Pokud rádi vaříte, pořiďte si kvalitní nože, práce v kuchyni se tak stane zábavou -recenze CLASSIC Sada nožů 2 ks + Brousek

26.06.2017 13:24

Nože. Každý, kdo vaří, nebo se pohybuje v kuchyni, ví, že nože jsou chloubou každého kuchaře či kuchařky. Kuchaři si nosí svoje nože sebou a opatrují je jako oko v hlavě. Všichni totiž víme, že krájením v kuchyni strávíme nejvíc času, a je jednou z hlavních částí přípravy jídla. A taky dobře víme, že pokud se v kuchyni pořežeme, je to nejčastěji tupým nekvalitním nožem.

Já jsem ve svém životě vyzkoušela už spoustu nožů, a zjistila jsem, že ne každý mi padne do ruky. A taky jsem zjistila, že když mám kvalitní nůž, krájí se mi dobře a nebolí mne pak prsty. Protože mám velkou rodinu, vařím opravdu hodně. A mám ráda kvalitní věci, které mi usnadní práci. Proto jsem s radostí pro vás otestovala nože Wüsthof. Testovala jsem Classic sadu dvou nožů + brousek – perfektní startovací sadu pro hobby kuchaře.

 

Otestovala jsem dva typy nožů – kuchařský nůž Classic a nůž na zeleninu. Oba nože jsou nože kované.

Kuchařský nůž Classic - délka čepele 20 cm

·        klíčový nůž v kuchyni

·        dokonale vyvážený - prodloužení vaší ruky

·        na krájení, sekání či kostkování všech druhů potravin

S nožem Classic už krájení není žádný problém.  A nejen krájení, ani vykošťování – ráda vykošťuji třeba kuřata na rolády a s tímhle nožem to jde opravdu skvěle.  A když při krájení nebo vykošťování masa náhodou narazíte na kost, nestane se žádný průšvih, jako u keramických nožů, které se odlomí. Nůž je lehký a sedí dobře v ruce. Mám poměrně malé ruce, tak jsem měla strach, jestli nůž pro mě nebude příliš velký nebo těžký, ale sedí v dlani velmi dobře a je i lehký. Nůž je skvěle vyvážený, krásně se rozloží síla řezu, krájení jde tedy lehce, není třeba na nůž nijak zvlášť tlačit. Syn, který se vyučil kuchařem na nože jen koukl a řekl“ No jo, Solingen, to ti půjde krájení samo“.. a měl pravdu. Jde to skvěle.

Nůž na zeleninu se stal mým prakticky nejoblíbenějším nožem.

 

Nůž na zeleninu Classic - délka čepele 10 cm

·        nejuniverzálnější nůž

·        pro rozmělnění šalotky, cibule a bylinek, stejně jako na čištění a krájení zeleniny

 

Mám velkou rodinu, takže mužská část rodiny miluje všechny typy gulášů, holky zase různé saláty se zeleninou. A tak stojím a krájím.  Na guláš, jak všichni víme, je potřeba nakrájet velké množství cibule, myslela jsem si dřív, že si na to zvyknu, ale i po letech u cibule pláču. Proto jsem moc ráda, že jsem konečně našla nůž, se kterým mi jde krájet raz dva. Oči mi sice slzí, ale krájení jde rychle a lehce, takže čas u cibule není tak dlouhý. Nůž mi krásně sedl do malé ruky, takže i zeleninu už krájím s radostí. Nikdy bych bývala nevěřila, že kvalitní nůž může tolik usnadnit práci. Až s tímhle malým zázračným nožíkem na zeleninu jsem zjistila, jak je důležité, aby nůž v ruce seděl. A vůbec mě po krájení velkého množství zeleniny nebo cibule nebolí ani zápěstí ani prsty. Tenhle nůž si budu hlídat jako oko v hlavě. Pokud krájíte často zeleninu, jako já, tenhle nůž si určitě pořiďte. Je dokonalý.

·        K sadě nožů je přiložen i ostřič nožů – jak většina z nás říká :  brousek. Nikdy jsem nepochopila jak brousit nože ocílkou, proto mám brousky ráda. Tenhle brousek je kvalitní a nože opravdu nabrousí i laik. Ostřič nožů je dvoustupňový. První stupeň zostří tupé hrany, druhý (jemný-keramika) dobrousí nůž v návaznosti na první stupeň, použít ho lze, i když chceme nůž jen dobrousit. S tímhle brouskem už prostě ve vaší kuchyni nenajdete tupé nože.

 

Pokud jako já vaříte denně, nebo pokud jste hobby kuchaři, určitě by tyhle dva nože neměly ve vaší kuchyni chybět. Jejich kvalitu poznáte už při  prvním zakrojení. Mohu je s klidným svědomím doporučit, a doporučím je i své nejbližší rodině. Nikdy bych nevěřila, že krájení kvalitním nožem tolik usnadní práci a hlavně že s kvalitním nožem po krájení nebolí prsty ani zápěstí. Takže dámy, pokud mohu radit, ukliďte staré nože do skříně a kupte si nože Wüsthof. Budete určitě spokojené.

A na závěr ještě něco o firmě:

Solingen...

Německé město, jenž je sídlem mnoha renomovaných nožířství, kterým dominuje právě firma Ed. Wüsthof Dreizackwerk Solingen.

Pokud se rozhodnete pro originální nožířský výrobek ze Solingenu, vyvarujte se výrobkům, u kterých Vám prodejce jasně neprokáže jeho původ. Mnoho nožů na trhu nese označení „Solingen“, které samo o sobě nic neznamená. Většina takových produktů je lépe či hůře zabalená napodobenina. Těmto problémům se vyvarujete při nákupu originálních nožířských výrobků Wüsthof Dreizack Solingen, vyráběných podle nejvyšších standardů kvality.

O firmě...

Jedna z největších nožířských firem na světě založena roku 1814. Do dnešní doby stojí ve vedení firmy členové rodiny Wüsthof.

O nožích...

Již od dávných věků byl nůž jedním z nejpoužívanějších předmětů denní potřeby. V dnešní době je potřeba takového nástroje zdánlivě odsunuta do pozadí, ale stále se jedná o nepoužívanější nástroj ve Vaší kuchyni.. Ještě dnes jsou v mnoha domácnostech používány nůžky a nože Solingen, které byly vyrobeny v první polovině dvacátého století právě v Soligenu a pouze vysoká kvalita použitého materiálu a jeho zpracování a alespoň minimální péče jejich majitelů to umožňují. Mnohé z nich vyrobila firma Wüsthof Dreizackwerk Solingen.

 

zdroj info:https://www.wusthof.cz/

 

Pokud si chcete koupit tuhle úžasnou sadu nožů s brouskem, klikněte zde: Sada nožů s brouskem

Pokud chcete inspiraci pro nákup dalších nožů, klikněte zde: www.wusthof.cz

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: