Domácí jahodové knedlíky z tvarohového těsta - jednoduché varianty, které zvládne úplně každý

12.06.2020 13:52
  •   Základní recept
  •   1 obyčejný měkký tvaroh (250 g)
  •   300 g polohrubé mouky
  •   1 vejce
  •   špetku soli
  •   jahody do knedlíků i na ozdobu

Varianta s dětskou krupicí

  •   250 g měkkého tvarohu
  •    1 vejce 
  •   asi 4 lžíce hrubé mouky
  •   asi 4 lžíce dětské krupice 
  •   špetku soli
  •    jahody

Varianta se strouhankou

  •    250 g obyčejného měkkého tvarohu
  •    1 vejce
  •    špetku soli
  •    4 lžíce hrubé mouky
  •    3 lžíce strouhanky
  •    jahody (asi 250 g)

Suroviny vložíme do mísy, a důkladně je rozmícháme. Z těsta vytvoříme válečky o průměru asi 4 cm. Z válečků odkrajujeme kousky, rozložíme na ně jahody nebo jiné ovoce a zabalíme knedlíky.

Koule vkládáme do vroucí osolené vody, počkáme, až se opět začne vřít, poté v mírném varu necháme knedlíky 5 až 8 minut. Že jsou hotové poznáme, když vyplavou vzhůru.

Ozdobit můžeme knedlíky strouhaným tvrdým, ale i měkkým tvarohem, moučkovým cukrem a máslem, také mákem či osmaženou strouhankou s cukrem nebo jahodovou polevou z rozmixovaných jahod a cukru apod.

Tvaroh je lepší balený, ne ten ve vaničkách - lépe s ním těsto podle mne drží

zdroj recept i foto. https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/recept-na-domaci-jahodove-knedliky-z-tvarohoveho-testa.html

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: