Autorské šperky s duší ženy zdobí, a moc jim sluší. Takové jsou šperky BlueBury

14.10.2019 13:32

Šperky. Když vyslovíte tohle slovo před kteroukoliv ženou, tak se pousměje ,a už v duchu vidí,jaký krásný šperk by momentálně chtěla, nebo potřebovala. Šperků nemáme nikdy dost, je to pro nás vždycky skvělý dárek. Už pravěké ženy se rády zdobily,a vyráběly si šperky z různých materiálů, nebo jim je vyráběli pramuži jako projev náklonnosti a citu – a tahle touha po zdobení se, nám ženám zůstala doposud. Šperky nutně nemusí znamenat jen spousty zlata, stříbra a drahého kamení, mohou být i z jiných materiálů.

Já mám moc ráda autorské šperky – tedy šperky vyráběné šperkařem, nebo nadšencem pro zdobení se. Tyhle šperky bývají originální, krásné a máte jistotu, že nikdy nebudou stejné, každý váš šperk projde rukama umělce a je originálem. Já jsem objevila úžasné autorské šperky na stránkách bluebury.cz a spolu s nimi i na facebookových stránkách k této stránce vytvořených. 

Stránky najdete zde: facebook bluebury

 

Autorem šperků a té něžné krásy je pan Jirka Buriánek. Pan Buriánek má rád hudbu a umění. Značka Bluebury je složeninou jeho oblíbeného bluegrass a přezdívky Bury. Šperky vyrábí od roku 2016, kdy si udělal kurz výroby cínovaných šperků. Každý jeho šperk je originál, každý tvoří doma v pokoji několik hodin, dokud není výsledek podle jeho představ. A vznikají tam šperky opravdu jedinečné, krásné,jemné a něžné. Šperky jsou doplňovány i kameny z polodrahokamů – proto máte – li nějaký svůj oblíbený, myslím, že by nebyl problém se s panem Buriánkem domluvit, a objednat si „šperk na míru“. Pan Buriánek pracuje v grafickém studiu, a jeho výtvarné nadání je znát na každém ze šperků. Šperky Bluebury jsou prostě nádherné. Bylo pro mne opravdu těžké si v té záplavě krásy vybrat jeden šperk.

Nakonec ve mně zvítězila celoživotní láska k českým granátům, které miluji, a vždycky se mi líbily. Vypadají nádherně, jsou tmavě rudé, na slunci mění krásně lesk a barvu, a jsou pro mne až trochu tajemné a magické. Granáty ve šperku jsou doplněny jasně světle zelenými olivíny, které pan Buriánek vlastnoručně nasbíral a opracoval. Tmavě rudý granát a olivín spolu krásně ladí v jemné spirále, položené na postříbřeném lůžku. Vše je zakončeno křišťálově průzračnou pryskyřicí. Šperk je velký v průměru 30 mm, nádherně vypadá na jemném stříbrném řetízku. Uložený je v dárkové krabičce s logem Bluebury (ta je ke šperku zdarma). Jako tip na dárek je tenhle šperk vážně nádherný.

Oblíbeným dárkem je i přívěšek s písmenem na přání – je možno zvolit si konkrétní písmenko a barevné provedení, písmenko je zalito křišťálovou pryskyřicí, a uloženo na postříbřeném lůžku.

Ke šperkům si lze objednat i náušnice, můžete mít tedy sadu.

Pokud vás šperky zaujaly, a rádi byste si vytvořili svůj vlastní, originální cínovaný šperk, není to problém. Pan Buriánek pořádá v Ateliéru ŠUM ( Školička u sv. Michala) kurzy cínování – kurzy zvládnou už děti od 14 let, seznámíte se s materiálem, vyberete si typ šperku – s návrhem vám lektor pomůže, pokud si nejste jistí, a na konci kurzu odejdete s vlastním šperkem – prstýnkem, přívěškem, broží – záleží jen na vás.  I samotný kurz cínování může být super dárkem pro někoho z vašich blízkých. 

Více o kurzu cínování se dozvíte po kliknutí zde: kurzy cínování

 

Všechny šperky z dílničky pana Buriánka jsou jemné, něžné a originální.  Nad tou krásou se až tají dech. A pokud uvažujete o šperku jako o dárku, tak si určitě vyberete pro každou ženu – ať je to mladá dívka, maminka, babička, nebo kolegyně – tyhle šperky se líbí prostě všem. A jsou za velmi přijatelné ceny. Já jsem ze svého šperku moc nadšená. Přívěšek z českých granátů a olivínů se stal jedním z mých oblíbených. Už mám vyhlídnuté další, jako dárky pro maminku a dcery, ale obávám se, že až přijdou, skončí v mé šperkovnici. Jsou tak krásné, že se mi s nimi bude těžko loučit.

Pokud si chcete prohlédnout galerii šperků a získat o nich více informací, určitě se podívejte na webové stránky pana Buriánka – stránky najdete po kliknutí zde: bluebury.cz

Spoustu dalších nápadů a šperků najdete i na facebooku Bluebury po kliknutí zde: facebook Bluebury

 

A tady vám na ukázku představím pár dalších nádherných šperků Bluebury. Stačí si jen vybrat a objednat.

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: