Oříšková baklava - skvělá chuť Řecké kuchyně -snadné a velmi dobré

21.07.2017 12:45

Baklava je starý orientální dezert plný sladkého medu a oříšků. Je sice fakt hodně sladký, ale zároveň tááák dobrý!

POTŘEBUJETE:

1 balíček listového těsta ve čtvercích (nebo filo těsto, k dostání v supermarketech)

200 g strouhaných lískových oříšků

1 dl mléka

100 g moučkového cukru

citronová kůra

1 lžíce medu

1 žloutek na potření těsta

Poleva:

1/8 l vody

100 g pískového cukru

lžička mleté skořice

POSTUP:

  1. Oříšky svařte s mlékem, cukrem, medem a citronovou kůrou. Vychladlou náplní potřete čtverce těsta, zaviňte je do trubiček, potřete rozšlehaným žloutkem a v předehřáté horké troubě pečte na plechu vyloženém pečicím papírem.

  2. Vodu s cukrem a skořicí svařte a trubičky vzniklou polevou zalijte.

  3. zdroj:https://vlasta.kafe.cz/clanky/vareni-a-recepty/4846-ochutnavka-z-recke-kuchyne-oriskova-baklava/

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: