazena přírodními sladidly – je bez cukrů. Ideální do kabelky, nebo do ruky. Je moc dobrá. Nejvíc mi chutnala (kromě té bez příchuti neslazené) ta s příchutí citronu, hned za ní v závěsu je melounová a na třetím místě jahodová. Překvapilo mne, že jsou dobré, sladké, i když v nich není cukr. Ovocná příchuť v nich je jemná, přesto dostatečně výrazná. Pro ty, co mají rádi limonády, je to ideální pití.

Pokud tedy mohu zhodnotit džusy Jumex , dávám jim hodnocení „Mňam“. Konečně nemám problém s dodržováním pitného režimu. Džusy mi totiž tak chutnají, že se jimi i odměňuji. Chuť ovoce v nich je výrazná, a není umělá. Velmi oceňuji plechovku, která má šroubovací uzávěr. V plechovce vydrží díky systému „stay cool“ džus dlouho vychlazený a osvěžující. Důležitý je pro mne i pocit čistého hrdla plechovky – nebojím se, že olizuji špinavou plechovku. Někomu se to možná zdá nedůležité, ale obzvlášť v současné době, kdy bakterie a bacily nás dost děsí, je tahle „maličkost“ dost podstatná.

Pokud chcete tyhle dobré džusy, nebo minerální vody z francouzských vulkánů ochutnat, koupíte je v některých obchodech, nebo na eshopu jumex.cz.

Pokud chcete eshop navštívit, klikněte zde: jumex.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: