suroviny:
500 g meruněk
na tmavé těsto:
250 g hladké mouky, 250 g hrubé mouky, 250 ml kefírového mlíka, 200 ml oleje, 100 g cukru, 2 vejce, 3 lžíce kakaa, 1 vanilinový cukr, 1 kypřicí prášek do pečiva, špetku soli
na tvarohové těsto:
500 g měkkého tvarohu, 200 ml mléka, 100 g cukru, 2 vejce, 1 vanilkový pudink, špetku soli
1. Na tmavé těsto smícháme obě mouky se solí, práškem do pečiva a oběma druhy cukru. Do kefíru zamícháme kakao a přidáme ho k mouce. Vmícháme vejce a olej a těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.
2. Na tvarohové těsto smícháme tvaroh s vejci, oběma druhy cukru, solí a pudinkovým práškem rozmíchaným v mléce. Těsto nalijeme na tmavé těsto na plechu a několika tahy vidličkou vyrobíme mramorování z obou těst.
3. Na povrch koláče rozložíme půlky meruněk, koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 40 minut.
4. Hotový koláč nakrájíme na čtverečky a vystačí asi na 10 - 12 porcí.
zdroj:https://www.kafe.cz/rodina-a-domov/merunkove-recepty-o-kterych-jste-nevedeli-a-okamzite-si-je-zamilujete-35087.html?page=3#kapitola
—————
Přihlaste se k odběru novinek: