Příprava surovin.
Na těsto:
2 vejce
57 g másla
63 g holandského kakaa
200 g cukru krupice
125 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
špetku soli
1 lžičku vanilkového extraktu (lze vynechat).
Na obalení si připravíme trochu moučkového cukru.
V míse utřeme máslo s cukrem- nejprve vidličkou, potom i šlehačem. Přidáme vejce a vanilkový extrakt.
Vyšleháme do pěny a nakonec zašleháme i kakao
Nakonec smícháme kypřící prášek s moukou a postupně zašleháme do směsi.
Dobře promíchanou směs přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice alespoň na 4 hodiny.
Z vychlazené směsi tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu. Skládáme na talíř a po vyválení dáme ještě na 10 minut do lednice.
Každou kuličku obalíme v cukru moučka - neoklepávat, necháme silnou vrstvu. Skládáme na dva plechy vyložené pečícím papírem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů a pečeme 10 minut.
Po vytažení z trouby necháme vychladnout a můžeme podávat. měly by být uprostřed vláčné a na povrchu křupavé.
zdroj recept i fotky https://www.vareni.cz/magazin/crinkles:-kakaove-susenky-ktere-ohromi-kazdou-navstevu!/
—————
Přihlaste se k odběru novinek: