Dýňový koláč jemný jako pohlazení, a díky celozrnné mouce je to i zdravé mlsání

24.10.2019 14:48

NA TĚSTO

  •    280 g hladké pšeničné celozrnné mouky
  •    80 g másla
  •    140 g moučkového cukru
  •    1 vejce

NA NÁPLŇ

  •    560 g tvarohu, tučného či polotučného
  •    150 g moučkového cukru + na posypání
  •    2 lžičky vanilkového cukru
  •    2 žloutky
  •    šťáva a najemno strouhaná kůra z jednoho citronu
  •    340 g dýně, oloupané a nakrájené na kostičky
  •    3/4 sáčku vanilkového pudinku

1 Suroviny na těsto promíchejte a prohněťte, vyválejte na plát silný zhruba 0,5 cm a přeneste do nepřilnavé koláčové formy. Přečnívající kraje seřízněte.

2 Na nádivku dejte do mísy tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky, citronovou kůru a šťávu, dýni a vanilkový pudink. Vše rozmixujte dohladka a směs vlijte na připravené těsto. Pečte v troubě vyhřáté na 200°C zhruba 3/4 hodiny. Koláč je třeba hlídat a podle potřeby snižovat teplotu v troubě.

3 Hotový koláč posypte moučkovým cukrem (nejlépe vanilkovým), nechte vychladnout a podávejte.

zdroj recept i foto  https://www.apetitonline.cz/recept/dynovy-kolac-2

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: