Chcete mít v bytě nebo kanceláři příjemně i v horkých dnech? Řešením je stolní ventilátor Dalap v kovovém provedení.

03.07.2020 12:59

Konečně začalo léto. Sice se trošku podivně střídá teplo s deštěm, už se ale všichni radujeme, těšíme na koupání, a hlavně dovolenou.

 Dovolená je prostě konečně na dosah, budeme odpočívat. Letošní rok je díky Covidu ale úplně jiný. Spousta z nás na dovolenou letos nikam nepojede. Budeme doma a budeme se chodit koupat, a opalovat, jezdit na výlety.. Někdo bude v létě stanovat, někdo má chatu, nebo chalupu, spousta z nás ale zůstane doma.  Protože ani já letos asi nikam nepojedu, je třeba vyřešit některé menší problémy. Jedním z nich je horko v bytě. 

Všichni to určitě znáte – v létě se vrátíte z koupání do bytu, který byl zavřený, a je večer úplně rozpálený. Prostě otevřete dveře domů a vyvalí se vlna horkého vzduchu. Protože máme byt v 6. patře, okna pouze na jednu stranu  (na tu slunečnou, samozřejmě), nejde byt v létě pořádně vyvětrat. Pokud otevřete okna dokořán, k horkému vzduchu v bytě se dovnitř začne valit po fasádě horký vzduch i z rozpáleného paneláku. Byt je tak plný tepla a v noci se v něm prostě nedá spát ani dobře dýchat. Po zkušenostech z loňského roku, kdy jsme boj s horkem trošku prohrávali, a večer se nám vůbec nechtělo domů, jsem se ale na horko letos připravila.

Koupila jsem si větrák. Pořádný větrák.  Protože v malém bytě trošku bojujeme s prostorem, nechtěla jsem vysoký ventilátor – ten by se nám hodně špatně vešel. Zvolila jsem proto stolní ventilátor – vejde se všude a lze ho snadno přenášet z místnosti do místnosti.

Vybrala jsem stolní ventilátor Dalap T Fan o průměru 40 cm, kovové provedení, měděná barva. Vybírala jsem u odborníků na ventilátory ( lidově větráky) na eshopu ventilátory.cz

Kov byl moje jasná volba – měla jsem totiž plastový ventilátor, na něm začaly některé díly po čase praskat. Kov vydrží i náročné podmínky, nikde se nebude olupovat ani odlamovat.

Ventilátor se mi líbil už při vybírání na obrázku v eshopu, ale když jsem ho vybalila z krabice, byla jsem opravdu potěšená – vypadá ještě mnohem lépe než na obrázku. Barva je úžasná, kombinace měděného povrchu a nerezu je prostě báječná. Sestavit ventilátor bylo velmi snadné, pak už jen připojit do zásuvky a vyzkoušet.

Ventilátor má tři stupně rychlosti. I na ten první slušně provětráte vzduch v celé místnosti, stupeň číslo tři už v bytě nebo kanceláři zdvihne slušný vítr. První, co mne napadlo, když jsem pustila stupeň číslo 3 bylo: „páni, to je teda dělo!“ 

Jen pro příklad – kdo má v blízkosti svého bytu topoly, ví, že v tomto období z nich všude poletují chmýříčka květů. Ta chmýříčka se dostávají oknem do bytu a jsou pak prostě všude. Denně tak vysávám celý byt, abych neměla všude chomáčky chmýří. Když jsem pustila ventilátor na trojku a natočila z rohu místnosti tak, aby mohl foukat přes celý pokoj, najednou se za sedací soupravou zdvihl malý mrak a začalo mi doma sněžit chmýří z topolů. Teda – rychle jsem vypnula větrák, a šla podruhé vysávat –  fakt jsem tam předtím neviděla ani jedno . No, uklizeno mám ráda, ale radši už si pouštím ventilátor jen na dvojku..

Co je  důležité je, že už mám v bytě zase příjemně. Vzduch se rozhýbe a provětrá díky skvělému výkonu opravdu celkem rychle, a hlavně – ventilátor je tichý. Já totiž velmi špatně snáším, když mi v bytě něco dlouho bručí, nebo hučí – je mi to nepříjemné a bolí z toho hlava. Tenhle ventilátor má chod příjemně tichý – jasně, je slyšet, že pracuje, ale je to takový ten typ šumu, který po chvíli přestanu vnímat – takže další plus (víc bručí jen na trojku). Samozřejmě lze zvolit, jestli chcete, aby ventilátor foukal jedním směrem, nebo aby se otáčel v rozsahu 90 stupňů.

-        Průměr ventilátoru  40 cm

-        Barva : měď

-        Průtok vzduchu ( m³/hod ) 3558

-        Počet rychlostí 3

-        Příkon (W)  50

-        Hlučnost max (dB) 64,3

-        Napětí (V) 230

-        Váha  3,8 kg

-        Ovládání manuální

-        Výška 530 mm

-        Model T-FAN 40MC

-        Značka Dalap

 

Pokud tedy shrnu na závěr – stačila by jedna krátká věta: Jsem spokojená.

Tenhle ventilátor je velmi kvalitně vyrobený, díky kovovému provedení se nemusím obávat, že by se mi v krátké době nějak polámal, nebo poničil, měděná barva krásně vypadá, a hlavně- opravdu plní svou funkci.

 Zvládne provětrat i větší místnost v poměrně krátké době, takže je v ní příjemné posezení i v horku. Léto už může začít v plné síle, na horka jsem prostě letos vybavena a připravena.

Pokud si chcete ventilátor prohlédnout, klikněte zde: Stolní ventilátor v měděném provedení Dalap T-FAN 40MC, Ø 40 cm

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment eshopu, klikněte zde: ventilátory.cz   

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: