Red velvet roláda - příprava jen asi 25 minut

06.07.2017 13:24

NÁPLŇ
250 g sýr mascarpone

2 polévkové lžíce cukr moučka

2 polévkové lžíce jogurt bílý


TĚSTO
60 gmáslo 

150 g cukr 

1 ks vejce 

125 g mouka polohrubá

1 špetka sůl 

125 ml podmáslí

½ lžičky ocet

½ lžičkys oda jedlá

1 ks barvivo potravinářské červené

1.Máslo s krupicovým cukrem vyšlehejte a do pěny zašlehejte vejce. Do základu střídavě po troškách šlehačem zapravte směs mouky se solí a podmáslím pokojové teploty obarveném na červeno.2.Nakonec zašlehejte vodu smíchanou s octem. Vypracované těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 10 minut.3.Upečený plát i s podkladovým papírem ihned překlopte na čistý arch papíru, společně zarolujte a nechte vychladnout.4.Poté plát rozrolujte, naneste náplň vymíchanou ze všech předepsaných ingrediencí a znovu opatrně zarolujte.

zdroj: http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/4204/red-velvet-rolada.html



 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: