Chcete mlsat zdravě, bez výčitek a přitom si pochutnat? Zkuste Nugátovo ořechový krém a kvalitní čokoládu z Drahonic.

02.12.2021 14:22

 

Musím hned na začátku této recenze přiznat, že miluji sladkosti. Všechny. Odmala jsem byla spokojená, když jsem si mohla u babičky dát tajně do pusy alespoň pár rozinek, když nebyly bonbóny. Naštěstí s dospělostí jsem už přestala mlsat tajně rozinky, začala jsem si vybírat sladkosti, které mi chutnají, a přitom po nich nebudu příliš přibírat. Mlsat se totiž dá i zdravě. A pokud ne úplně zdravě, tak alespoň o něco zdravěji.

Vždycky mi chutnaly sladké krémy jako Nugeta a Nutela. Když jsem byla malá, znali jsme jen Nugetu, ta byla dost oříšková, měli jsme ji občas jako mlsání. Když se v republice objevila Nutela, kupovala jsem ji hlavně dětem na namazání chleba, anebo na slepování cukroví. Já sama jsem si ji ale dávala výjimečně. Občas na kousek chleba. Je na mne moc sladká. Přesto jsem se ale té chuti nechtěla vzdát. I když je hodně sladká, kombinace chleba a čokoládové pomazánky mi moc chutná. Proto jsem hledala, pátrala, a našla jsem si zdravější alternativu.

Ořechový krém s nugátem mi naprosto učaroval.

Není vůbec přeslazený, chutná naprosto báječně. Chuť je skvěle vyvážená. Cítím v ní výrazněji nugát a až pak oříšky. Chuť je opravdu dobrá. Když mne honí mlsná, stačí si nabrat na lžičku a je mi fajn. Většinou mi ta jedna lžička v pohodě stačí na zahnání chuti na sladké. Ořechový krém je vynikající i v rýžové nebo chia kaši, miluji přidat si ho do dobrého bílého jogurtu. Chvíli cítíte nakyslou jogurtovou chuť, chvíli nugátovo-ořechovou sladkost - spolu je to prostě velká dobrota.

Krém si můžete namazat na palačinku, na toust, nebo třeba i na linecké cukroví teď o vánocích. Využití a použití je spousta. Záleží na chuti každého z nás.

Já sama mám ráda, když chuť nugátu cítím naplno, takže nejčastěji volím nabrat si krém na lžičku a olíznout, nebo do jogurtu.

Chutná mi opravdu velmi.  Vyhovuje mi, že není přeslazený.

Složení krému je kvalitní – blanšírované a pražené lískové oříšky, třtinový cukr, kakaové boby, sušené mléko a sůl. Nejsou přidány žádné oleje, konzervanty, ani chemie. Opravdu mlsáte jen to dobré.

Drahonický ořechový krém je asi nejlepší z pomazánek a krémů jaké jsem ochutnala. Chuť je skvěle vyvážená, sladká tak akorát a žádná chemie. Tuhle sladkost si prostě dopřávám bez výčitek.

Když jsem u těch sladkostí, nemůžu vynechat čokoládu.

Čokoláda je sladkost, kterou mají rádi dospělí, i děti. Jako malá jsem upřednostňovala sladkou mléčnou čokoládu. Chutná mi pořád, ale tak nějak jsem si našla cestu k čokoládě hořké, kvalitní.

Proto jsem neodolala a ochutnala 75% čokoládu Cuba Baracoapražírny Drahonice.

Jedná se o extra tmavou čokoládu z Kubánských kakaových bobů. Je moc dobrá.  Jakmile si položíte do pusy kousek téhle čokolády, rozlije se vámi dobrá nálada, uvolnění a neskutečně dobrá chuť. Výhodou kvalitní vysokoprocentní hořké čokolády je, že jí nesníte nikdy moc. Na chuť stačí jeden, nebo dva kousky. S touhle čokoládou zažijete úžasný stav blaženosti - stačí se posadit, přivřít oči, položit kousek čokolády na jazyk a nechat ho v puse rozpouštět. Je to v tu chvíli přímo exploze chuti, vaše chuťové buňky budou  přímo zpívat Ódu na radost.

O čokoládě se říká, že uvolňuje v těle hormon radosti a štěstí. Tahle čokoláda z Drahonic to tedy opravdu umí. Je vynikající, a radostí a štěstím přímo nabitá. Kdo ji mlsá, není smutný. Čokoláda mu zvedne náladu minimálně - no, o těch jejích 75%. Je skvělá, tu musíte ochutnat.

Pokud chcete dát někomu jako dárek čokoládu, sáhněte po kvalitní, s obsahem opravdu kvalitníko kakaa. Přesně po takové čokoládě, jakou najdete v eshopu pražírny Drahonice.

Na internetu a všude kolem nás se teď objevují, a budou objevovat recepty na cukroví. Nevím, jak to působí na vás, ale když vidím obrázky cukroví, mám chuť na sladké. Teď už tuhle chuť umím zažehnat zdravěji, a přitom báječně. Dám si buď kousek výborné Drahonické čokolády z Kubánských kakaových bobů, anebo vynikající ořechovo - nugátový krém. Pro nás, milovníky sladkých dobrot jsou tyhle dvě pochoutky jako zázrak, nebe v puse. Moc mi chutnají, a hlavně – mlsám bez výčitek.

Pokud si chcete prohlédnout, nebo koupit Nugátový krém, klikněte zde: Ořechový krém s nugátem

Čokoládu si prohlédněte, nebo kupte po kliknutí zde: čokoláda Cuba Baracoa 75%

 

Celý sortiment pražírny si prohlédněte zde: Pražírna Drahonice

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: