Recenze na nádhernou ručně foukanou vázu Dahlia - tip na nádherný vánoční dárek.

17.10.2022 14:23

 

Tahle recenze vznikla vlastně úplnou náhodou. Jako se občas dějí v životě ty nejlepší věci náhodou.

Vlastně jsem si chtěla koupit nějaké pěkné skleničky na vodu, a hledala jsem také nějakou pěknou skleničku pro tatínka k narozeninám na jeho oblíbenou whisky. Takže jsem seděla, brouzdala internetem a hledala, všechno zboží bylo ale tak nějak stejné – průmyslová výroba se stále se opakujícím vzhledem.

Já jsem ale chtěla jako dárek skleničku jinou, originální a přitom krásnou a zároveň praktickou. A pak jsem uviděla odkaz na stránku Skloglass. No řekněte, kde jinde bych měla hledat prima sklo, než na stránce, která se jako sklo jmenuje. A to je ta náhoda, díky které jsem se na stránku Skloglass proklikala. Pak už jsem ale na stránce byla vědomě, a několikrát jsem se tam vrátila.  Naprosto mě výrobky ze skla na této stránce nadchly a okouzlily.

Sklo miluji odjakživa. Vždycky se mi líbilo.  Nádherně zdobí, a když se rozbije, můžete přes barevný střep koukat na svět a vidět ho úplně jiný, krásně barevný.

Poprvé jsem se se sklárnou setkala jako malá holka, na školním výletě do skláren. Myslela jsem si, že to bude stejně nudná exkurze, jako ty ostatní, nakonec bych ale nejradši vůbec neodešla. Fascinovala mě sklářská práce, hlavně ta s píšťalou, anebo kahanem. Vydržela bych hodiny se zatajeným dechem pozorovat, jak se z rozžhavené hmoty foukáním stává třeba sklenice, váza, nebo třeba i nějaká figurka.

 Naprosto jsem to nechápala. Sklář foukne do rozžhavené hmoty a pod rukama – tedy pod píšťalou –se začne objevovat skleněná nádhera. Od té doby jsem ve sklárnách byla už několikrát, a pocit mám pořád stejný. Sklo mi učarovalo a mám ho moc ráda.

Proto jsem velmi ocenila tu nádheru, kterou jsem objevila na stránkách Skloglass.

Skloglass je rodinná firma, tvořená paní Martinou a jejími dcerami Klárou a Bárou. Protože je firma blízko sklárny v Novém Boru, mají všechny tři dámy sklo takříkajíc v krvi.  Na eshopu tak najdete jejich nádherné, originální, ručně foukané sklo. Každá sklenička, vázička, mistička, nebo svícen jsou tu originál. Nikdy není každý kousek úplně stejný, každý má v sobě jinou krásu, a jiné skleněné kouzlo.

Každý nápad na výrobek je nakreslen, pak je vyrobena dřevěná forma, díky které pak umělci ze sklářské hutě navržený výrobek doslova vyčarují. Takový dokonalý výrobek pak najdete na eshopu Skloglass.

Vím, že jsem psala, že jsem chtěla původně koupit tatínkovi sklenku na whisky. Pokud tedy čekáte recenzi na ni, tak vás zklamu. Sklenku koupím určitě, ale až později. Tentokrát jsem si vybrala vázu Dahlia.

Byla to pro mne láska na první pohled. Vázy miluji (možná i proto, že miluji květiny, a váza a květina k sobě prostě patří).

Váza Dahlia je prostě nádherná.

Hned jsem v duchu viděla typy květin, které do vázy dám. Čerstvé řezané, nebo nějakou suchou vazbu a dekoraci. Tahle váza lze použít i na různé dekorování s pískem, kamínky a dalšími přírodními hmotami. Kromě toho, že je krásná, je tedy i praktická. Jakmile jsem tuhle vázu viděla, věděla jsem, že to je přesně ten typ vázy, jaký chci doma mít. Místo skleniček mám tedy vázu, a  tentokrát mám radost já. A velkou!

Vázy Dahlia mají nádherný dekor – takový hvězdicovitý tvar. Jsou ručně foukané, a na eshopu je mají ve dvou velikostech – 150 a 180 mm.

Jediný problém, který jsem měla, byl výběr barvy. Váza je vyráběna v několika barevných variantách – bezbarvý křišťál, a pak barevné – fialková, růžová, Alexandrit, kouřová, Aquamarine, a Azurová.

Protože už mě většinou znáte, a víte, že miluji modrou barvu, je vám určitě jasné, že Azurově modrá barva byla jedním z favoritů. Jenže zrovna tak se mi líbila Aquamarine a kouřová. Tyhle tři barvy jsem měla před sebou a pořád se chodila dívat a vybírat. Nakonec jsem vyřadila Aquamarine, a do finále postoupila Azurová a kouřová. Jenže tady jsem se opravdu zasekla, a nevěděla, kterou si vybrat. Nakonec – přiznávám se – jsem při objednávání do eshopu napsala, ať vyberou za mne. Nechala jsem se prostě překvapit. Osud ale dobře ví, že prostě ta modrá je moje barva – mám doma vázu azurovou.

Je nádherná. Ta je vám tak krásná, až se vám tají dech. Jsem nadšená, unešená, šťastná – a tak bych ve výčtu superlativ a pocitů štěstí mohla pokračovat ještě dlouho. Váza se mi líbila na eshopu, když ji ale držíte v ruce, je ještě hezčí. I sama o sobě, bez květin se stává nádhernou dekorací.

Když je ve váze květina, je to krása na druhou.

Pokud si chcete prohlédnout, nebo koupit stejnou vázu, jako já, klikněte zde: váza Dahlia

 
 
 

Občas je prostě fajn, myslet na sebe, a udělat si radost. Jako já, když jsem místo skleniček pořídila vázu. Ale dělat si radost je potřeba – když jsem šťastná já, přenáším ten pocit i na ostatní. Tahle váza ve mně takový pocit štěstí probouzí při každém pohledu na ni.

Pokud nejste zrovna typ na vázy, určitě si vyberete nějakou jinou krásnou skleněnou dekoraci, nebo třeba skleničky. Blíží se vánoce, a takový krásný, a hlavně originální dárek udělá pod stromečkem radost. A radost bude nejen pod stromečkem, ale obdarovaný si na vás vzpomene vždycky, když bude skleničku, nebo mističku používat.

Pokud tedy chcete udělat radost sobě, nebo někomu pod stromečkem, určitě si prohlédněte skleněnou něžnou krásu na stránkách Skloglass.

Celý sortiment eshopu si prohlédněte po kliknutí zde: eshop Skloglass

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: