Bulky s medvědím česnekem

23.04.2021 11:48
  •    220g hladké mouky + na poprášení
  •    1,5 lžičky kypřicího prášku
  •    1 lžička jemné soli
  •    30g strouhaného parmazánu
  •    65g studeného másla
  •    cca 130ml mléka + 1 lžíce na potření
  •    1 veliká hrst medvědího česneku, nasekaného nadrobno (můžete nahradit jiným jedlým planým či pěstovaným lupením, jako jsou kopřivy,    
  •     1 žloutek na potření
  •    4–5 lžic strouhaného parmazánu nebo gruyèru na posypání 
1 Troubu předehřejte na 220°C. Těsto můžete připravit v robotu: do jeho mísy vsypte mouku, kypřicí prášek, parmazán a sůl. Krátce promíchejte. Pak vsypte máslo a několika pulzy zpracujte, až uvidíte kousky másla maximálně jako barevná špendlíková hlavička. Pak přidejte mléko a medvědí česnek a krátce propracujte, aby se těsto spojilo. Anebo obdobným postupem nejprve ručně a pak vařečkou.
2 Těsto vyklopte na dobře pomoučněnou plochu a krátce prohněťte. Pak ho rozválejte na obdélník cca 22x10cm a tloušťku cca 3cm. Pomoučněným nožem nařízněte na deset (2x5) přibližných čtverečků, ale nedokrajujte. Přeneste je na pomoučněný či pečicím papírem vyložený plech, potřete je žloutkem prošlehaným s mlékem a posypte strouhaným sýrem. Pečte uprostřed trouby asi 12–15 minut, aby pěkně zezlátly. Nechte zchladnout na mřížce a podávejte. 
 
zdroj recept i foto: https://www.apetitonline.cz/recept/bulky-s-medvedim-cesnekem

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: