Originalita, styl a pohodlí. To je oblečení od české značky Barrsa. Recenze

13.02.2023 14:12

 

Znáte přísloví o „Zlatých českých ručičkách“ ? Asi je úplně zbytečné se ptát. Tohle rčení známe asi všichni. Každý, kdo je hrdý na šikovnost českých lidí. Já jsem objevila oděvní značku, na kterou tohle pořekadlo platí opravdu v každém směru.

Je to ryze česká  oděvní značka Barrsa. Spojily se tu skvělé nápady- návrhy na oblečení s perfektní prací českých švadlen. Výsledkem je originální a krásné oblečení.

Oblečení je nejen krásné, ale i kvalitní – to jsem sama vyzkoušela. Vyhlídla jsem si na eshopu krásnou mikinu. Jako u většiny věcí, které vás osloví, jsem tuhle mikinu zahlédla úplnou náhodou, když jsem hledala vánoční dárek pro dcery. Naprosto mne okouzlila originální mikina s názvem Barsen. A protože mám velkou slabost pro oblečení s beránkem, vyzkoušela jsem i kabátek Barrsa beran tyrkys.

Nejdřív bych se chtěla věnovat, a představit vám mikinu Barsen.

Mám takové pravidlo. Když se mi nějaká věc líbí, neberu ji hned. Uložím si ji a počkám, jestli se mi bude líbit i za pár dní. U téhle mikiny jsem nečekala vůbec. Oslovila mě natolik, že jsem po ní prostě zatoužila.

Mikina Barsen je velmi originální. Ještě jsem takovou mikinu nikde neviděla. Originální věci mám moc ráda. To tahle mikina splňuje. Všude, kam v ní přijdu, mám velký úspěch. Líbí se ženám, i mužům. Dokonce i můj muž, který obvykle pochvalou na oblečení šetří, se vyjádřil velmi pochvalně.

Mikina Barsen je navržena velmi originálně. Zapínání má na zip, ale můžete ji zapnout i na ozdobné knoflíky. Mikina má praktický stojáček – já nemám ráda v zimě šály, ani roláky – tenhle stojáček perfektně zakryje krk a zahřeje ho. Pokud stojáček nechcete, mikinu prostě rozepnete do límce. Super!

Květinová aplikace na přední straně mikinu nádherně ozdobí. Není vůbec třeba žádný přehnaný vzor. Tahle jednoduchá aplikace okamžitě upoutá pozornost. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása.

Jak už jsem zmínila, mikina má zapínání na zip – to mi velmi vyhovuje. Na eshopu si ale můžete vybrat stejný vzor mikiny na oblékání přes hlavu. Má stejnou aplikaci, jen jinak umístěné knoflíky, a není rozepínací.

Barvu mikiny jsem si vybrala černou - nejvíc mi vyhovuje. Je taková univerzální – mohu ji nosit kamkoliv – do práce, do města, nebo na výlet. Krom toho, že černá je univerzální, od určitého věku upřednostňuji barvy, které alespoň trochu zeštíhlují, že?  Na eshopu mikinu najdete i ve vínové barvě.

Další parametr, který mně u mikiny zajímá je, aby byla dostatečně velká – mám bujnější hrudník. Trošku jsem se bála, abych v mladistvé mikině nevypadala divně – tedy jako abych na ni nebyla moc stará… Ale úplně v pohodě. Střih je velmi lichotivý, a knoflíková řada a aplikace odpoutají pozornost od většího poprsí.

 Mikinu koupíte i ve větších velikostech –  i v nich vypadá báječně.

Mikinu nosím skoro měsíc. Nosím ji hodně často, a jsem moc ráda, že kvalitní materiál se nevytahuje, drží dobře tvar.

Všechny švy jsou perfektně prošité, nikde nenajdete nerovnost ani vytahané nitky. Mikinu jsem prala už 4x a perfektně drží tvar. Nestáčí se. Barva zůstává krásně černá- neopere se. Doporučuji na ni používat prací gel na tmavé prádlo.

Materiál

  • 72% bavlna, 28% polyester vyšší gramáže
  • textilie je tkaná
  • textilie z pravého i levého zákrutu
  • bavlna z rubové strany počesaná
  • bavlna příjemná na dotek těla

Barva

  • černo-bílá

Další

  • rozepínání na knoflíky a na zip
  • jedna kapsa (na pravé straně)
  • se stojáčkem
  • s potiskem

 

V  Barsen mikině se cítím skvěle. Když vám oblečení sedne, cítíte se v něm příjemně a sebevědoměji. To se mi stalo a stává pokaždé, když si tuhle mikinu obléknu. Jako bych se narovnala, a začnu se usmívat. I takový zázrak umí kvalitní oblečení.

Další kousek oblečení z eshopu Barrsa, který mi padl do oka je kabátek s beranem. Kabátek je ze softshellu, podšitý beránkem.

Zaujal mě střih kabátku, a hlavně to, že má beránkovou podšívku. S beránkem už jsem měla před pár lety bundu a byla velmi hřejivá.

Kabátek mi sedí střihem – je velmi lichotivý postavě – v podstatě se hodí pro každý typ postavy. Dokáže schovat spoustu nedokonalostí – tenhle střih prostě sluší každému.

Kdo už mě zná, ví, že u mě rozhoduje i barva. Miluju modrou ve všech odstínech. Vybrala jsem si tedy tyrkysový kabátek.

Tyrkysová je nádherná, veselá barva.

Kabátek je ze softshellu.

 Je to můj první kousek softshellového oblečení – tenhle materiál jsem zatím nenosila, jen jsem o něm četla.

Po vyzkoušení tohoto kabátku určitě budu softshell ráda kupovat – je velmi praktický. Vůbec jsem nečekala, jak mi v něm bude příjemně. V kombinaci s hřejivým (prodyšným) beránkem je z tohoto oblečení dokonalý kabátek.

Kabát je neuvěřitelně lehoučký. Je lehčí, než mikina. Má vlastnosti kabátu i mikiny zároveň. Je příjemný na oblečení, jako mikina a slušivý a elegantní jako kabát.

Nikde nic netáhne, nic neškrtí a neomezuje v pohybu. V podstatě ani nevnímám, že ho mám oblečený. I když v něm budete cvičit, běhat, chodit po horách, nebo honit vnoučata (to dělám ráda hodně často), vždycky se budete cítit velmi pohodlně. Bez jakéhokoliv omezení pohybu.

Perfektní vlastnosti softshellu jsem si uvědomila v současném deštivém počasí. Venku je únorová zima, vítr a déšť. Šílená kombinace. V tomto kabátku mi to ale vůbec nevadí. Softshell vodu dovnitř nepropustí, kapky po něm stékají jako po másle. Přitom se ale vůbec nepotíte, protože vlhkost potu naopak ven propustí. Vítr je taky v pohodě – prostě může foukat jak chce a můj kabátek neprofoukne, to má smůlu.

Kabátek nosím měsíc. Za tu dobu jsem ho prala jen jednou, když mi ho umazal sousedovic pejsek, který se šel se mnou pomazlit. Měla jsem trochu strach, jestli packy s drápky nějak materiál neponičí, ale na kabátku to není vůbec vidět.

 Na praní používám prací gel, nedávám aviváž.

Kabátek i po měsíčním každodenním nošení vypadá jako nový. Všechny švy jsou rovné, bez nitek, nikde se nestáčejí. Kvalitní zip jde krásně rozepnout i zapnout, nezadrhává.

Kabátek má kapuci podšitou beránkem – nemusíte tedy nosit čepici, a bude vám krásně teplo. My, ženy občas čepice odkládáme, abychom si neničily účes.  Já čepice moc nemusím. Nějak ve mně zůstal pocit z puberty, kdy mi maminka upletla vlněnou čepici, která kousala a vypadala přesně podle toho, jak se jí tenkrát říkalo: „debilka“. Kapuce je tedy pro mě vítaným zahřátím hlavy a uší i v mrazech, aniž bych musela mít čepici. V konečném důsledku beránek hřeje lépe, než jakákoliv čepice.

 Prima je, že i kapsy jsou s hřejivým beránkem. I když si zapomenete rukavice, zima na ruce vám nebude.

V podstatě díky spojení těchto dvou materiálů – tedy softshell a beránek vznikne kabát, který vám bude dělat radost a sloužit spoustu let.

Materiál

  • softshell: 100% polyester
  • softshell: vodní sloupec 18.000 mm, prodyšnost 12.000 g/m2/24 hodin
  • z rubové strany hřejivý beran
  • funkční materiál

Barva

  • Tyrkys

Další

  • celorozepínací na zip
  • dělené kapsy
  • s kapucí

 

Jsem moc ráda, že jsem tenhle velmi pohodlný kabát vyzkoušela, a mám ho ve svém šatníku. Nemůžu jinak, než popsat ho spoustou superlativ. Je krásný, pohodlný, lehoučký a funkční.

Na stránkách Barrsa si ovšem můžete vybrat tento kabátek i v jiných barvách, než je tyrkysová. Pokud nechcete kabátek beránkový, určitě si vyberete nějaký jiný. Všechny jsou krásné, originální, neokoukané a kvalitní.

Na eshop Barrsa se budu ráda vracet. A ráda vám pak svou zkušenost popíšu. Jsem totiž hrdá na to, že u nás, v Čechách, umíme vyrobit krásné, vkusné, originální a účelné oblečení.  Oblečení, které bude slušet mladé dívce i zralejší ženě. Dokonce i pánové si tu najdou zajímavé, originální oblečení.

Za mě má Barrsa móda velkou jedničku. Píší o sobě, že vyrábějí a prodávají módu na sport a volný čas. Já doplním, že je to móda vhodná i do práce a na každodenní, běžný život.

Pokud si chcete prohlédnout, nebo koupit krásnou mikinu s ozdobnou aplikací, klikněte zde: mikina Barsen černá

Pokud si chcete prohlédnout nádherný kabátek s beránkem, klikněte zde: kabátek s kapucí Barrsa beran softshell

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: eshop Barrsa

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: