NA MALINOVOU PĚNU
NA BAZALKOVÝ CUKR
NA DOKONČENÍ
1 Formu o průměru 18–20 cm vyložte pečicím papírem (dno i boky). Drcené sušenky promíchejte s máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno formy. Uložte do lednice, než uděláte pěnu.
2 Maliny na pěnu rozmixujte a přepasírujte přes jemné síto do rendlíku. Přidejte krupicový cukr a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Malinové pyré nechte úplně vychladnout.
3 Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Malinové pyré smíchejte se zakysanou smetanou. Když jsou perfektně promíchané, opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu. V případě potřeby doslaďte podle chuti moučkovým cukrem. Ze želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a opatrně na mírný stupeň ji zahřejte v rendlíku. Když se rozpustí, okamžitě stáhněte rendlík z plotny a přidejte k želatině 2 vrchovaté lžíce malinového krému a dobře rozmíchejte. Vraťte směs se želatinou do mísy s náplní a důkladně rozmíchejte.
4 Malinovou pěnu vlijte na vychlazený korpus, urovnejte povrch a dejte minimálně na 2 hodiny do lednice. Nejlepší je ovšem chlazení přes noc.
5 Krupicový cukr a bazalku (přidávejte ji postupně) v hmoždíři třete tak dlouho, dokud nevznikne krásně zelený bazalkový cukr bez větších kousků bylinky.
6 Hotový dort ozdobte bazalkovým cukrem, čerstvou bazalkou a malinami.
zdroj recept i foto. https://www.apetitonline.cz/recept/dort-s-malinovou-penou-s-bazalkovym-cukrem
—————
Přihlaste se k odběru novinek: