Aby svaly a klouby po sportu ani po práci nebolely - otestovala jsem Refit gely. Už jste vyzkoušeli například Opodeldok ? Švejk dobře věděl, čím si mazat kolena...

27.07.2020 14:20

Léto je doba odpočinku, dovolených a taky sportování.

Jezdíme na kole, na koloběžce, běháme, hrajeme volejbal, badminton, chodíme na dlouhé procházky, nebo jedeme na hory – prostě pohyb k létu patří. A k pohybu tak trochu i bolest svalů a kloubů. Vždycky když po zimě vytáhnu kolo, a vydám se na první výlet, říkám si, že pojedu jen kousek, abych si zvykla. Jenže pak jedu, kochám se okolím,  je mi krásně a jedu a jedu a jedu.. Druhý den pak cítím každý sval v nohách i zádech. Proto jsem si po cyklistice jako odpočinek zvolila klidnější zábavu – bowling. Hrálo se skvěle, byla legrace, ale moje hýžďové svaly druhý den bolely tak, že jsem radši celý den stála. Takže ve výsledku mne bolelo celé tělo a každý krok byl utrpením.

Moc ráda taky jezdím na hory. Mám ráda túry a dlouhé procházky.  Chodím přírodou a je mi nádherně. I tady ale svaly dostávají zabrat.

Proto jsem se rozhodla netrpět a pomoct bolavým svalům mazáním. Vybrala jsem si na doporučení kamaráda sportovce produkty z eshopu refitshop.cz. Mají tu spoustu úlevných gelů a přípravků na bolavé svaly a klouby. Nemusí to být přímo na namožené svaly při sportu, pomáhají i na klasickou bolest zad, nohou a kloubů, kterou zná každý z nás.

Vyzkoušela jsem tyto produkty: Koňský balzám, Ice gel mentol extra silný, Opodeldok a Ice gel s masážní kuličkou Kostival a Koňský kaštan.

 

Testování jsem začala výrobkem, na který jsem byla zvědavá nejvíc – Opodeldokem.

Setkala jsem se s ním poprvé. Tedy myslím, že jsem ho poprvé měla v ruce a vyzkoušela. Výrobek jako takový jsem znala ze Švejka, který posílal paní Millerovou pro Opodeldok na bolavá kolena. Vůbec jsem nevěděla, že Opodeldok je mast, která byla používána už před více než 400 lety.

Tady si nebudu nic vymýšlet a použiji informaci z refitshop.cz

První zmínka o OPODELDOKU pochází z konce 16. století, kdy uznávaný švýcarský lékař Paracelsus připravil mast ze směsi mýdla, alkoholu a několika bylinných esencí. Touto mastí úspěšně léčil bolest kloubů po celé Evropě, včetně České republiky.  Paracelsus svým objevem v podstatě předznamenal vznik novodobého lékařství a položil základy všem pozdějším mastem. „OPODELDOC“ se postupně rozšířil do mnoha zemí, záznamy o této zázračné masti byly nalezeny například  v USA (Times, 1790) a Velké Británii (Edinburgh Advertiser, 1823).

Pokud se chcete o Opodeldoku dozvědět více, klikněte zde: Opodeldok.

 

Mast Opodeldok jsem nechala vyzkoušet rodiče. Jsou už starší, klouby a záda je bolí vlastně už pořád. Původně jsem si myslela, že si budou mazat jen bolavá kolena, ale používají mast i na bolavá záda a nohy. Maminku často zlobí  kotníky – bolí a otékají. Proto je mazala Opodeldokem, a nejvíc si pochvaluje jeho účinek hlavně na kotnících, protože se jí poměrně rychle uleví, i otok je mnohem menší za poměrně krátkou dobu, tím pádem se jí mnohem lépe chodí. Fajn je Opodeldok i na bolest zad - hlavně v kříži. Maminka má krásné záhonky plné zeleniny a květin, takže když je chce vyplet, má po pletí občas pocit, že se nenarovná, jak ji bolí záda. I tady je Opodeldok fajn. Jen k němu moc zblízka nestrkejte nos – ta mentolová vůně je fakt silná, já jsem si dlouze zkusila přičichnout a pěkně mi to projelo nosem – začala jsem až kýchat J . Naprosto už ale chápu, proč je Opodeldok tak oblíbený, a proč se jeho výroba drží už několik století. Je osvědčený dlouhou řadou generací, kterým ulevoval a ulevuje i teď. Je samozřejmě inovovaný, oproti tomu původnímu, aby vyhovoval dnešní generaci, základní účinné složky jsou ale stejné, a jsou opravdu velmi účinné a ulevující.

Na bolavá záda, svaly a klouby jsem vyzkoušela i Koňský balzám.

  • Koňská dávka bylinných extraktů
  • Mast s jedinečným složením podle tradiční švýcarské receptury
  • Látky obsažené v bylinných extraktech působí blahodárně na záda, svaly a klouby
  • Okamžitý účinek
  • Intenzivní prokrvení
  • Uvolňuje svalové napětí
  • Neobsahuje barviva 

Tenhle balzám je vyroben v české republice, podle osvědčené švýcarské receptury.

Byliny v balzámu použité:

- Levandule lékařská ( podporuje krevní oběh, prokrví pokožku, působí na revmatizmus, urychluje hojení ran). V minulosti byla levandule používána i jako přípravek k tlumení bolesti.

- Rozmarýna lékařská na léčbu revmatu

- Kostival lékařský – výrazné hojivé účinky díky alantoinu

- kaštan koňský

- Eukalyptus

- Tea Tree Oil

- Máta peprná

- výtažek z rašeliny

Vůně koňského balzámu je směsí vůně mentolu a bylin. Není tak intenzivní, jako u Opodeldoku. Po namazání se uleví poměrně rychle. Spíš se mi zdá, že se u mne ulevilo hlavně kloubům (víc než svalům).

Gel je fajn i na dlouhodobější bolest, ne jen na bolest z námahy a sportu.

Díky rašelině a bylinám je fajn i na úlevu při revmatických bolestech – pokud tedy máte starší rodiče, nebo sami máte problém s revmatitidou, tenhle balzám určitě zkuste. Nechala jsem balzám zkoušet i kamarádku, která má tenisový loke,t a dost ji bolí. Potvrdila mi, že se jí ulevilo, bolest byla menší.

Pokud chcete vyzkoušet, nebo zjistit více o tomto gelu, klikněte zde: Refit Koňský balzám.

 

Nejčastěji a nejvíc jsem využívala Mentol Ice gel na záda, svaly a klouby.

Je určený pro regeneraci svalů po jakémkoliv výkonu, a opravdu zabírá.

 Pokud se tedy chystáte na delší cyklovýlety, na túru po horách nebo jakýkoliv sport, tenhle gel si pořiďte. Je opravdu moc fajn.

Stačí namazat, chvilku promasírovat a budete se cítit lépe. Pomáhá a ulevuje při namožených svalech jakéhokoliv původu. Vůbec jsem nečekala, že mi bude tak vyhovovat. Bolavý sval ale příjemně zchladí, a uvolní, takže regenerace je mnohem rychlejší. Používají ho i vrcholoví sportovci, a já už naprosto chápu proč. On totiž opravdu funguje.

Používat ICE gel mohou i děti starší 3 let, takže pokud váš malý fotbalista, nebo hokejista po tréninku má problém – namažte mu nohy nebo záda Ice gelem, a bude po problému. Myslela jsem si, že je to obyčejný masážní gel, ale je to gel neobyčejný. Opravdu totiž funguje.

  • Extra chladivý
  • Rychlá úleva
  • Intenzivní prokrvení
  • Okamžité osvěžení
  • Uvolňuje svalové napětí
  • Ideální po jakékoli fyzické námaze
  • Vysoký obsah mentholu 
  • Vyroben v České republice
  • Vyvinut dle unikátní receptury s využitím poznatků o kryoterapii
  • Dlouholetá tradice
  • Nejprodávanější REFIT ICE GEL

Pokud si gel chcete prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Refit Ice gel mentol extra

 

Jako poslední výrobek jsem vyzkoušela Ice gel s masážní kuličkou Kostival a koňský kaštan.

Léčivou a ulevující složku kostivalu jsem ocenila už v loňském roce, když si syn zlomil klíční kost. Ta se hojí dlouho a obtížně a provází ji dlouho otok a modřiny. Dostala jsem tehdy tip na kostival s chladivým efektem, a opravdu otoky opadávaly mnohem lépe, i modřiny se hojily rychleji.  Kombinace kostivalu s koňským kaštanem a chladivým efektem Ice gelu je skvělý nejen na tlumení bolesti zad, svalů a kloubů. Je moc fajn i na křečové žíly, které nás, ženy dost často zlobí a trápí. Tenhle gel je přímo doporučován na úlevu při bolesti křečových žil.

 Moc fajn je balení v lahvičce s masážní kuličkou. 

Vejde se do každé kabelky a velmi snadno se aplikuje. Pokud tedy máte zaměstnání, kde jste celý den na nohou, tenhle Gel Kostival a Koňský kaštan určitě vyzkoušejte.

 Pomáhá na bolest nohou a křečových žil, nanáší se díky masážní kuličce opravdu skvěle.

 Samozřejmě je gel fajn, i když nemáte křečové žíly – to jsem uvedla jen jako takový super bonus.

Účinek gelu jsem ocenila, i tehdy, když jsem musela být delší dobu v lodičkách, nebo nepohodlných botách. Doporučuji ho i těm, kdo jsou celý den na nohách, a potřebují v rychlosti během dne namazat nohy, aby mohli bez únavy a bolesti pokračovat v práci. Gel v praktickém balení si pochvaluje i dcera, která jako servírka je celý den v pohybu a na nohách.

Pokud si chcete gel prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Ice gel Kostival a Koňský kaštan s masážní kuličkou

Na závěr bych chtěla výrobky Refit moc pochválit. Uleví namoženým, bolavým svalům a kloubům, a usnadňují pohyb bez bolesti a omezení. To je moc fajn.

Všechny výrobky z eshopu jsem samozřejmě vyzkoušet nestihla, jestli jsou ale tak skvělé, jako ty, co mám doma, tak je to moc fajn. Určitě je časem vyzkouším všechny. K jejich otestování mne přivedla zvědavost, když jsem zjistila, že v eshopu refitshop.cz prodávají Opodeldok.

Takže vlastně zvědavost, kdy jsem chtěla vědět, čím si to ten Švejk mazal kolena, mne přivedla k fajn produktům. Využíváme je celá rodina – někdo při sportu, někdo na úlevu po práci, na křečové žíly, a rodiče na zmírnění neduhů stáří jako bolest kloubů a zad, otoky a revmatizmus.

Pokud chcete výrobky vyzkoušet, nebo si prohlédnout celý sortiment eshopu, klikněte zde: refitshop.cz

Mám tu pro vás exkluzívní Slevový kod 100 kč při nákupu nad 500 Kč, stačí v prvním kroku objednávky zadat kod:  janavpohode

 

sleva platí do 31.8. 2020, nevztahuje se na dopravu

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: