Nádherné panenky od Osmanyho Laffity lákají ke hraní každou malou holčičku. Panenky v originálním oblečení, kloubové - jdou snadno převlékat. Tip na dárek pro malé slečny.

19.10.2022 15:02

 

 

Dneska bych chtěla mluvit chvilku o panenkách.

 Jako každá holka jsem i já prošla obdobím, kdy pro mě panenky byly hodně důležité. Hrát si na maminku s panenkami baví asi každou malou holčičku. Nebyla jsem jiná. Jen jsem vyrostla v době, kdy panenky vypadaly všechny stejně a moc kvalitní nebyly. První „Barbínu“ jsem viděla asi v 10 letech, když k nám přijela pouť, a na schodech maringotky seděla holčička s Barbie panenkou. Daly jsme se do řeči, panenku mi půjčila. Moc se mi líbila, toužila jsem po ní také, ale naši prostě panenku do Tuzexu nechtěli jet koupit.

Když jsem já sama měla svoje děti – holčičky, Barbie jsem jim samozřejmě koupila. Plnila jsem jejich, a tak trochu i svůj dětský sen. Když si holky s Barbie panenkami hrály, pozorovala jsem je a brzo jsem pochopila, že je to možná hezká panenka, ale na hraní je trochu nepraktická. Je problém ji převlékat.

Proto jsem zajásala, když teď, po spoustě let někdo pochopil, že holčičky si s panenkami nejen hrají na maminku, ale i na běžný život. Chtějí svoje panenky převlékat, a oblékat.

Společnost Mikro Trading začala prodávat panenky od známého návrháře Osmanyho Laffity.

Společnost Mikro Trading je jednou z nejstabilnějších firem na trhu.  Zabývá se hračkami od roku 1993. Takovými hračkami, které jsou kvalitní, a pro děti výchovné a hlavně bezpečné. Hračky MikroTrading často poznáte podle loga – malého ducha. Jakmile vidíte na hračce logo ducha, máte jistotu, že prošla všemi potřebnými bezpečnostními a kvalitativními testy, a je pro vaše děti naprosto bezpečná.

Hračky z Mikro Trading jsou kvalitní, hezké a dělají dětem radost. Jako právě panenky od Osmanyho Laffity.

Osmany Laffita je známý návrhář. Já jsem si ho všimla poprvé v 90. letech, kdy začal v ČR svou kariéru. Jeho modely jsou leckdy provokativní a smyslné, vždycky ale respektují ženské tělo. Jsou to modely, které já nazývám jako „nositelné pro každou ženu“. Leckdy známe z módních přehlídek modely, u kterých vytřeštíme oči a řekneme si „Tohle jako fakt někdo nosí? Vždyť i na modelce to vypadá děsně!“.  Modely Osmany Laffity takové nejsou. Jak už jsem psala – respektují ženské tělo, a může je nosit každá žena.

Já sama jsem vždycky chtěla mít nějaký model od módního návrháře. Ty od pana Laffity bych nosila klidně. Tak, jako ho nosí panenky, které pomohl navrhnout. Všechny čtyři panenky mají na sobě originální modely navržené panem Laffitou.

Panenky jsou vysoké cca 31 cm, mají krásný jemný obličej s výraznýma krásnýma očima. Na očích jsou krásné výrazné řasy, které obličeji panenky dodávají roztomilý a přitom reálný výraz. K hnědým očím to vypadá opravdu báječně.

Panenky jsou vyráběny ve čtyřech variantách.

Laura a Emily jsou blondýnky, Jasmine a Naomi jsou tmavovlasé.

Panenky jsou lehoučké, dají se dobře posadit, nohy jsou kloubové. Hlava se může otáčet, a co je hlavní – ruce jsou z takové pevné gumy(plastu), a mají klouby nejen v rameni,ale i v lokti a zápěstí. Panenka tak může cokoliv dělat – mávat, tančit jako baletka, ale hlavně ji lze snadno převlékat.

Trochu jsem se bála, jestli se klouby na rukách panenek nějak nepoškodí nešetrným zacházením – přeci jen malé holčičky ještě nemají někdy v ruce ten správný cit, a motorika jim někdy dělá trochu potíže. Ale v pohodě. Panenka vydržela intenzivní hraní dětí 5 -10 let .

Když jsem zmiňovala baletku, tak ne náhodou, protože když si s panenkami holčičky hrály, a zjistily, jak jsou ruce ohebné, hned byly panenky baletkami. I baletky se převlékají, takže hned začaly holčičky panenky převlékat a modely mezi sebou měnit. Tady bude prostor pro maminky a babičky pro šití oblečků pro tyto panenky.

Protože mě se moc líbí modely pana Laffity, tak doufám, že pro kolekci panenek navrhne i kolekci oblečků na převlečení. Určitě by o ně byl velký zájem.

Panenka Laura má krásně dlouhé blond vlasy. Vlasy můžou holčičky samozřejmě česat. Oblečena je do šatů – bílý halenkový vršek je doplněn béžovo růžovou sukní, doplněk je zelený pásek s výraznou sponou a růžové boty na podpatcích. Je romanticky založená s láskou k hudbě.

Panenka Emily má blond vlasy vyčesané do ohonu, ozdobené copem. Panenku lze česat. Oblečená je do šatů – džínový vršek a sukně s volány a růžemi. Má žluté lodičky. Emily má ráda cestování a poznávání nových kultur.

Panenka Jasmine je tmavovlasá, vlasy má vyčesané do ohonu, lze je česat. Oblečena je do růžového overalu s květy a má růžový kabátek z průhledné látky. Obutá je do červených lodiček. Jasmine má zálibu v přípravě společenských akcí a překvapení pro své kamarádky.

Panenka Naomi má dlouhé tmavé vlasy vyčesané do ohonu. I tato panenka jde samozřejmě česat. Oblečena je do šortkového overalu, detail je pásek se sponou. Nosí vyšší černé boty. Má cit pro design a estetiku.

Díky oblečení a účesu každá panenka působí dojmem, že má úplně jiný výraz než ta druhá. Všechny ale mají ve tváři výraz velmi pozitivní. U mě, stejně jako u dětí je největší ohlas na pohyblivé klouby na rukách, díky kterým lze panenky poměrně snadno převlékat. Tyhle panenky budou u holčiček určitě hodně oblíbené. Jsou lehké, dobře se drží, velikost je tak akorát na hraní pro úplně malé, i ty větší slečny. Když panenky držím v ruce, nebo se dívám, jak nadšeně si s nimi holčičky hrají, až se mi chce být zase malou holkou a hrát si s panenkami.

Přestože každá panenka je opravdu do detailu propracovaná, a má na sobě originální oblečení od známého návrháře, jsou za velmi příznivou cenu.

Super je, že tyhle panenky můžete koupit všude, kde prodávají kvalitní hračky od Mikro Trading.

Pokud si chcete panenky prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: panenky Osmany Laffita edition

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: