Chytrá VTECH dráha s raketovým startem - prima hračka pro malé i větší závodníky.

17.01.2022 13:41

VTECH Dráha s raketovým startem

Když jsem vám v loňském roce sdílela recenzi na jeřáb VTECH pro malé kluky (recenzi najdete zde: VTECH jeřáb), slíbila jsem vám, že jakmile budeme rozšiřovat dráhu a silnice, že vám o tom zase napíšu. Správně jsem totiž předpokládala, že nejen vnuk, ale i tatínek a dědeček budou chtít pro super autíčka co nejvíce silnic a možností pro ježdění.

Ježíšek u nás byl ve znamení různých hraček od VTECH, recenze vám tedy budu přidávat postupně.

Hračky VTECH vybírám už automaticky – mám je vyzkoušené a vím, že jsou kvalitní.

Mám ráda hračky bezpečné a chytré. Takové hračky VTECH jsou. Všechny splňují i ty nejpřísnější atesty bezpečnosti. Materiál i části hraček jsou vyrobeny tak, aby si naši nejmenší mohli hrát vždycky bezpečně. Nehrozí žádné odlomení ani oddělení malých částí. Plasty jsou dostatečně pevné. Přesvědčuji se o tom při každém hraní.

Malý vnuk ještě nemá motoriku úplně rozvinutou – takže neúmyslně s autíčkem někdy spadne, nebo mu vyklouzne z ruky – ještě se mi nestalo, aby se autíčka nějakým způsobem poškodila, nebo polámala. Hračky VTECH vydrží i zacházení malých nezručných dětských tlapek.

Další věc, kterou mám na hračkách VTECH ráda je to, že jsou to hračky chytré – interaktivní. Každá hračka něco umí, a něco u dětí rozvíjí. Autíčka například kromě ježdění a závodění umí i blikat, houkat, a hlavně jsou plná zábavných frází a jednoduchých písniček.

Když děti při hraní poslouchají písničky a říkanky, automaticky si je ukládají do hlaviček – učí se je. To rozvíjí jejich slovní zásobu, hudební cítění a rozvíjí řeč. Hračky VTECH mluví perfektní češtinou, zřetelně a srozumitelně.

A ještě jednu výhodu mají – když nám, dospělým lezou na nervy, mají kouzelné tlačítko vypnutí zvuku.

U nás se zvuk ale moc často nevypíná, takže písničky se učí nejen vnouček, občas se přistihnu, že si třeba v obchodě při nákupu pobrukuji: „Ty davy lidí, tomu se všichni diví, co monster truck umí…“ a další ..

Tentokrát bych vám chtěla představit dráhu. Je to dráha s raketovým startem

Perfektně do sebe zapadající plastové dílky vytvoří raketovou dráhu pro autíčka (a dvě kolečka)

Všechny dráhy VTECH jsou vyrobeny tak, aby šly propojit s dalšími dráhami a silnicemi.

Na dráze jsou zvláštní místečka – takzvané Smartpointy. Na těchto místech se dráha propojí s autíčkem a spustí nějakou říkanku anebo písničku. Každé autíčko na Smartpoint reaguje jinak. Dráha a autíčka se propojí, a komunikují spolu. Děti tohle moc baví, protože hračka s nimi vlastně svým způsobem mluví. Podněcuje to dětskou zvídavost a fantazii.

Když na malého kluka hračka promluví, okamžitě ho to nasměruje k další hře. A nejen malého kluka – reagují na to i ti velcí, dospělí kluci.

VTECH dráhy a autíčka jsou tak super pro hraní si tatínků a dědečků s dětmi. Občas je s úsměvem pozoruji a napadá mě: Jako malí kluci!

Dráha s raketovým startem má uprostřed jednoduchý mechanizmus, který po zmáčknutí raketově vystřelí dvě kolečka. Letí fakt daleko. Našeho Robina moc baví kolečka vystřelovat – jsou dvě, červené a žluté barvy. Kolečka jsou z lehoučkého plastu, takže nikomu neublíží a nic nerozbijí. Letí opravdu daleko. Větší kluci si budou mechanismus mačkat rádi sami, těm malinkým rakeťákům je třeba pomoct.

dráze s raketovým startem je přidáno autíčko závoďák. U nás Ježíšek přinesl k dráze ještě další autíčka, aby jich bylo víc – Robin tahle auta prostě miluje.  Dobře se mu drží v ruce, jsou lehká, krásně jezdí – a hlavně různě blikají a mluví.

Takže k dráze byl přibalený Monster Truck, hasiči a policie. Ať je silnice a dráha využitá.

Nebudu do detailů popisovat každou melodii a říkanku. Autíčka jsou jich opravdu plná – takže jen namátkou vyjmenuji některé. Všechny říkanky a melodie jsou namluveny srozumitelně a zřetelně. Každé autíčko mluví jiným stylem hlasu. Autíčka fungují na 2 AAA baterie (v balení jsou zkušební baterie).

Autíčko Závoďák: „Jsem závodní auťák, musím vždy vyhrávat, první být! Jsem rychlé závodní auto!“ „Jeď rychleji“, „Pokračujme v závodě“, „Vždy když závodím, jsem tak šťastný! Juchů!“, „ Jsem tak rychlý!“, „Líbí se mi závodit na dráze!“, „Závoď se mnou!“ a další…

Autíčko je součástí balení dráhy, zvlášť si ho můžete koupit zde: autíčko Závoďák

 

Monster Truck: „Ty davy lidí, tomu se všichni diví, co Monster Truck umí“ ,  „Já jsem obrovský Monster Truck, snadno předjedu přes všechny překážky“, „Pojď  projedeme se terénem“, „Nezastavím zvládnu to, obří kola držte se, tak do toho“, „Můj motor je zahřátý, můžeme jet“

Monster Truck si prohlédnete, nebo můžete koupit zde: Monster Truck

 

Policie autíčko: „Policejní auto jede, žádný zloděj šanci nemá! Jedu chytit lupiče“ „Dám lupiče do vězení“, „Jsem statečné auto, každý zločin zastavím“, „Dál siréna si houká“ „Když uvidíš lupiče, zavolej 158“ a další

Autíčko Policie si můžete prohlédnout, nebo koupit zde: autíčko Policie

 

Autíčko Hasiči: „Jedeme hasit, zachraňovat lidi, šup šup šup – velký požár hoří tam“ „Chvátej, hoří“, „Mým úkolem je hasit“ „Pohotovost, pohotovost- když hoří, my hasíme“ „Když hoří, volej 150“ „Ten žebřík na mé střeše je pro záchranu lidí“.

Hasičské autíčko si můžete prohlédnout, nebo koupit po kliknutí zde: autíčko Hasiči

 

Pokud máte doma malého kluka, tahle dráha a autíčka VTECH mu udělají určitě radost. Vnuk si s nimi hraje opravdu moc rád. Autíčka jsou kvalitní, pevná a přitom lehká, mají tvar tak akorát do malé dětské ručičky. Děti baví, že s nimi autíčka komunikují. Například když najednou na Smartpoint na dráze – spustí se fráze, nebo říkanka nastavená na daném místě. Malí kluci se tak rázem stávají hasiči, policisty, závodníky – nebo jinou klukovskou vysněnou profesí.

 My dospělí pak máme radost, že hračka neslouží jen ke hraní, ale že podporuje i dětskou motoriku a rozvoj řeči. Říkanky a písničky, které dětem hraje hračka, jsou pro ně hezčí a zapamatovatelnější, než když je dětem říká někdo dospělý.

Chytré hračky VTECH mám moc ráda. U těchto interaktivních hraček se mi opět potvrdilo, že správná a kvalitní hračka dělá spoustu radosti a děti baví. U nás doma tyhle hračky mají přední místo. Proto se brzy těšte na recenze hraček dalších.

Dráhu si můžete prohlédnout, nebo koupit po kliknutí zde: VTECH dráha s raketovým startem + autíčko závoďák

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment eshopu , klikněte zde: eshop VTECH

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: