Bublanina, která je dlouho vláčná

25.05.2018 13:29

Ingredience

  • 4 vejce
  • 16 dkg polohrubé mouky
  • 14 dkg mletého cukru (moučka)
  • 1 dl mléka
  • 1dl oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • ovoce (nejlepší je jahodová )
  • Postup

    V míse dobře ušleháme cukr, žloutky, mléko a vanilkový cukr. Přidáváme mouku do které jsme přidali prášek do pečiva a špetku soli. Šleháme asi 2-3 minuty. Do vzniklého řidšího těsta přidáme našlehaný sníh, zamícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a poklademe ovocem, které obalíme v mouce. Ovoce může být čerstvé nebo kompot. Vynikající jsou meruňky, broskve, třešně i višně.

    Pečeme v rozehřáté troubě na 160 st.C asi 35 minut.

    Moučník je velmi rychlý, dlouho vydrží vláčný a je skvělý.

  • zdroj článku a fota https://www.labuznik.cz/recept/bublanina-ktera-je-dlouho-vlacna/

  •  

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: