Recenze na velmi pohodlné tenisky Rieker.

13.11.2022 19:43

 

Dnes bych vám chtěla doporučit boty. A ne ledajaké.

Letošní podzim je hodně vlhký. Buď je mlha, nebo prší. Já obvykle nosím, dokud to jde uzavřené pantofle, nebo tenisky. Letos to ale nejde. Do tenisek mi teče.

Proto jsem se rozhodla, pořídit si kvalitní boty, které budou vodě odolné, abych mohla chodit i na své oblíbené procházky podzimní krajinou, se suchýma nohama. Jakmile mi totiž zvlhnou ponožky, je mi zima, a procházky si neužiju. A já se tak ráda brouzdám spadaným listím, a kochám barevnou krajinou.

Vybrala jsem si boty Rieker. Jednak už jsem měla zkušenost s pantoflemi, které jsou velmi pohodlné, taky mi je doporučila kamarádka, ale hlavně se mi moc líbily.

Kdo mě zná, ví, že miluju modrou barvu. Na eshopu Rieker je takový výběr modré obuvi, že jsem nevěděla, které si vybrat. Potřebuji ale boty do vlhka, takže jsem volila uzavřené, materiál kombinace kůže a syntetika.

Přesně podle mého vkusu jsou tenisky Rieker 52573-14 modrá W2.

Tedy ony jsou to spíš polobotky, než tenisky, ale vypadají skvěle.

Barva je krásně modrá, materiál kůže a syntetika, na straně s malým logem Rieker, s ozdobným zipem, na přední straně mají tkaničky.

Tkaničky ale vůbec zavazovat nemusíte – jsou tam vlastně spíš proto, aby si každý mohl upravit šířku boty podle vlastní potřeby. Jinak se do bot jen nazouváte. Bez zapínání a zavazování.

A teď jsme u toho, proč jsem se do těchto bot doslova zamilovala. Jsou neskutečně pohodlné a měkké.

Do boty vklouznete, a ona vás obepne, ale tak měkce, že ani nevíte, že jste obutí.

Mám hodně choulostivé paty – při každém přechodu do podzimních a zimních bot mám paty plné puchýřů. Materiál těchto Rieker tenisek je tak měkoučký, že vůbec ani moje citlivé paty nejsou drážděny a odírány. Jako bych nebyla obutá. To jsou první boty, které mají tak měkoučké polstrování paty, že nemáte pocit tlaku.

V čem ale tkví naprostá dokonalost Rieker tenisek (nebo chcete li polobotek) je podrážka a stélka.

Podrážka typu Antistress je flexibilní a měkká – tlumí všechny nárazy.

 Stélka je z paměťové pěny.

Pokud bych vám nějak měla připodobnit pocit, jaký jsem měla při prvním obutí boty (ale i při každém dalším) – je to, jako byste si šlápli bosou nohou do mechu. Nádhera. Pocit je to velmi příjemný a pohodový.

Já jsem typ, který dupe. Došlapuji při chůzi na paty, a to pak vede k bolesti nohou, a zad. Trpí tím paty, i achilovky. V Rieker botách jsem úplně v pohodě. Antistress podrážka každý můj krok utlumí a díky paměťové pěně stélky moje paty jako by došláply do polštářku. Vůbec nebolí.

Podrážka je dostatečně pevná, a v přední části zvednutá – boty se neokopou. Dokonce se klidně mohu šourat listím, aniž bych si poškodila špičku boty.

Bota je šitá, takže se nikde nebude rozlepovat.

V podstatě po prvním vyzkoušení jsem si troufla na opravdu dlouhou procházku. Nohy mám v pohodě, bez bolesti, bez otlaků – nádhera. Vůbec nevadí, že bota je úplně nová – na nohu prostě sedne od prvního obutí, jako by na ní byla obouvaná odjakživa.

Šířka boty je standartní – nohám pohodlná. Velikost odpovídá tabulce velikostí na eshopu.

Pokud bych tedy měla shrnout pocit, který mám, když boty nosím, je to pro mne naprosto jasná bota na jedničku. Jsou opravdu neskutečně pohodlné. Boty s tak měkkým došlapem, jako do paměťové stélky jsem ještě neměla. Pokud jsou všechny boty Rieker takhle pohodlné, už jiné boty nechci.

Jsem moc spokojená, a moc ráda tyhle boty nosím, a budu nosit.

Pokud vás odrazuje vyšší pořizovací cena – vůbec nezoufejte. Kvalita boty vám cenu vynahradí – při nošení, kdy vaše nohy a záda nebudou bolet ani po dlouhé chůzi, a hlavně materiál vám dlouho vydrží.

K botám dostanete i ponožky zdarma jako milý dárek.

Tyhle boty vydrží několik sezón. Díky nadčasovému designu je můžete nosit dlouho. Na stránkách Rieker často probíhají slevové akce, svoje vysněné boty si pak můžete koupit se slevou. Jako já. Mám své vysněné, pohodlné boty, a jsem moc ráda.

Pokud si boty chcete prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Dámské tenisky RIEKER
52573-14 modrá W2

 

 

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: eshop Rieker

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: