Nepečené cukroví na poslední chvíli - u televize si připravte Rafaello kuličky

22.12.2017 11:12

Ingredience:

  • 1 Salko (kondenzované mléko v plechovce)
  • 200 g strouhaného kokosu
  • balíček celých mandlí
  • strouhaný kokos na obalení
  • Postup:
    1. Ve velké míse smícháme Salko s kokosem. Pozor, Salko předem nevaříme, ale jen otevřeme plechovku a vylijeme obsah do mísy.
    2. Těsto pořádně propracujeme, aby bylo pěkně tvárné. Podle potřeby přidáme kokos, i když toto množství je na přípravu těsta akorát.
    3. Následně těsto v míse přikryjeme potravinářskou fólií a schováme na hodinu do lednice, aby tato hmota ztuhla. Klidně ho můžeme nechat v lednici přes noc a pak po chvíli zpracovat.
    4. Mandle vroucí vodou spaříme a oloupeme, to uděláme ale až před přípravou kuliček.
    5. Další den z kousku těsta a mandle vytvoříme kuličku. Kuličku obalíme v mletém kokosu a vložíme do košíčku. Dále pak pokračujeme dalšími kuličkami.
    6. Rafaelo skladujeme v chladnu, kde vydrží i několik týdnů (pokud ho samozřejmě nesníme).

    Pokud chceme mít Rafaelo ještě zajímavější, můžeme použít barevný kokos. Část cukroví obalíme v klasickém neobarveném kokose a další obalíme v obarveném strouhaném kokose.

    Také je možné místo mandle použít lentilku, oříšek nebo sušené ovoce.

  • zdroj: https://www.nepecenecukrovi.cz/recept/rafaelo-ze-salka/

  • rafaelo ze salka

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: