Dejme si na nožky barevné ponožky, ať máme krásný den v ponožkách se vzorkem. Ponožky z Klubu Pánů z Ponožkovic dokáží zpříjemnit den každému z nás.

30.03.2020 12:50

 

 

Ponožky. Základní součást našeho šatníku. Bereme je tak samozřejmě, že se vůbec nepozastavujeme nad tím, že je máme. Tedy kromě léta, kdy si najednou všichni začnou všímat ponožek v sandálech. 

Proto jsem s radostí a chutí vyzkoušela a napsala pro Vás recenzi na Klubové ponožky z Klubu Pánů z Ponožkovic.

Věděli jste, že první zmínky o ponožkách jsou už z 8. století, kdy se jeden řecký básník zmínil o „piloi“ – obložení ze zvířecích chlupů v botách?

 Římané si balili své nohy do pruhů látek kolem nohy a kotníků (později tento způsob byl hodně využívaný vojáky jako tzv. onuce). Už v 5. Století nosili duchovní ponožky „ovinovačky“, které značily čistotu. První pletené ponožky se objevily v egyptských hrobkách. Ručně pletené ponožky a punčochy se objevily už v 17 století.

Nohy zkrátka všichni měli rádi v teple a suchu, chráněné před nepřízní, i jako ochranu nohy před otlaky z bot už od pradávných věků. Tohle nám všem zůstalo.

Ponožky jsou pro nás důležité. Jsem moc ráda, že dnes už lze koupit ponožkyv různých barvách, v různých vzorech a typech. Ponožky totiž nohu opravdu chrání. Jiné ponožky nosíme do sportovních bot, jiné v zimě, a jiné v létě.  Na tohle dnes už výrobci myslí a vyrábějí pro nás ponožky kvalitní a vkusné,ale hlavně pohodlné.

Vím, o čem mluvím. Dobře si totiž pamatuji socialistické ponožky a podkolenky – tehdy jako moderní materiál byly ponožky z jakési uměliny a klouzaly po noze. Gumičky v nich rády praskaly a pak ponožka nedržela kolem nohy. Teplé vlněné ponožky neměly gumičky vůbec, takže když mi je maminka dala do zimních volnějších bot, klouzaly po noze tak dlouho, až se často shrnuly do špičky boty a noha zůstala bez nich. To v tom lepším případě. V tom horším se hrnuly na patě a chodidle, nohy byly plné otlaků a puchýřů.

 Po těchto zkušenostech s ponožkami nesnáším nepadnoucí a nekvalitní ponožky. Mám ráda ponožky z kvalitních materiálů, které sedí na noze, tak jak mají, a hlavně – nepotí se v nich nohy, takže se nikdo nemusí bát se někde na návštěvě vyzout z bot. Všichni určitě známě případ, kdy se někdo vyzuje, a slovy paní Škopkové z filmu Slunce,seno, jahody: „To je smrad, že by jeden pad…“.

V kvalitních ponožkách se nohy nepotí, nepaří a nepáchnou.

Byla jsem velmi příjemně překvapená, když jsem objevila stránku Klub Pánů z Ponožkovic

Zaujal mne na první pohled vtipný název, na ten druhý nabídka. Každá z klubových ponožeky má na špičce nápis Ponožkovice. 

Členství v Klubu Pánů z Ponožkovic tak udělá radost každému muži, můžete ho věnovat i jako dárek, nebo třeba ve firmě jako pozornost zaměstnancům. Vtipné, milé a praktické.

V současné době už si můžete pořídit předplatné i na trenýrky, a ponožky tak sladit se spodním prádlem. Z jednoho dárku předplatného tak darujete radost každý měsíc.

A protože v Klubu Pánů z Ponožkovic mysleli i na nás, ženy, aby nám to nebylo líto- vymysleli pro nás dárkové balení třech párů kotníčkových ponožek. Nemohla jsem si to nechat ujít. Už mám jedno dárkové balení doma. Jedná se o dárkové balení ponožek z edice roku 2019 ( edice 2020 bude teprve vyrobena).

V krásně zabalené krabici mi dorazilo balení třech párů kotníčkových ponožek z různých materiálů. K nim byl přiložen velmi milý a vtipný dopis s podpisem Huberta Ponožky – ponožkového sekretáře.

Jak už jsem zmínila – v krabici byly tři páry dámských kotníčkových ponožek.

První pár – kotníčkové ponožky Bambuska s nápisem Ponožkovice jsou určeny na procházky v teplejších dnech, na domácí nošení, nebo do práce. Dobře sedí, nejsou příliš teplé, a velmi dobře sají pot. Jsou příjemně prodyšné. Nejsou určeny pro větší zátěž. V botách ani v pantoflích se neshrnují, hobře drží na noze a nevytahují se. Po vyprání se nesrazily.

Druhý pár jsou ponožky Sportovka.

Tyto ponožky jsou šedo- červené, mají na sobě nápis Ponožkovice, a jsou velmi praktické. Špička a pata jsou zesílené, aby při sportu poskytly noze co možná největší komfort. Jsou velmi pohodlné, nohu obepnou, ale vůbec netlačí, perfektně drží na noze, nekloužou. Pot sají dobře a nohy se v nich nepotí. I přes to, že jsou pevnější a silnější, než bambusky, pot odvádí skvěle, jsou prodyšné a je v nich příjemně teplo. Na sport opravdu ideální – ať v hale, nebo venku na běhání – noha je vždycky jako v peřince. A vůbec se nehrnou, takže žádný puchýř ani otlak. Jak uvádí Hubert Ponožka: „vlákna jsou pevná, jako helvétská víra“.

Poslední – třetí pár jsou ponožky Bavlnka.

Tyhle ponožky jsou v krásných, jasných barvách zelená a žlutá. Jsou veselé, s nápisem Ponožkovice. Jsou to nejuniverzálnější ponožky, vhodné na jakékoliv nošení. Jsou prostě univerzální, příjemné na nošení. Už první dojem, když jsem je vzala do ruky, byl velmi příjemný. Na omak jsou jemné a hebké, přitom jsou pevné a drží. Gumičky nikde netlačí a přitom nesjíždějí ponožky z nohy a nekroutí se.

Jsem spokojená. Velmi spokojená. Klub Pánů z Ponožkovic je skvělý příklad, že běžná praktická věc, jako jsou ponožky, může být příjemná a kvalitní.

Ponožky, když jsou kvalitní, chrání naše nohy. A to je při celodenním nošení velmi důležité. Každý z nás chce mít nohy v pohodlí, bez puchýřů, otlaků, a hlavně bez plísní a zapaření (a nevábného odéru). K tomu kvalitní ponožky přispívají ohromnou měrou. A ty z Ponožkovic jsou ještě k tomu krásně pestré, vzorované a veselé. S veselou ponožkou může mít každý muž a pán den veselý hned od rána. Objednat můžete předplatné pro sebe, nebo darovat předplatné.

Pokud se o členství v Klubu Pánů z Ponožkovic chcete dozvědět víc, klikněte zde: Klub Pánů z Ponožkovic.

 

Všechny ponožky si můžete prohlédnout zde: Galerie ponožek

 

Pokud si chcete koupit dárkové balení dámských ponožek, klikněte zde: Sada 3 párů dámských kotníkových ponožek

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: