na korpus
na náplň
na polevu
Rozdrťte sušenky na jemné drobky a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Směs vtlačte na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Dejte do lednice zatuhnout.
V míse vyšlehejte smetanový sýr s cukrem do hladka. Přidejte dýňové pyré, vejce, vanilkový extrakt, skořici, muškátový oříšek, zázvor a sůl. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladká směs.
Nalijte náplň na připravený korpus. Formu s cheesecakem umístěte do většího pekáče a nalijte do něj horkou vodu, aby dosahovala do poloviny výšky formy s cheesecakem. Pečte ve vodní lázni v troubě předehřáté na 160 °C asi 50–60 minut, dokud okraje neztuhnou a střed je stále mírně třaslavý. Poté nechejte cheesecake vychladnout na pokojovou teplotu.
Smíchejte zakysanou smetanu s cukrem a vanilkovým extraktem. Rozetřete polevu na vychladlý cheesecake nebo cheesecake ozdobte kopečky této směsi.
Dejte cheesecake do lednice alespoň na 4 hodiny nebo přes noc, aby dobře zatuhnul.
Před podáváním můžete cheesecake ozdobit ještě šlehačkou nebo opraženými ořechy.
zdroj recept ŽENA-IN - Dýňový cheesecake se skořicovými sušenkami
Foto: Jana Nováková
—————
Přihlaste se k odběru novinek: