Dřevěné puzzle, kde dílky mají tvar zvířat a rostlin je prima tip na zábavu s rodinou, přáteli, nebo na relax pro dlouhé zimní večery.

17.02.2022 13:53

Puzzler.cz

 

Venku je ošklivě. Letošní zima není nic moc –  sníh u nás prakticky vůbec nebyl. Večer je brzo tma, takže občas večer přemýšlíme, čím si zpříjemnit společně strávený čas. Nechci jen sedět u televize - ráda trávím čas se svými blízkými i aktivně. Proto jsem chtěla vymyslet nějakou fajn a originální zábavu, u které se pobaví celá rodina. Nejdřív mne napadlo, že vyberu nějakou stolní deskovou hru. Pak jsem ale na internetu objevila něco, co mne naprosto uchvátilo.

Je to dřevěné puzzle. To je samo o sobě super. Vždycky, když jsme skládali puzzle, štvalo mne, když některý dílek byl zohýbaný, nebo se začal rozlepovat. Papírové puzzle se opakovaně moc použít nedá, obzvlášt, když s vámi skládají děti. Proto mne celkem příjemně překvapilo to, že dílky tohoto puzzle jsou z bukového tvrdého dřeva. Tedy tak pevné, že ho můžeme skládat, kolikrát chceme, dílky se nepoškodí. A ještě příjemně voní dřevem.

To, že jsou dílky dřevěné, mne překvapilo, a udělalo mi to radost. Mám dřevo moc ráda..

Co mne ale doslova nadchlo, je tvar dílků.

Některé dílky jsou velmi unikátně vyřezané do tvarů zvířat a rostlin.

Je to velmi originální. Vkládat někam dílek je fajn, ale když vidíte před sebou třeba orla, nebo list stromu, antilopu, nebo velblouda – je to super pocit.

Strašně nás to baví. Baví to samozřejmě děti, protože když má dílek tvar něčeho zajímavého, je to pro děti zábavnější, musím ale přiznat, že i my, dospělí se snažíme umísťovat hlavně ty zvířecí dílky. Je to nějak jiné, určitě zábavnější.

Puzzle jsem si vybrala ve dvou vzorech – pro začátek sovu a lišku. Velmi mne láká i lev a vlk – ten se bude líbit hlavně mužské části rodiny.

Sova a liška se mi zdála napoprvé tvarově lehčí.

Puzzle přišlo domů rychle, objednávka byla vyřízena prakticky okamžitě, komunikace s eshopem puzzler.cz je na jedničku.

Dřevěné puzzle je uloženo v hezké a kvalitní dřevěné krabičce (bude tím pádem uloženo bez poškození).

V krabičce je kromě puzzlí uložených na pruhu látky z juty ještě dvojice nožiček – můžete si tak víčko krabičky postavit před sebe, a při skládání dílků mít před sebou předlohu.

Puzzle je krásně barevné – každá sestava puzzle má svůj akvarelový motiv a příběh. Na lícové straně je puzzle barevné, na rubové je bezbarvé –jen dřevo, nemůžete si tedy splést při skládání dílek.

Dílky jsou poměrně malé, takže puzzle je vhodné spíš pro větší děti a dospělé. Není úplně jednoduché ho složit.

Dílků je v krabičce hodně – protože každý dílek má unikátní tvar, a je vyráběn originálním způsobem, bylo v krabičce přiloženo i upozornění, že se může stát, že některý dílek bude v krabičce chybět – pak stačí napsat na uvedený email a dílek vám bude doposlán. My jsme měli ale štěstí a puzzle je kompletní.

Předem chci upozornit, že složit tohle puzzle je samozřejmě stejně náročné, jako u jiných typů puzzlí.

Není to tak, že sednete – cvak cvak a je hotovo. Dílky jsou malé a je jich hodně. Počítejte proto s časem skládání kolem tří hodin. Většina z nás ale s tímto počítá – kdo puzzle už někdy skládal, ví, že ho může skládat třeba týden po chvilkách – prostě když je nálada a chuť. Tuhle výhodu skládání puzzlí mám ráda – skládám, když mne to baví, klidně každý den kousek, pěkně v pohodě.

Puzzle má velikost asi 297 x 210 mm – můžete ho tedy mít na nějaké podložce, nebo kartonu z krabice a skládat, když je večer čas a chcete relaxovat a odpočívat.

 

My jsme skládali puzzle jako rodina ve čtyřech, takže nám to šlo celkem rychle. Myslím ale, že si ráda puzzle z krabičky vyndám i až budu doma sama, a budu si večer chtít užít v klidu, při poslechu fajn hudby.

Jsem moc ráda, že jsem dřevěné puzzle objevila. Potěšil mne nápad – pozvednout papírové puzzle o level výše.

Nápad s netradičními tvary dílků – třeba zvířata, nebo rostliny – je moc fajn. Puzzle je rázem mnohem zábavnější. Určitě je to skvělý nápad na zábavu na večery, kdy chcete třeba posedět s přáteli, nebo když prostě je venku ošklivě a chcete si odpočinout a – jak se říká „vyvětrat si hlavu od starostí“.

Provedení puzzlí i akvarelových obrázků se mi moc líbí. Doufám, že časem budou přibývat další a další motivy-

Puzzle mohou být díky kvalitnímu provedení i jako hezká dekorace v bytě.

Pokud nechcete puzzle mít jako dekoraci, uložíte ho do dřevěné krabičky. Krabičky mohou být položené na sobě, nebo třeba v knihovně vedle knih.

Pokud tedy hledáte originální zábavu – ať už na společný čas s rodinou, nebo na zábavu s kamarády a známými – dřevěné puzzle s netradičními tvary dílků je fajn tip na smysluplně společně strávený čas.

Pokud si chcete puzzle prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: dřevěné puzzle z Puzzler.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: