Recenze na sušené maso Jerky. Připravte se na pořádnou chuť masa!

09.11.2022 13:41

 

Jako malá holka jsem ráda četla. Četla jsem všechno, co mi přišlo pod ruku, ale nejvíc mi učarovaly dobrodružné knihy, hlavně „indiánky“. To čtení mě bavilo. Pohybovala jsem se hodně mezi kluky, protože jsem dělala biatlon. Střelba, běh a příroda – prostředí, ve kterém jsme byli jako doma. A knížky a filmy o indiánech byly taky z přírody. Hltala jsem všechny knihy od Karla Maye. Vinetou, Old Shatterhand a Sam Hawkins se mnou prožili nejedno dobrodružství – nebo spíš já s nimi.

Můj sen byl – a dodnes je – jet se podívat na opravdové indiány. Je mi jedno, jestli na Apače, Mohawky, nebo jiný kmen. Vím, že dnes už žijí moderním životem, jako my tady v Evropě. Přesto doposud v koutku duše mám takové to dětské přání vidět život indiánů na vlastní oči, a v tom nejlepším případě s nimi i zkusit žít v teepee. Zatímco moje kamarádky snily o panenkách, později o populárních hercích a zpěvácích, v mých snech se objevovali indiáni. K indiánům samozřejmě patří i lov bizonů, medvědů a další zvěře. Maso pak jedli, a hlavně ho sušili na zimu. A tady jsme u dalšího snu, který jsem chtěla zažít. Ochutnat indiánské jídlo – sušené maso.

Jsem ráda, že jsou sny, které si můžete splnit. Já jsem si splnila sen o ochutnání sušeného masa.

Sáčky se sušeným masem Indiana Jerky jsem vídala v obchodě často. Tak trochu jsem se ale bála ho ochutnat. Co když mi to nebude vůbec chutnat, a zkazím si sen? No, pokud chci být ještě alespoň trošku indiánkou, nesmím se přece bát. Tak jsem tedy ochutnala.

Když chci ochutnat něco, po čem dlouho toužím, vyberu si kvalitu.

Hledala jsem, a vybrala jsem si eshop, který nabízí přímo Indiana Jerky –ten název byl pro mě jako signál: Tohle je to pravé maso.

Mrkla jsem tedy na historii eshopu: To je ono! Přesně pro mě. Maso vyrábí lidé, kteří měli stejný sen, jako já. Hltali v dětství indiánky, a chtěli ochutnat sušené maso. Hurá – nejsem jediný takový nadšenec (syn by řekl blázen)! Na rozdíl ode mě ale „Ten, který suší maso!“ dotáhl svůj sen do konce. A řekla bych, že i k dokonalosti.

Sušené maso na eshopu Jerky.cz vyrábí už od roku 2022. Za tu dobu vylepšili svoje recepty a výrobu rozšířili na různé typy sušeného masa a salámků.

Měla jsem tedy cestu otevřenou k ochutnání masa.

Na ochutnávku jsem si vybrala Dárkový box s několika druhy sušeného masa a salámkem.

V dárkovém boxu, nebo chcete - li krabici, jsou tyto druhy sušeného masa: Hovězí, kuřecí, krůtí, Steak Bar Original a Salami Snack Original.

Jako první jsem ochutnala sušené Jerky hovězí. Přišly mi tak nějak nejvíc indiánské. První ochutnání většinou ovlivní váš vztah k tomu, co ochutnáte. První sousto rozhodne, jestli vám jídlo chutná, nebo jestli to není pro vás. U mě je to první případ. Chutná mi. Hurá. Jsem indiánka a jím sušené maso usušené za náčelníkovým stanem!

Jerky jsou skvělé jako svačinka, když potřebujete dobít energii. Můžu je sebou nosit kamkoliv v kapse. Vydrží opravdu dlouho – dokud ho nesním. Vůbec se nedivím, že indiáni konzervovali maso sušením a uzením – vydrží totiž až jeden rok v teplotě do 30 stupňů.

Jen si dávejte pozor, abyste to s konzumací nepřehnali. Jerky jsou totiž opravdu pořádná dávka energie v mase. 100 gramů sušeného masa odpovídá až 300 gramům syrového masa. To je pořádná dávka!

Pokud bych měla srovnat příchutě – je těžké vybrat, která je ta nej. Chutnají mi všechny. Každá je trochu jiná, a každá je originální. Pokud bych ale měla vybrat, která je ta úplně nej, za mě je to asi klasická příchuť Beef Jerky. Ty mi chutnají opravdu nejvíc. Hned v závěsu je Steak bar original, to je taky dobrota.

Na eshopu u každého balení najdete složení výrobku, nutriční tabulky a popis produktu.

Hovězí maso original: 100 g hovězího Jerky je vyrobeno z 225 g hovězího masa

Krůtí sušené maso: 100 g krůtího jerky je vyrobeno z 225 g krůtího masa

Kuřecí sušené maso: 100 g kuřecího masa je vyrobeno z 225 g kuřecího masa

Steak Bar Original: na 100 g výrobku bylo použito 209 g syrového masa

Salami Snack Original: originální receptura a nezaměnitelná evropská chuť masa (100g Salami je vyrobeno ze 180 g čerstvého masa)

Jerky jsou opravdu skvělé pro sportovce, na dlouhý výlet, při práci, nebo třeba i jako občerstvení na párty s přáteli. Jsou to plátky libového sušeného masa, bez sacharidů a tuků, připravené k ochutnání.

Pokud jste ještě neochutnali, doporučuji vám – určitě Jerky vyzkoušejte. Stojí to za to.

Pokud máte ve svém okolí milovníka sušeného masa, darujte mu k vánocům dárkový set v krabici. Najdete v něm několik druhů sušeného masa a mini salámek.

Pokud si chcete dárkový set prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: dárkový set Jerky

 

Celý sortiment eshopu najdete po kliknutí zde: jerky-shop.cz

 

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: