Smaltovaná pánev - skvělá na smažení i zapékání

08.11.2017 14:16

 

Chtěla bych vám dnes představit pánev z řady BSE. Je to pánev smaltovaná. Smalt mne baví pro svou snadnou údržbu a dlouhou životnost. Moc ráda v něm vařím. Smaltované nádobí je známé svou kvalitou a kvalitní nádobí mám moc ráda.

Smaltovaná pánev BSE, průměr 28 cm, síla plechu 2 mm

Pánev, kterou dnes pro vás testuji, je z kvalitního smaltu, pokud ji budete používat klasickým způsobem, je prakticky nezničitelná. Váží cca 2,3 kg, průměr má 28 cm, a vysoká je 8,5 cm. Síla plechu je 2 mm, a musím uznat, že velmi dobře vede teplo – poměrně rychle se rozpálí a potom vede teplo rovnoměrně, nestalo se mi tedy, aby bylo po okrajích jídlo připečené a uprostřed nedodělané. Rukojeť pánve je odnímatelná, je to velmi praktické, protože lze jídlo přímo v pánvi vložit do trouby a zapéct, a také se mnohem lépe skladuje – nemusíte řešit prostor, který by na rukojeť byl potřeba – prostě ji velmi snadným způsobem sundáte.

Tahle pánev je dostatečně velká na přípravu pokrmů i pro větší rodinu. Jak jsem již řekla, je vhodná nejen na smažení, ale i na přípravu jídel, které je pak třeba zapéct v troubě.

Například vynikající Brambory s kuřecím masem a smetanou:

3 -4 kuřecí prsa

Brambory cca 1- 1,5 kg

Sůl, pepř

Smetana ke šlehání (nebo smetana na vaření)

Tvrdý sýr cca 15 dkg

Brambory nakrájené na menší kousky si uvaříme téměř do měkka klasickým způsobem. Na pánvi orestujeme na kousky nakrájené osolené a opepřené kuřecí kousky. Do pánve s orestovaným masem přidáme vařené brambory a promícháme, zalijeme smetanou a dáme zapéct, před dopečením zasypeme tvrdým sýrem, který se navrchu rozpustí.

Zapečené boloňské špagety:

½ kg mletého masa (nejlépe směs hovězí a vepřové)

Sůl pepř

Cibule 1 ks, česnek 2 stroužky

Rajský protlak 2

bazalka

Tvrdý sýr 15 dkg

Špagety

Na oleji zpěníme cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidáme mleté maso a orestujeme, přidáme 2 rajské protlaky, zalijeme vodou a cca 20 minut ještě povaříme, nakonec dochutíme bazalkou. Potom do pánve přidáme uvařené špagety, promícháme a dáme na cca 15 -20 minut zapéct do trouby, před koncem zasypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme

Podobných receptů na zapékání najdete v české kuchyni spoustu ( např ještě Francouzské brambory, Šunkofleky podobně).

Tahle pánev se vám v kuchyni bude rozhodně hodit. Mě padla do ruky hned od prvního použití. Díky standardnímu průměru si na ni můžete dokoupit i poklici.

Na vyšších pánvích vařím moc ráda. Babička jim kdysi říkala rendlík, měla jich v kuchyni několik a vařila v nich nejraději. A protože jsem se učila vařit u ní, mám „rendlíky“ taky moc ráda.. Skvěle si je za rukojeť přidržíte, díky dřevěnému zakončení se nikdy nespálíte, pánev drží na sporáku, nikde nejezdí – vaření v pánvi je prostě opravdu pohodlné.

Povrch pánve je kvalitní, jídlo se na něm nepřipaluje a smaží se i zapéká se rovnoměrně.

Pánev Stabil Extra od firmy Belis vám rozhodně doporučuji. Je hezká na pohled, kvalitní smalt zaručí její dlouhou životnost i příjemné používání, praktická odnímatelná rukojeť nejen umožní použít pánev i do trouby, ale je i velmi praktická na skladování.

Pánev koupíte po kliknutí zde: pánev Stabil Extra průmer 28 cm

Smaltovaná pánev BSE, průměr 28 cm, síla plechu 2 mm
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: