Na vanilkovém extraktu nešetřete, samotná vanilka je drahá, takže vanilkový extrakt za dvacku nebude asi to pravé ořechové. Pozor dejte i při výběru vanilkového cukru. Vanilínový taky raději ponechejte v regálu u obchodníka.

*ŽERVÉ

Dost často se vám stává, že krém teče. Hraju si na detektiva a řeším, proč by to tak mohlo být. Pokud se vám to stalo, mohli byste mi prosím napsat přesně s jakým žervé jste pracovali a jaké má složení? Často to dělají levnější žervé zahuštěné třeba bramborovým škrobem. Jakmile přidáte cukr, bum, teče to. Krém téct nemá, má být hutný a k tomu stačí i to menší množství cukru (klidně můžete dát ještě méně, třeba jen 100g), pořád by to mělo držet.

Mě se dobře pracuje s Gerrvais, vlastně jiné nekupuju. Úplná sázka na jistotu je ale sýr Philadelphia! Dobré výsledky má i kvalitní mascarpone.

zdroj recept i foto: https://www.muffinarium.cz/zakladni-cupcakes-recept/