Pečivo z řady Fit Den od Penamu - pro zdravější jídelníček, který pomáhá zlepšení kondice a snížení hmotnosti. Recenze

03.02.2023 13:53

Proteinový toust a sporty chleba

 

Spousta z nás si dala k novému roku předsevzetí, že chce zhubnout, nebo alespoň upravit jídelníček. Přiznávám, že i já k nim patřím. O vánocích jsem se nějak letos neovládala, a dopřála si spoustu vánočky a cukroví, takže bych potřebovala pár kilo shodit. Není to nijak dramatické. Jen pár kilo, abych se zase cítila lépe. Zjistila jsem totiž, že při zavazování tkaniček už funím jako při hloubkovém ponoru, a pokud chci zvládnout na procházce stačit vnukovi, musím se svou kondicí něco dělat.

Dávno jsem přestala věřit v zázračné vlastnosti super drinků na hubnutí, které vypijete, a budete štíhlí a fit bez námahy. Takové přípravky sice možná na krátkou dobu zaberou, ale taky dokážou pěkně poničit zdraví. O jojo efektu ani nemluvím. Je prostě třeba trochu zatnout zuby, a začít se alespoň trochu hýbat a změnit jídelníček.

Pokud patříte k těm, kterým pohyb nic moc neříká, tak to úplně nezavrhujte. Stačí si pustit písničku a celou ji „protancovat“, zjistíte, že poprvé je to docela záhul, podruhé už to bude lepší a po týdnu už si protancujete v pohodě písničky dvě. A takhle je to myšleno – nesedět a nečekat, že kila půjdou dolů lehce a samy. A když už pohyb, tak si ho příjemně užít – je jedno, jestli tancujete, jedete na rotopedu, běháte, nebo cvičíte. Pohyb vás musí začít bavit.

Co je, kromě pohybu, velmi důležité, je změna jídelníčku. Přiznávám, že to je můj největší problém. Miluju dobré jídlo a miluju cukroví. Občas mám takovou chuť na sladké, že bych snědla všechno, co doma najdu. Pokud patříte k tomuto typu taky, tak nejlepší je omezit na nějakou dobu nákup sladkostí. A taky zařadit do jídelníčku chleby z řady FIT od Penamu.

Já jsem zařadila všechny čtyři druhy, které u nás v obchodě mají. Je to Ranní chlebík, Sporty chleba, Proteinový toust a Večerní chlebík.

Jsem velmi překvapená, jak málo stačí k tomu, aby se najednou změnil celý jídelníček.

Ranní chlebík, kromě toho, že nám dodá potřebnou energii, obsahuje i vitamín D.

To je fajn, protože kromě toho, že se zdravě najíte, zároveň posilujete imunitu a předcházíte chřipkám a nachlazení, budete mít pevnější kosti a zuby. Chlebík obsahuje kromě tolik potřebné vlákniny ještě chia semínka, červenou quinou a semínka dýně.

 Je fajn, že chlebík dodá energii, po ránu tak potřebnou, a zároveň vás dostatečně zasytí. Je jen na vás, s čím si chlebík dáte. Já si dám plátek sýra a šunky a jsem dostatečně zasycená. Když mám chuď na sladké, stačí si vybrat nějakou méně sladkou marmeládu, nebo med.

Na svačinu a při pohybu doporučuji Sporty chléb.

Je velmi chutný, dodá vám energii, je zdroj bílkovin pro tělo tolik potřebných, má vysoký obsah vlákniny, je zdrojem sacharidů (takže když si ho dáte, nebudete mít pořád chuť na sladké). Podporuje svým složením vyvážené stravování, a má exkluzivní složení – například výhonky z prosa, vojtěšky, čočky a hrachu, amarant, a semínka slunečnice a lnu.

Kromě všech těchto benefitů jsem zaznamenala ještě jednu příjemnou věc – srovnalo se mi trávení. Za to jsem velmi ráda.

Mezi moje nejoblíbenější pečivo poslední doby patří Proteinový toust. Chutná mi od prvního ochutnání.

Je plný bílkovin a vlákniny, chutná skvěle jen tak – čerstvý, nebo opečený. Já mám nejraději toust nasucho opečený na pánvi, a na něj pak pomazánku. Opravdu si pochutnám, a nemám po něm vůbec hlad.

Toust je doplněný o proteiny – protein je znám víc pod českým názvem bílkoviny. Bílkoviny jsou stavebním kamenem pro celé tělo. Protein si ale naše tělo samo vytvořit neumí, proto je potřeba ho doplňovat pestrou stravou. Bílkoviny (proteiny) by měly tvořit asi 15 – 20 % našeho energetického příjmu. Napomáhají totiž růstu svalů, dodávají výživu svalům, kostem a šlachám. Přispívají k rychlejšímu spalování tuků a snižování nadváhy.

Tenhle toust je ideální jako svačina po tréninku, nebo cvičení.

Doporučován je s kvalitní šunkou, nebo tvarohem. Mě chutná třeba s Cottage sýrem, nebo pomazánkami.

Na internetu najdete spoustu zdravých a chutných pomazánek. Některé jsou dost složité na přípravu, takže pokud nemáte čas, nebo chuť něco dlouho připravovat, vyzkoušejte buď pomazánku z Lučiny a mrkve, nebo Lučiny (tvarohu) a pažitky, nebo Lučinu a vařenou červenou řepu.

 Mrkev stačí najemno nastrouhat a smíchat s Lučinou – pomazánka je nasládlá, takže chutná i dětem, tvaroh s pažitkou stačí promíchat a trochu osolit, anebo uvařte červenou řepu, najemno ji nastrouhejte a smíchejte s Lučinou. Záleží jen na vás a vaší chuti. Pokud máte čas, inspirujte se pomazánkami na stránkách Penam  - Fit den.

No a navečer je fajn si dát Večerní chlebík.

Obsahuje bílkoviny, a nízký podíl sacharidů, takže pokud se večer nechcete vzdát pečiva- zkuste si pochutnávat na večerním chlebíku.

Protože obsahuje i semínka slunečnice, budete ho déle kousat, a nesníte ho tolik. Navíc opravdu zasytí, takže nebudete mít potřebu se večer u televize přejídat sladkostmi a chipsy.

Pokud jste se tedy, jako já, rozhodli zlepšit svou kondici a shodit pár povánočních kil, určitě vyzkoušejte chleby z řady Fit den od Penamu. Díky nim budete mít víc energie, doplníte bílkoviny a zaženete chuť na mlsání. Držím vám palce, ať se vám povede získat kondici, jakou si představujete. A samozřejmě – dobrou chuť.

Produkty si můžete prohlédnout, a přečíst si o nich po kliknutí zde: Fit Den

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: