Chybí mi klasické zpravodajství...

02.10.2016 15:24

Když jsem byla malá, neměla jsem zpravodajské relace ráda – vůbec jsem jim nerozuměla, pak jsem přišla do puberty a můj vztah k nim se nezměnil – ve škole jsme rozebírali denní události ve světě i doma a mě to tehdy opravdu upřímně nebavilo a nezajímalo.

Dnes musím přiznat, že mi klasické zpravodajství chybí. Ráda bych občas viděla normální zprávy, kde se dozvím, co se děje v naší zemi, okolních státech, ale i v těch vzdálenějších. Mám ráda, když mám přehled o věcech kolem.

Jenže je to čím dál větší problém. Zpravodajské relace na komerčních televizích trvají zhruba hodinu, a když odcházím od obrazovek, jsem tak trochu vyděšená, tak trochu znechucená a vlastně pořádně nic nevím.

Zprávy jsou zbytečně dlouhé, mezi nimi reklamní bloky, a pak následuje výčet vražd, katastrof a nehod. Oblastí, které se týkají běžných potřeb a normálních oblastí života se zprávy dotknou jen okrajově, nebo vůbec. Je mi vážně celkem jedno, jestli někde byla nehoda auta- je mi líto obětí, jejich rodin, ale ničím mě tato zpráva neobohatí. Pokud je obdobných reportáží ve zprávách víc a jsou proloženy loupežemi, krádežemi a vraždami, odcházím od obrazovky znechucena a vyděšená. A proč že by mě zajímalo krom naší republiky i dění v zahraničí? No, každý by měl mít alespoň všeobecný přehled. Když ne pro nic jiného, tak proto, že do destinace, kde jsou nepokoje a kde se bojuje prostě nepojedu na dovolenou.

A když si pustím veřejnoprávní televizi, jsou tam zprávy sice víc zaměřené na Čechy a zahraničí, často ale jen řeší politické debaty a podobná témata. A upřímně jim občas moc nerozumím. Natož starší generace – všimla jsem si toho, když můj děda se zvedl od televize a říkal: Moc hezky to ta paní čte, já tomu ale vůbec nerozumím. Pro starší generaci je ve zprávách moc cizích slov a témat, která nechápou.

A tak si občas říkám, že je mi opravdu smutno a chybí mi klasické zpravodajství. Vždyť televizní noviny mohou klidně být jen půlhodinku. Drsná videa, anebo divácké zprávy plné dětí a mazlíčků, ale nic neříkající mě fakt moc neberou. A v čase, který by se ušetřil, kdyby tyhle nehody a podobné věci nebyly, bych se ráda podívala třeba na nějaký dobrý film.

—————

Zpět


Diskusní téma: Chybí mi klasické zpravodajství...

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: