Ve zdravotní obuvi Santé protančíte jarem i létem bez bolesti nohou a zad. Recenze na pantofle a baleríny Santé.

09.05.2023 14:11

Santé – zdravé obouvání.

 

Konečně začalo jaro a odložili jsme zimní boty. Já tohle přezouvání ze zimních bot miluju. Nohám se ohromně odlehčí, a hlavně – můžu zase začít obouvat svoje oblíbené pantofle. Pantofle a nazouváky jsou pro mne tou nejlepší obuví – miluju jejich vzdušnost.

S přibývajícím věkem se snažím více dbát o zdravé obouvání.

Nohy jsou po srdci tím nejvíce namáhaným orgánem, ale my na to pořád nějak pozapomínáme.

Nosíme boty nevhodné, nepohodlné, a často hodně „rozšlápnuté“ – takové nohám i pohybovému aparátu dost škodí.

Už dávno jsem zjistila, že i když mám nějaké boty ráda, nemůžu je nosit věčně – tedy pokud nechci, aby mě bolely nohy, klouby a záda. Proto pravidelně svůj botník obměňuji, a snažím se nakupovat boty zdravotní.

V dnešní době už naštěstí výrobci zdravotní obuvi myslí na to, že boty by měly být pohodlné, nohám prospěšné a ulevující, a kromě toho by se měly i líbit.

Už dávno neplatí, že zdravotní boty jsou nevzhledné a „babičkovské“. Dnes můžete nakoupit boty zdravotní v různých vzorech a moderních designech.

Já jsem si oblíbila boty od výrobce zdravotní obuvi Santé. Mají totiž boty, které mi opravdu vyhovují, jsou moderní a hlavně se mi i líbí.

V Santé dbají na to, aby boty byly takové, jaké mají být – například by měly mít kulatou špičku, dost místa pro prsty, být z kvalitního materiálu, a splňovat ještě spoustu dalších důležitých věcí.

Pokud si chcete ověřit, jestli boty, které nosíte, vašim nohám neškodí, určitě si přečtěte několik hlavních pravidel pro správné a zdravé obouvání.

 Informace najdete po kliknutí zde: Santé deset bodů pro správné obouvání

 

Já jsem si tentokrát vybrala boty dvoje.

Jsou to balerínky a nazouváky (uzavřená pantofel).

Balerínky – velmi kvalitní vycházková uzavřená obuv v moderním designu.

 Mají nízkou podešev – 1 cm, takže je může nosit každý.

Vybrala jsem si – jak jinak – v modré barvě.

Botky mají velmi příjemný vzorek. Jsou lehoučce perforované, takže se v nich nepotí noha.

Kolem nohy mají obvod obšitý gumičkou – přizpůsobí se tak každé noze – úzké i té širší, a přesto nikde netlačí.

Pata je lehce vyztužená, takže krásně drží nohu tam, kam má.

Oceňuji i krásně měkkou stélku s oporou klenby. Chvilku mi trvalo, než jsem si na ten „kopeček“ zvykla, ale dnes už jsem z něj nadšená. Pomáhá mi od bolesti nohou, a po vyzutí už nemám pocit unavených a ztuhlých chodidel. Nevěřila bych, jak taková malá, drobná „vychytávka“ dokáže ulevit.

Boty vypadají jako balerínky, nosit je proto můžete opravdu ke všemu – k sukni, šatům, kalhotám –jsou velmi univerzální. A velmi pohodlné.

Doporučuji všem, kdo stojí dlouho na nohách, nebo těm, které bolí často nohy, kotníky, klouby a záda – tyhle boty vám uleví od potíží tak, jak to umí správná zdravotní obuv.

Pokud si chcete boty koupit, nebo prohlédnout, klikněte zde: vycházková obuv Santé AL/OP37-BR Oceano

 

Druhé boty, které jsem vyzkoušela, jsou tyrkysové pantofle s uzavřenou špičkou.

Původně jsem si je vybrala na nošení doma. Jakmile jsem je ale poprvé obula, už jsem je z nohy nesundala.

Jsou krásné a navíc neuvěřitelně pohodlné. Vlastně, když tak o tom přemýšlím, jsou to nejpohodlnější pantofle, jaké jsem kdy měla.

Mají rozšířenou špičku, ve které je dostatek místa pro prsty, takže nikde nic netlačí.

Pokud máte vyšší nárt, nebo vám otékají nohy, můžete si velikost nastavit pomocí přezky. Pantofel je díky tomu vhodný pro úzkou i širší nohu.

Podrážka vypadá jako korek, takže vzhledově se skvěle doplňuje s koženým svrškem boty.

Podrážka se směrem od špičky k patě lehce rozšiřuje, takže se noha trošku nadzvedne a díky tomu vás nebudou bolet kotníky, paty, ani achilovky. Kdo trpí na pocit těžkých, unavených nohou, a lýtek, si v těchto pantoflích opravdu uleví.

Co ale oceňuji nejvíc je stélka.

Lidi, ta vám je pohodlná! Nejpohodlnější, jakou jsem zatím měla. Je měkká. Mechová. 

Když si botu obujete, máte pocit, jako když v lese šlápnete bosou nohou do mechu. Bez přehánění –opravdu je tak krásně měkká. To má výhodu pro lidi, jako jsem já – kteří došlapují na paty.

Já na paty došlapuji odmala. Prostě dupu.

Je to takový styl chůze, který se hodně odráží na bolesti nohou. Občas jsem měla navečer pocit, že jestli budu muset udělat ještě jeden krok, rozbrečím se – až tak mě bolely paty. Tahle bolest a zátěž se z pat samozřejmě přenáší i na kotníky a díky tomu, jak držím tělo i do zad.

Takže bolest paty-kotníky-v kříži byla mým častým problémem.

Tyhle super pantofle mi neskutečně ulevují. Opravdu mám poloviční potíže už po zhruba 3 týdnech, co pantofle nosím.

Takže kromě toho, že se mi opravdu hodně líbí, jsou i neskutečně pohodlné, a opravdu mají pro mě velké zdravotní benefity – ulevují mi od bolesti nohou a zad.

Tyhle boty budou pro letošní léto moje oblíbené. Díky uzavřené špičce je můžu nosit i v chladnějším počasí. Lze je nosit s ponožkami i bez – vždycky vypadají dobře.

Tyhle báječné pantofle vyrábějí dokonce v 6 variantách. Kromě tyrkysové, kterou mám já i v barvách Taupe, Losos, Nero, Sangue, a Fantasia.

Já si určitě vyberu ještě nějaké třeba černé a šedé (nebo i ty strakaté jsou fajn). Tyhle boty mi opravdu učarovaly. A navíc – opravdu nejsou drahé. Když srovnám s cenami zdravotní obuvi jiných výrobců, a s cenami bot s měkkou patou - jsou boty Santé jednoznačně v poměru cena x kvalita na prvním místě. Cena je velmi přijatelná.

Pokud si chcete tyhle super pantofle prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Santé CB/ 23010 Tyrkys pantofel

 

Co říci na závěr? Jsem ráda, že jsem objevila zdravotní boty Santé.

 Nosím tuto značku už pár let, a ráda u ní zůstanu.

Santé boty jsou krásné, kvalitně ušité tak, aby z nich nebolely nohy, a uleví od bolesti nohou i zad.

Jsou to boty, které by neměly chybět v botníku žádné ženy, která je, jako já celý den na nohou.

Opravdu jsem si díky tomu, že jsem z klasické obuvi přešla na zdravotní, ušetřila spoustu potíží a bolesti. Nikdy bych tomu nevěřila, dokud jsem to sama nevyzkoušela.

Boty jsou pro celkovou pohodu opravdu velmi důležité. Pokud máte zdravotní problémy – bolest nohou a zad, určitě zkuste zdravotní boty. Uleví se vám, jako mě. A navíc – v poměru cena x kvalita jsou Santé zdravotné boty opravdu nepřekonatelné.

Pokud tedy chcete mít krásné boty pro zdravé obouvání, určitě si prohlédněte, jaké v nabídce eshopu mají. Kromě eshopu si obuv Santé samozřejmě můžete vyzkoušet i v kamenných prodejnách – Ateliérech zdravého obouvání. Nabídka je široká – mají boty všech druhů, typů, barev a vzorů. Dámské, pánské i dětské.

Pokud si chcete prohlédnout eshop se skvělými cenami zdravotní obuvi Santé, klikněte zde: Santé eshop

 

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: