pohádka o Popelce v Americké verzi

16.02.2016 12:25

Popelka

 

Tenhle hraný celovečerní film na motivy klasické Disneyho animované pohádky O Popelce si zamilují všechny holčičky i dívky a ženy. Nechybí v něm zlá macecha, půvabná Popelka, hodná kmotřička, ani krásný princ. Prostě pohádka jak má být..

 

V jednom domě žije Elka s maminkou a tatínkem. Maminka jí ale zemře a otec se znovu ožení. Macecha sebou do domu přivede své dvě dcery – Anastázii a Drizel. Obě jsou zákeřné a zlé, proto není divu, že po smrti Elčina otce začnou se svou matkou Elku týrat a trápit. Dávají jí tu nejhorší práci, při které se často umaže a posměšně jí proto začaly říkat Popelka. Elka je ale hodná a milá, se svou situací se smířila, miluje zvířátka a své přítelkyně malé myšky, dobro v ní zůstává dál navzdory týrání macechy a nevlastních sester. Není jen hodná, je i velmi krásná. Proto když jednou v lese potká mládence, který se jí představil jako Učeň, netuší, že je to princ a zakouká se do něj. Princ do krásné Elky také, neví o ní však téměř nic. Proto když pořádá na svém zámku ples, sezve na něj dívky z celého okolí. I Elka by ráda na ples šla, zlá macecha jí ale roztrhá šaty. Potom odjíždí na ples pouze s vlastními dcerami.

Nebyla by to ale pohádka, kdyby v ní nebylo dobro a kouzelná kmotřička, která Elce vyčaruje nádherné šaty, a myšky s dýní promění v povoz.  Elka se na plese  setká s princem, ten jí ukáže tajnou zahradu, vše je krásné a tajemné. Ale každá pohádka má svá pravidla. Ani u Popelky tomu není jinak – musí se vrátit do půlnoci domů, jinak kouzlo kmotřičky víly pomine. Popelka o půlnoci utíká a ztrácí svůj střevíc…Najde ji princ podle střevíčku? Dopadne tahle pohádka stejně jako ta „Disneyovská animovaná“?. Najde Elka svoje štěstí s princem? A bude zlo potrestáno? Pokud milujete pohádky, tahle vás rozhodně nezklame. A dámy, připravte si kapesníky…

www.youtube.com/watch?v=8mgaauYnn0Y

www.youtube.com/watch?v=eJuFi2nyjm4

 

ukázka je z www.youtube.com

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: