Rebarborová bublanina s jahodami (nebo sezónním ovocem)

09.06.2023 10:28
  •    400 g (bio) polohrubé mouky (můžete zkusit i alternativu – např. bio špaldovou mouku)
  •    1 svazek (bio) rebarbory
  •    1 balení (bio) jahod (vanička)
  •    1 citron
  •    200 g cukru krupice
  •    5 (bio) vajec
  •    půl sklenky  oleje
  •    1 sklenku mléka
  •    1 vanilkový cukr
  •    1 prášek do pečiva
  •    cukr moučka na posypání

Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a trochou citronové kůry do husté pěny. Následně opatrně přidáme mouku a prášek do pečiva. Poté postupně přiléváme olej a mléko. Mělo by vzniknout pěkné těsto, které nebude příliš tekuté. Vymazaný plech nebo pekáč vylijeme těstem, na něž poklademe rozkrájené jahody a rebarboru. Pečeme na 180 stupňů tak dlouho, dokud špejle nebude po vytáhnutí z těsta čistá. Dejte však pozor, abyste bublaninu příliš nevysušili, měla by zůstat krásně nadýchaná. Po upečení posypte cukrem moučkou přes sítko.

zdroj recept i foto: https://zena-in.cz/clanek/rebarborova-bublanina-s-jahodami

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: