Cukrářské jablečné řezy

29.09.2017 14:34

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto rukama vypracujeme těsto, které necháme v chladu 1/2 hod. Odpočinout.

  2. Pak ho rozdělíme na dvě části a vyválíme dvě placky na velikost plechu.

  3. Prvou placku dáme na vymazaný plech (neb peč. papír) a na ni rozprostřeme NASTROUHANÁ jablka, připravená podle chuti s rozinkami, ořechy a posypeme skořicí s cukrem, podle kyselosti jablek.

  4. Překryjeme druhou plackou a dobře z boků zamačkáme (jablka by tekla), párkrát propíchneme špejlí a pečeme ve předehřáté troubě na 180°C do růžova, podle trouby. Ještě horké potřem máslem a pocukrujeme práškovým cukrem.

Poznámka

Je to rychlý řez, téměř na počkání, u kterého se využijí jablka, když už nás nebaví štrúdl a nebo z jablek uložených a nastrouhaných - padaných během roku. Jablka strouhaná vcelku, nedozrálá a na jídlo se nehodící, ale i jablka uskadněná a přebíraná v průběhu uskladnění s vadami. S těstem je nutné pracovat rychle. Dost tuku jej dělá křehkým /ale tím i chutným/ a pak by se rádo trhalo. Kdo má cukrovku, nemusí sladit a využije pouze sladkost ovoce.

zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/16175-cukrarske-jablecne-rezy/

JABLEČNÉ ŘEZY

TĚSTO :
 
1 ks vejce
 
8 lžic vlažného mléka
 
250 g Hery
 
1 prášek do pečiva nebo 1/2 kostky živých kvasnic
 
500 g polohrubé mouky
 
citronová kůra z 0,5 citrónu
 
citronová šťáva
 
špetka soli
 
vrchovatá lžíce cukru
 
 
 
NÁPŇ :
 
1) jablečná
 
strouhaná jablka
 
rozinky
 
ořechy
 
skořice
 
cukr
 
 
 
2) jakákoliv jiná:
 
tvaroh nebo povidla (mák apod.)
 
Trochu práškového cukru na posypání
 
máslo
 
JABLEČNÉ ŘEZY
 
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: