Recenze na novinku - Leifheit Set Clean Twist Disc Mop Ergo 52101 - skvělý na každodenní úklid i na větší "gruntování". Snadný úklid bez kontaktu se špinavou vodou.

02.03.2023 14:41

 

 

Jaro se blíží a kromě těch nádherných věcí, jako je krásně zelená barva trávy a stromů, a rozkvetlých kytiček nás čeká ještě jedna – trochu nepříjemnější věc, a tou je jarní úklid.

Všichni uklízíme tak nějak průběžně, ale po zimě je fajn vysmýčit všechny ty pavoučky co se u nás snaží zabydlet, a vzít úklid tak trochu z gruntu. Prostě s jarem pustit ten svěží, jarní vzduch, čistotu a jarní náladu i k nám, domů.

Já jsem na úklid tak trochu lenoch. Tedy mám ráda uklizeno, ale nerada uklízím s větší námahou, než je třeba. Miluju proto mopy. Jako malá holka jsem musela podlahu vytírat pěkně postaru – kbelík, hadr, koště (někdy „rejžák“) a šup do práce. Po takovém vytírání mi zbyly zničené ruce, a bolavá záda.

Jóóó, to takový mop, to je věc. Vytřeno je raz dva a ruce jsou v pohodě, záda nebolí.

Mop si pořizuji většinou právě na jaře. Prostě si pustím čistotu domů i s novým mopem.

Pokud jde o mopy, miluju Leifheit výrobky. Jsou krásně barevně vyvedené (zeleno bílou kombinaci mám moc ráda), a jsou skvěle funkční. Jako třeba novinka pro letošní jaro – Set Clean Twist Disc Mop Ergo.

Tenhle mop je v kombinaci s kbelíkem perfektní nejen na jarní, ale i na každodenní úklid.

 Pokud máte menší děti, které si hrají často na zemi, je denní vytírání nutnost. Špíny ale nebývá tolik, aby bylo nutné tahat se s velkým kbelíkem. 

Tenhle kbelík je fakt malý, takže pokud ho nechcete vozit na kolečkách, v pohodě ho zvednete - unesou ho i větší děti, takže klidně mohou pomáhat s úklidem. Z vlastní zkušenosti vím, že ždímání v rotačním koši děti opravdu baví, takže se do vytírání celkem hrnou.

Proto oceňuji u tohoto setu operační objem 6 litrů vody – to znamená, že vytírat mohu se 6 litry vody (i když celkový objem vědra je 20 l), nemusím tahat těžký kbelík. Důležitá je v dnešní době i úspora teplé vody –ta je drahá.

Oproti některým jiným mopům, které jsem měla, je novinkou rotační systém umístěný přímo do držadla mopu. Držadlo je dlouhé 140 cm, dá se zkrátit na 109 cm – to je super při uložení mopu.

Kbelík je na kolečkách, nemusíte ho tedy vůbec zvedat, jen si s ním přejíždíte, kam je potřeba.  To ocení hlavně starší lidé, a ti, které bolí hodně záda. Já jsem mop dala i mamince, a je moc ráda. Už je starší, a zvedat vědro je pro ni problém. Teď si přejede mopem, kam potřebuje, a uklízí se jí mnohem příjemněji. Vědro na kolečkách opravdu doporučuji všem starším lidem  -řekli byste maličkost, ale usnadní práci opravdu hodně. Přeci jen s věkem ubývají síly.

Tohle inovované vědro má kromě koleček ještě pár dalších vychytávek – jako třeba ucho tvarované tak, aby se nejen dobře drželo v ruce, ale také si při práci o něj můžu opřít mop, aby nespadl, pokud třeba chci posunout nějaký kus nábytku. Prostě mop vložím do vědra, zvednu madlo kbelíku a opřu do záhybu tyč od držadla. Mop drží, ani se nehne.

Když už jsem zmínila posunování nábytku – pokud máte nábytek na nožičkách, nebude posunování nutné.

 Mop má flexibilní hlavici. Tak flexibilní, že s ní můžete otáčet všemi směry, a držadlo sklopíte při vytírání tak, že se dostanete pod nábytek v pohodě a snadno, aniž byste ho museli odsunout kvůli vytírání.

Hlavice je u tohoto mopu třásňová. Jednoduchým kliknutím ji nasadíte na držadlo, a pak už jen pohodová práce.

Vlákna mopu jsou micro duo – skvěle čistí podlahu, intenzivně vstřebávají a odstraňují nečistoty. Při znečištění lze mop vyprat na 60 stupňů. Pokud chcete náhradní hlavici mopu, můžete si ji samozřejmě dokoupit.

Ždímání mopu je v rotačním koši v kbelíku – pohybem držadla vyždímáte mop a můžete pokračovat ve vytírání.

No, a když je vytřeno, vylijete snadno špinavou vodu – vědro se velmi dobře drží, a má šikovně vyrobenou část, kudy se voda vylívá. Jde to skvěle, aniž by voda tekla jinudy, než je potřeba.

Záruka na tento set mopu a vědra nejsou jen dva, ale 3 roky.

 Leifheit totiž vždycky za kvalitu svých výrobků ručí. To mám na Leifheit výrobcích moc ráda. Jsou trvanlivé, a kvalitní. Pokud se nějak poškodí, nebo nefungují, jak mají, Leifheit vám je bez jakýchkoliv reklamací vymění za nové. Mně se tedy ještě nestalo, že bych musela nějaký výrobek reklamovat, ale kamarádka měla problém a vyřešeno bylo rychle, a prakticky obratem dostala nový výrobek.

Pokud si tedy budete chtít usnadnit nejen jarní, ale každodenní úklid, vyzkoušejte set kbelíku a mopu Leifheit. Jsem maximálně spokojená. Je perfektní i na každodenní, nebo rychlý úklid – vytřete už se 6 litry vody (šetří vám tedy i drahou teplou vodu), a perfektně se mi s ním pracuje. Malý pomocník připravený na okamžitý úklid.

Uklízet jde pěkně pohodlně, bez bolesti zad, bez námahy a klidně i s nalakovanými nehty.  Vyzkoušela jsem to s rotačním mopem Leifheit a jsem maximálně spokojená.

Doposud jsem dávala přednost spíš plochým mopům, ale tenhle třásňový mi vyhovuje opravdu hodně. A díky třásním je vhodný i na dlažbu, a kamennou podlahu. Je tedy opravdu univerzální na všechny typy podlah.

 Rotační úklidový set Clean Twist Disc Mop Ergo určený pro mytí podlah bez kontaktu rukou a špinavé vody značky Leifheit.
 

  •  Ideální na dlažbu a kamenné podlahy.
  • - Novinkou je rotační systém umístěný přímo v držadle
  • - možnost rychlého ukončení přímo uživatelem
  • - nová velká rotační komora, která lze jednoduše a rychle zasadit do vědra,
  • - univerzální celkový objem vědra 20l ,operační objem 6l ,vědro s jedním držadlem, flexibilní rotační kloub
  • - Třásně mopu z mikrovlákna pro intenzivní vstřebávání nečistot.
  • - Set obsahuje: mop, rotační komoru, 20l vědro.
  • - Možnost nákupu náhradní hlavice.
  • - Záruka 3 roky

Pokud si chcete tenhle super set prohlédnout, klikněte zde: Set Clean Twist Disc Mop Ergo.

 

Celý sortiment eshopu Leifheit najdete po kliknutí zde: eshop Leifheit

 
 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: