Pokud chcete šetřit energií a jíst zdravěji, kupte si kvalitní granitovou pánev

02.05.2017 11:16

Dnes jsem pro Vás testovala pánev, která ušetří Vaši peněženku i zdraví.

Přiznávám, že mě zaujala už ta myšlenka úspory energií. Vařím ráda a vařím často, proto řeším úsporu energie při vaření. Tahle pánev má speciální povrch s granitovou úpravou. Je oproti titanovým pánvím starší výroby o dost lehčí - to je mi příjemné. Testovala jsem pánev o průměru 24 cm, objem má  2,7 litru, váží 1,7 kg.

Připravila jsem  pánev před prvním použitím – není to nic těžkého- umyjete pánev běžným způsobem, pak ji natřete olejem nebo jiným tukem po celém vnitřku a zahřejete (já mám plynový sporák, takže jsem zahřívala asi 5 minut), po vychladnutí znovu umyjete a je hotovo. Napořád. Už nemusím pánev složitě vymazávat, povrch je připraven na zdravé vaření bez tuku. Vyzkoušela jsem volské oko a palačinky a jsem spokojena. Samozřejmě palačinky na téhle pánvi neházím, ale obracím obracečkou, ale jdou opravdu smažit bez tuku a jsou vynikající. To ocenily hlavně moje děti, protože palačinky milují, a já jsem spokojená, že jim nedávám mastné jídlo. Pánev se zahřívá dost rychle, takže nemusíte zbytečně dlouho čekat, než se rozpálí, výhodou je, že se rozpálí celá ( ne jenom po dně), takže jídlo jde připravit rychleji (tedy s úsporou za energii). Povrch je NEPŘILNAVÝ. Restovala jsem zeleninu, a taky jsem vyzkoušela maso na „čínu“ a jsem spokojená – díky nepřilnavému povrchu se nepřichytilo ani maso naložené přes noc v solamylu, což bývá jinak docela problém. Maso se zeleninou není třeba příliš podlévat – tady zase díky chytrému speciálnímu okraji skleněné poklice dochází k vaření k mírnému přetlaku páry, to podporuje zdravé vaření s malou nutností podlévat.

Pánev má objem 2,7 litru, je tedy vhodná i na vaření omáček. Já jsem vyzkoušela omáčku na špagety – kuřecí maso s bazalkou v rajčatové omáčce – uvařeno v rychlosti, bez tuku a s vynikajícím výsledkem. V pánvi lze připravit vlastně jakoukoliv omáčku. Jen třeba do guláše a omáček podobného typu bude třeba trochu oleje přidat, aby se orestovala cibulka.

A ještě nějaké technické specifikace pánve:

  • Úchyty a rukojeti na pánvích jsou vyrobené z vysoce kvalitního materiálu, odolávají teplotám až do 220 °C. Jejich konstrukce umožňuje bezpečnou manipulaci, aniž byste se popálili.
  • Povrchová úprava neabsorbuje pachy, s nádobím můžete vařit, péct i smažit, můžete ho použít i v troubě.
  • Na dna nádob je plazmovou metodou COLD SPRAY nanesená speciální vrstva feritické nerezi, která dokáže indukovat magnetické vlnění. Takto upravené dno je následně obrobeno a důkladně vybroušeno na nejmodernějších CNC soustruzích s použitím speciálních diamantových nástrojů. Díky aplikaci speciální feritické nerezi metodou COLD SPRAY jsou námi vyráběné indukční nádoby zaručeně nejefektivnějším, nejrychlejším a zároveň nejtišším nádobím na trhu.

 

Takže na závěr – opět se mi potvrdilo, že kvalitní nádobí v kuchyni ušetří spoustu času, energie a já jsem pak spokojená, přímo nadšená.

Když se nemusím bát, že něco připálím, nebo že se mi všechna šťáva z masa vydusí, vaří se mi mnohem lépe a jsem v kuchyni ještě radši. Tohle nádobí doporučuji i jako dárek. I pokud máte starší rodiče, kde se obáváte, jestli by třeba povrch nepoškrábali, tady není třeba obav. Moderní technologie nástřiku povrchu nádobí je o mnoho kvalitnější, než jsme byli zvyklí třeba u teflonu, takže k poškrábání nedojde, ani když vezmete při vaření vidličku, nebo omyjete pánev drsnou stranou houbičky. Ani na „oťukání“ není pánev choulostivá ( to jsem osobně vyzkoušela, když mi syn pomáhal s nádobím a pánev mu vypadla). Takže pokud chcete být v kuchyni spokojení a vařit zdravě, určitě si pořiďte nádobí s granitovou úpravou.

Pánev koupíte zde: www.znackovanadobi.eu  - přímý odkaz na pánev po kliknutí zde: Granitová pánev

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: