Boty Rockspring Maya - špičková kvalita, maximální pohodlí a originální design. Recenze.

02.12.2023 13:27

Zima začíná, venku už je mrazivo, hlavně po ránu už jsou mrazíky – je nejvyšší čas na nákup zimních bot.

Já mám moc ráda gumičkové boty RockSpring – jsou totiž neskutečně pohodlné. Chodím v nich ráda od jara do podzimu. Protože jsem s nimi velmi spokojená, rozhodla jsem se vyzkoušet i zimní boty od RockSpring.

Výběr zimní obuvi všech druhů a typů mají v eshopu rockspring.cz poměrně velký, já jsem si vybrala boty Maya.

Boty jsou na stránkách psané jako podzimní, ale jsou fajn i do mírné zimy ve městě, a s teplou ponožkou mi není zima, ani když mrzne. Vyzkoušela jsem to, když jsem byla s vnuky bobovat a podupávala docela dlouho na kopečku – a v pohodě, nohy jsou v teple.

Jakmile začne mrazivé počasí, na nohy je mi pořád zima. Volím tedy boty, které jsou trochu širší, aby se mi do nich v pohodě vešly teplé ponožky. Maya jsou určené i pro širší nohu, takže byly jasnou volbou.

 Tyto boty mne zaujaly designem na první pohled.

Styl těchto bot se mi velmi líbí – je sportovně elegantní.

Podrážka má velmi zajímavý tvar, a hlavně patentovanou protiskluzovou podešev.

To oceňuji opravdu hodně. V podzimních plískanicích to někdy na spadaném listí pořádně klouže. O zimních „klouzačkách“ ani nemluvím. S přibývajícím věkem už nemám na uklouzaném zimním povrchu tak dobrou stabilitu. A protože chodím často ven s vnoučaty, a ty musím držet za ruku, nechci padat. Já jsem tedy vždycky měla ráda klouzání. Popoběhnout a svézt se po zledovatělém povrchu.  Ráda to mám pořád, ale přiznávám, že se bojím zlomenin, takže to už nedělám, a protiskluzové podrážky velmi oceňuji.

Boty Maya jsem si vybrala v barvě Black. Bota je černá, vršek boty je ohrnovací, melírovaný a vypadá to fakt dost dobře. Ta kombinace barev se mi moc líbí, a je to přesně můj styl.

Když mi boty přišly domů, byla jsem celkem překvapená jejich lehkostí. Jsou opravdu velmi lehoučké.

To byl první velmi pozitivní dojem z těchto bot.

Druhý pozitivní dojem byl z vrchní části boty. Je velmi originální. Je to takový náplet – můžete ho mít ohrnutý, nebo vytáhnout. Pokaždé bota vypadá jinak. No, a když je mi zima na lýtka, prostě ten náplet vyhrnu a je mi zase velmi příjemně. Jsem tím naprosto nadšená.

Jak už jsem zmínila, bota Maya je určená i pro širší nohy.  Pro prsty je uvnitř dostatek místa, a protože je bota pevná, a dobře drží tvar – nikde nic netlačí, ani nemačká. Já mám nohu trochu širší, a i když si vezmu tlustou (a opravdu teda dost tlustou) ponožku, tak mám pořád nohy v pohodlí – žádné otlaky.

Svršek boty je z broušené kůže, textilu a syntetiky. Je tedy vodoodpudivý. I to jsem vyzkoušela – chodila jsem v nich v dešti i ve sněhu. Boty jsou sice mokré, ale uvnitř jsou nohy pěkně v suchu.

Údržba není těžká – prostě stačí buď jemný kartáček, nebo otřít hadříkem. Jen bych si asi dávala v zimě pozor na hodně prosolených chodnících, to nevím, co s povrchem boty udělá.

Boty Maya přesně splňují to, co od kvalitních bot očekávám.

Jsou velmi pohodlné, a na noze příjemné.

Vypadají báječně – jsou originální, a nepřehlédnutelné.

Mám ráda boty sportovně elegantní – a to jsou tyto boty v každém případě.

Navíc ta svrchní část boty, která vypadá jako náplet, je nejen hezká, ale i funkční – nebude mi zima na nohy, protože ji mohu kdykoliv vyhrnout.

Podrážka je protiskluzová, pro boty Rockspring typická – na první pohled poznáte, že se jedná o boty Rockspring.

Boty Rockspring, to je pro mne synonymum extrémně pohodlných, kvalitních bot s moderním designem. Proto je mám ráda, a tvoří velkou část mého botníku.

Momentálně mají Rockspring v nabídce i nové boty barefoot. Ty jsem ještě nezkoušela, ale kdo je nadšenec do bosého obouvání, určitě na stránky mrkněte.

Boty, které zkouším, a nosím já, si můžete prohlédnout, nebo koupit po kliknutí zde: Boty Maya

Celý sortiment eshopu najdete zde: eshop rockspring.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: