Recenze na podprsenku Triumph z eshopu Luxusnipradlo.cz. Je kvalitní, pohodlná a velmi slušivá.

02.11.2022 13:05

 

 

Spodní prádlo. Věc, kterou každý den potřebujeme, a tak nějak jsme si zvykli brát ho jako samozřejmost. Když se ale podívám na historii spodního prádla, tak třeba taková podprsenka je poměrně nový kousek v našem prádelníku.

 

V minulosti totiž ženy nosily šněrovačku, neboli korzet. Ten plnil funkci módní a stahovací. Když si ale představím, kolik drátů a tkanic v něm bylo, vůbec se nedivím, že korzety přinášely spíš spoustu zdravotních potíží. Špatně se v nich dýchalo, a poškozovaly ženám zranění vnitřních orgánů. Schválně, proč myslíte, že ve všech filmech a knihách z dřívějších dob ženy tak často omdlévaly? Asi to nebylo přecitlivělostí, ale prostě je dusily korzety. Nic, co bychom chtěly vyzkoušet. To se samozřejmě týkalo movitých žen. Ty obyčejné žádné takové prádlo neměly.

Až v roce 1889 Francouzka Herminie Cadolle chytře rozdělila korzet na dvě části. To byl takový první předchůdce podprsenek, i když stále to byl víc korzet.

Podprsenkové šílenství začalo až v roce  1913, kdy mladá Američanka Marie Phelps  Jacobová chtěla na ples něco jiného, než korzet.  Snažila se zakrýt nepěkně vykukující kostice korzetové podprsenky, a sešila si v ruce několik kusů látky. Výsledná inovace, která vypadala tak trochu jako sešité kapesníčky,  se docela podobala dnešním podprsenkám, a sklidila velký úspěch.

Potom už se začaly podprsenky různě inovovat a tvarovat. Ale když se podívám na obrázky třeba ještě ze 60 - tých let, byly to nic moc tvary, a pohodlné asi moc nebyly. já, jako mladá slečna jsem měla celkem problém koupit podprsenku na malá prsa. V podstatě na trhu bylo jen pár typů podprsenek, které neměly ani tvarované košíčky, ani kvalitní kostice. Prostě nic moc.

Jsem moc ráda, že v posledních desetiletích návrhářům došlo, jak je spodní prádlo důležité.  Začal boom ve výrobě podprsenek.

Na trhu dnes máme spoustu typů podprsenek – s kosticemi i bez, push – up, braletky, samodržící, s výztuží i bez – opravdu nepřeberné množství.

Protože mám poprsí  větší,  potřebuji kvalitní podprsenku, protože jinak by mě bolela záda. A to nikdo nechce – ani já ne.  Čím jsem starší, tím víc si užívám pohodlných podprsenek.

Hlavně na sport, nebo na doma. Mám ráda podprsenky bez kostic. Kostice mne tlačí, takže je moc nevyhledávám.  Protože mám poprsí dost bujné, nevyhledávám ani vycpané podprsenky.

Vybrala jsem si na nošení podprsenku Modern Lace + Cotton N Triumph z eshopu Luxusnipradlo.cz.

Jsem s ní maximálně spokojená. Cítím se v ní velmi pohodlně.

Podprsenka je skvěle ušitá a vymyšlená pro ženy s většími prsy.  Přitom je vkusně nazdobená, takže si v ní připadám příjemně. Krajka je příjemná, neškrábe.

 

Ramínka jsou dostatečně široká, takže se vůbec nezařezávají a prsa dobře drží. Tvar podprsenky je v moderním střihu a vzhledu.

Materiál košíčků je bavlněný, to jsem ocenila hlavně, když bylo teplo – nepotím se v nich.

 Na omak je materiál velmi příjemný, krajka, která podprsenku zdobí je kvalitní, a nikde neškrábe.

Kostice nejsou potřeba – podprsenka skvěle drží tvar.

Barvu jsem si vybrala tělovou – mám ji ráda pro její univerzálnost, mohu ji nosit ke každému oblečení.

Jsem moc ráda, že jsem tuhle podprsenku z eshopu Luxusnipradlo.cz objevila.

Cítím se v ní příjemně, pohodlně – nikde nic netlačí a nemačká, a přitom jsou prsa držena tam, kde mají být.

Důležité pro mne je i to, že mě díky pevné opoře prsou nebolí záda, a ramínka se nezařezávají do kůže a netlačí. Za mě naprostá spokojenost.

Pokud si tedy chcete jako já odpočinout od kostic, a užít si maximálně pohodlnou podprsenku, určitě vyzkoušejte tuto Triumph.

Pokud si ji chcete prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde:  podprsenka Modern Lace + Cotton N Triumph

 
 

Pokud máte rády jiný typ podprsenek, prohlédněte si celý sortiment eshopu – určitě si vyberete. Stačí kliknout zde: eshop Luxusnipradlo.cz

 
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: