Ovocňák není jen pro děti - je to super osvěžení každého dne i pro dospělé. Recenze.

13.07.2023 14:17

 

 

Znáte výrobky Ovocňák? Já jsem znala zatím jen kapsičky s ovocným pyré. Kupovala jsem je vnukovi v supermarketu, protože mu moc chutnají, a mají super víčka, ze kterých si děti mohou stavět jako se stavebnicí. Logicky tak děti chtějí právě Ovocňáky, aby měly další víčka do stavění.

Takže jsem si řekla, že půjdu přímo ke zdroji a objednám větší balení kapsiček s pyré přímo od výrobce.

Dost mě překvapilo, když jsem na stránkách Ovocňák.cz objevila spoustu produktů, které jsem doposud vůbec neznala. Troufám si říct, že některé z nich jsou cílené přímo na ženy, a budou ženám velmi vyhovovat a chutnat.

Je to hlavně řada s Arónií a Rakytníkem.

Rakytník znám už dlouho. Je to super léčivka, jejíž plody jsou pro ženy, muže i děti velmi přínosné. Plody obsahují velké množství vitamínu C (dokonce i víc než citron a šípky), vitamín A, organické kyseliny a má biostimulační účinky. Užívání je proto vhodné třeba při virózách a chřipkách, když potřebujeme posílit imunitu. Prospívá vyrovnanému trávení (hlavně na zácpu je fajn). Prospívá i krevnímu oběhu, pružnosti a průchodnosti cév (super pro ty, kterým se dělají křečové žíly), obsahuje i omega-3 kyseliny působící na kardioskulární systém (srdce). A pro pány – působí i na správnou funkci prostaty.

To jsou jen takové ty nejzákladnější vlivy na lidské tělo. Určitě bych dokázala najít ještě spoustu dalších příznivých účinků.

Arónie – tedy jeřáb černý je mnohem méně známý, a tak trochu zapomenutý a opomíjený.

Přiznám, že i já jsem na něj zapomněla, i když si vybavuji, že babička si z něj dělávala šťávu. Tím, že v mém okolí moc není, nějak jsem na jeho existenci zapomněla. Proto mě překvapilo, když jsem si o něm hledala informace, kolik příznivých účinků na lidský organismus má.

Je fajn, že v Ovocňáku nebyl zapomenut, a výrobky z něj nám mohou pomáhat být zdravější. Jeřáb černý – arónie – obsahuje vysoký podíl antioxidantů, antokyanů, bioflavonoidů, vitamínů P, C, B, A, E, jód, minerály a další bioaktivní látky, které ani neznáme, našemu tělu ale dělají dobře.

Proto jsem s velkou radostí výrobky s rakytníkem a arónií vyzkoušela.

Nejdřív jsem vyzkoušela sirup a šťávu z arónie.

Tak trochu mě okouzlil název – arónie, to zní tak trochu vznešeně, takže jsem byla hodně zvědavá na chuť.

Aróniový sirup je přírodní, bez konzervantů.

Není v něm žádný cukr, ani zahušťovadla a škrob. Nenajdete v něm ani žádná hnusná éčka. Je to sirup, který udělá radost všem, kdo nemají rádi přeslazené sirupy a šťávy.

Chutná mi jen tak ve vodě s ledem (doporučené ředění je 1:7 – z jedné lahve tak máte asi 2 litry nápoje). Můžete si ho dát i do čaje, nebo nějakého alkoholického drinku.

Sirup si můžete prohlédnout, nebo koupit zde: sirup arónie

 

Aróniová šťáva je chuťově podobná sirupu.

Řekla bych, že je o trošku víc trpká, lehounce nahořklá. Vyhovovat tak bude všem, kdo nemají rádi sladké nápoje. I Šťáva je úplně bez cukru, konzervantů a zahušťovadel. Je to přírodní šťáva, která v sobě má sílu plodů jeřábu černého. Takže zaženete žízeň, pochutnáte si a ještě do sebe dostanete spoustu vitamínů a minerálů.

Šťávu z arónie si můžete prohlédnout, nebo koupit zde: Aróniová šťáva

 

Když už jsme u arónie, nesmím zapomenout na džem.

Je prostě úžasný. Já jsem si tu natrpklou chuť černého jeřábu dost oblíbila.

 Přiznávám, že mi chutná víc, než rakytník.

Je totiž skvělou kombinací hořko- sladko – trpké chuti.

 Miluju tu chuť na palačinky. Palačinkám jsem se celkem vyhýbala, protože nemám ráda sladkou náplň. Tenhle džem je bez cukru a má tak příjemnou chuť, že i já si teď na palačinkách pochutnávám. Je to jeden z nejlepších džemů, jaký jsem kdy ochutnala – fakt je velmi jedinečný.

Je bez cukru, takže ho mlsám bez výčitek, a ta chuť je fakticky jedinečná a originální. Až budu péct koláč, nebo dort s krémem, podmáznu ho tímhle džemem, určitě ta kombinace bude fajn. Dovedu si ho představit i v lineckém cukroví. Takže rodině cukroví namažu klasickou marmeládou, sobě tímhle super džemem – tím, že není sladký, si konečně i já užiju cukroví tak, aby mi chutnalo a cukrem se mi nebude lepit pusa.

Pokud si tento džem chcete objednat, klikněte zde: džem z Arónie.

 

Rakytníkový sirup – opět ryze přírodní výrobek bez cukru. Ta chuť mě překvapila – není v něm ani zrnko cukru, a přitom je tento sirup příjemně sladký.

Sirup obsahuje 30% rakytníku a 70 % jablečného koncentrátu. Ten je sladidlem, které dělá sirup nasládlý. Je super do ledových drinků i horkého čaje. Mě chutná jen s vodou a ledem, s minerálkou a ledem, a super je i v ovocném osvěžujícím drinku – nakrájím ovoce - pomeranč, citron, nebo maliny a jahody, dám do džbánu s ledem a zaliji vodou. Přidám na dochucení trochu tohoto sirupu a je to neskutečně dobré. Osvěžující vychlazený nápoj, a na dně pak ovoce, které osvěží také, a trochu zasytí.

Sirup má uzávěr, který nekape.

Pokud si chcete sirup prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Rakytníkový sirup

 

Rakytníková šťáva – tohle je naprostá vitamínová exploze chutí.

Šťáva je 100%. Neobsahuje tedy nic jiného, než rakytník.

Ručně sbírané plody jsou za studena lisované, a šetrně pasterované.

Můžete ji pít samozřejmě s vodou, můžete si ale dát na lžičku i samotnou.

40 Ml šťávy ve 200 ml vody vám doplní doporučenou denní dávku vitamínu C.

 A to prosím pěkně přírodně, žádná chemie, žádné tabletky. A opět je vše bez cukru, bez zahušťovadel a konzervantů. V téhle šťávě žádná éčka nenajdete.  Je jemná, přitom chuťově vynikající – chutná mi samotná i do míchaných drinků. Je velmi svěží.

Šťávu si můžete koupit zde: 100% Rakytníková šťáva

 

Pokud nejste příznivci sirupů a šťáv, vyzkoušejte čaje s rakytníkem a arónií.

Já jsem vyzkoušela tři.

100% Rakytníkový čaj je porcovaný, bez příměsí. Čaj je ručně sbíraný. Chutná intenzivně po rakytníku a posiluje imunitu.

Aróniová vzpruha je také porcovaný čaj. Podporuje imunitu a je to taková malá vitamínová bomba. Čaj mi chutná horký, i vychlazený s ledem. Je svěží, a má velmi zajímavou lehounce natrpklou chuť.

Poslední z čajů, které jsem ochutnala je Rakytníkový čaj s meduňkou.

Tohle je můj favorit mezi těmito čaji. Jedná se o čaj sypaný. Nádherně voní. Rakytník s meduňkou se nádherně doplňují. Ta chuť je originální, jemná a příjemná. Doporučuji ho po těžkém dni, při únavě, nebo když nemůžete usnout. Po vypití tohoto čaje budete mít jen ty nejsladší sny, a bude vám příjemně. Chutná výborně, a díky rakytníku je zároveň skvělý pro povzbuzení organizmu a imunity. Velmi si na něm pochutnávám. Pití tohoto čaje je bezva relax.

Pokud si čaje chcete prohlédnout, nebo koupit, najdete je zde: Aróniová vzpruha, 100% Rakytníkový  čaj a Rakytníkový čaj s meduňkou.

 

Protože budu mít na prázdninách vnoučata, bude potřeba dodržovat pitný režim. Na to doporučuji vynikající mošty Ovocňák.

Mají je v praktickém balení 3 a 5 litrů.

Mošt je v sáčku opatřeném praktickým uzávěrem s kohoutkem, můžete tak natočit do sklenice mošt přímo ze sáčku. Sáček je vložen v papírové krabici s praktickým držátkem na nošení. Krabice se na sebe dobře naskládají, takže nezaberou moc místa. Vejdou se i do lednice.

Já mám mošt jablečný. Ten chutná dětem vždycky.

Skvěle chutná, a protože je 100%, je plný zdravé šťávy ze šťavnatých jablek.

 Žádný cukr, žádné konzervanty, žádná zahušťovadla – děti i vy budete pít jen ovocnou šťávu.

Na 3 litry moštu bylo spotřebováno 5 kg jablek.

 Vybrala jsem si mošt jablečný, protože ten dětem chutná nejvíc.

Já ho tedy ještě trošku ředím vodou, protože jakmile se otevře mošt, běhají děti se skleničkou pro pití pořád, i když jinak bych je musela k dodržování pitného režimu nutit. Prostě jim tohle pití chutná, a já se nedivím.

Ovocňák vyrábí mošty ve všech možných příchutích – višňový,j ablečný, jahodový, borůvkový, hruškový, meruňkový, ale i brusinkový, mrkvový a spoustu dalších. Pochutná si každý, protože si každý určitě najde tu svou příchuť.

Kromě jablečného doporučuji pro zajímavou chuť mošt z červené řepy, a pro ty, které jako já často trpí záněty močových cest- zkuste mošt brusinkový. Mně se po něm velmi ulevilo, a problémy už nemám. Ale to je jen malé doporučení, jinak si každý může vybrat podle své oblíbené chuti.

 Jedno je ale jisté – jakmile tyto mošty ochutnáte, jiné už nebudete chtít. Jsou totiž opravdu velmi osvěžující, a hlavně chutnají po ovoci.  Neucítíte v nich žádnou „umělou příchuť“, opravdu jen čistá chuť ovoce.

Výhodou je i to, že tyto mošty nejsou doslazované, jsou úplně bez cukru. Nemusíte se tedy bát, že byste po nich přibírali.

Mošty si můžete vybírat v praktických baleních 3 a 5 litrů, a najdete je po kliknutí zde: Mošty Ovocňák.

 

Říká se, že na konec by měla přijít vždycky taková ta pomyslná třešnička na dortu. Něco, co je jedinečné a skvělé.

Pro mě jsou to ovocné plátky.

Tyhle plátky jsou velmi dobré. Ještě jsem je předtím neměla, takže jejich ochutnání pro mě bylo novinkou a je to láska na první kousnutí.

Je to takový plátek, který můžu mít v kabelce, nebo v kapse na procházce, a můžu si tak dát, zdravou svačinku kdykoliv mám hlad, nebo chuť. Plátek má 20 g, je na svačinu dostačující.

Na 20 gramové balení plátků je použito 170 gramů čerstvého ovoce. Ovoce mají v Ovocňáku z vlastních sadů, nebo nakoupené od prověřených dodavatelů.

Vždycky je v plátcích pouze prvotřídní a kvalitní ovoce, a na chuti je to velmi příznivě znát.

Ovoce je nadrceno a za nízké teploty (max 42 stupňů celsia) je 30 hodin sušené. Během sušení přijde o téměř všechnu vodu a chuť ovoce se ještě zvýrazní.

V plátcích tak zůstávají všechny vitamíny a zdraví prospěšné látky a minerály obsažené v ovoci.

Plátky jsou – jako vše u Ovocňáku – bez konzervantů, cukru, zahušťovadel a všech nebezpečných éček.

V téhle tyčince – plátku – najdete jen to dobré z ovoce.

 Chuť je skvělá, jako byste opravdu kousli do ovoce.  Plátky nejsou tvrdé, takže se dobře jí.

Chtěla jsem napsat, který mi chutná nejvíc, ale upřímně říkám, že fakt nevím. Vždycky když ochutnám další, připadá mi mnohem lepší než ten, co jsem jedla před ním.

Doporučuji vám na první ochutnání vzít namixovaný box – krabičku – s ovocnými plátky, abyste ochutnali všechny, a vybrali si, který si budete kupovat.

Je to velmi zdravá svačina do kapsy, na které si pochutnáte. Jsem šťastná, že jsem tuhle dobrůtku objevila. 

Plátky mi chutnají, a díky ovocnému cukru nemám tolik chuť na sladké, takže se mi kromě toho, co jsem už popsala, i snížila hmotnost. Už nenosím v kapse čokoládovou tyčinku na náhlý hlad, ale tyhle bezva ovocné plátky.

Pokud si chcete plátky prohlédnout, nebo koupit klikněte zde: Ovocňák ovocné plátky

 

Malá výprava za ovocnými kapsičkami mi udělala spoustu radosti. Objevila jsem tolik produktů, které jsem doposud neznala! Musím říct, že jsem překvapená, kolik produktů v Ovocňáku mají. Výrobky jsou všechny chuťově vynikající, bez cukru, přírodní.

Mlsat se dá i bez cukru – o tom jsem se přesvědčila. Je to pro mě zase krůček k zdravějšímu životnímu stylu.

Pokud si chcete prohlédnout všechny produkty v eshopu Ovocňáku, klikněte zde, budete příjemně překvapeni kvalitou i chutí: eshop Ovocňák

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: