Český cheesecake recept

20.04.2018 13:19

Ingredience

  • Na korpus
  • Máslové sušenky200 g
  • Máslo70 g
  • Na náplň
  • Lučina nebo mascarpone600 g
  • Zakysaná smetana250 ml
  • Vejce3 ks
  • Moučkový cukr200 g
  • Vanilkový cukr1 balíček
  • Citrónová šťáva1/2 ks
 

Postup přípravy

 

  1. V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové formy (napěchujeme to tam) a dáme na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C.
  2. Pak smícháme Lučinu (příp. mascarpone), zakys. smetanu, moučk. cukr, vanilk. cukr, vejce a citr. šťávu, mícháme v robotu nebo ručně. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme půl hodiny (během této doby neotevírat troubu).
  3. Po půlhodině pečení kontrolujeme dort, měl by být na okrajích pevný a uprostřed se třást jako puding, pak je dort hotový. Otevřeme troubu a necháme v troubě vychladnout.
  4. Pak ještě dáme na pár hodin do ledničky (může být i přes noc, je pak chutnější). Hotový dort můžeme zdobit např. horkými malinami, jahodami, čokoládovou polevou, ale můžeme podávat i samotný. Cheesecake recept pro česko jak má být.
  5.  
  6. zdroj: https://www.nejlepsi-cheesecake.cz/cesky-cheesecake/

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: