Dort s malinovou pěnou & s bazalkovým cukrem - nebesky nadýchaný, velmi snadný

24.08.2018 13:16
  •    Ingredience
  •    200 g oblíbených světlých sušenek (Bebe, věnečky, Club), drcených
  •    80 g másla, rozpuštěného

NA MALINOVOU PĚNU

  •    400 g malin (čerstvých nebo mražených)
  •    100 g krupicového cukru
  •    10 plátků želatiny
  •    200 g zakysané smetany
  •    750 ml smetany ke šlehání (33%)
  •    moučkový cukr podle chuti

NA BAZALKOVÝ CUKR

  •    2 lžíce krystalového nebo krupicového cukru
  •    hrst bazalkových lístků

NA DOKONČENÍ

  •    čerstvé lístky bazalky čerstvé maliny

1 Formu o průměru 18–20 cm vyložte pečicím papírem (dno i boky). Drcené sušenky promíchejte s máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno formy. Uložte do lednice, než uděláte pěnu.

2 Maliny na pěnu rozmixujte a přepasírujte přes jemné síto do rendlíku. Přidejte krupicový cukr a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Malinové pyré nechte úplně vychladnout.

3 Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Malinové pyré smíchejte se zakysanou smetanou. Když jsou perfektně promíchané, opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu. V případě potřeby doslaďte podle chuti moučkovým cukrem. Ze želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a opatrně na mírný stupeň ji zahřejte v rendlíku. Když se rozpustí, okamžitě stáhněte rendlík z plotny a přidejte k želatině 2 vrchovaté lžíce malinového krému a dobře rozmíchejte. Vraťte směs se želatinou do mísy s náplní a důkladně rozmíchejte.

4 Malinovou pěnu vlijte na vychlazený korpus, urovnejte povrch a dejte minimálně na 2 hodiny do lednice. Nejlepší je ovšem chlazení přes noc.

5 Krupicový cukr a bazalku (přidávejte ji postupně) v hmoždíři třete tak dlouho, dokud nevznikne krásně zelený bazalkový cukr bez větších kousků bylinky.

6 Hotový dort ozdobte bazalkovým cukrem, čerstvou bazalkou a malinami.

 

zdroj recept i foto. https://www.apetitonline.cz/recept/dort-s-malinovou-penou-s-bazalkovym-cukrem

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: