Multifunkční hrnec Philips skvělý pomocník každé hospodyňky

12.05.2016 18:11

Multifunkční hrnec Philips HD3037

 

·        Tentokrát jsme pro vás testovali Elektrický hrnec Philips HD 3037

. Musím přiznat, že když jsem hrnec vybalila, přepadla mě trochu panika, jestli vůbec zvládnu s přístrojem zacházet. Připadal mi na první pohled složitý. Na ten druhý, když jsem si přečetla návod k použití, jsem už byla klidnější a ve chvíli kdy hrnec zapnete a začnete zkoušet, zjistíte, že ovládání vůbec složité není, jen přepínáte v menu mezi funkcemi, a když jsem vařila potřetí, už jsme s hrncem byly srostlí. Měla jsem strach, jestli půjde hrnec dobře čistit, ale vnitřní vyjímatelná nádoba jde vyndat velmi dobře a umýt také, ostatní části nijak není třeba složitě čistit, otíráte a je to hned. Hrnec má příkon 980W a objem vnitřního hrnce je 5 litrů, takže opravdu dostačující na běžné vaření. Délka kabelu je asi 1,2 metru, takže mi pohodlně dosáhla k zásuvce. Součástí výbavy k hrnci je i plastový tác na vaření v páře, odměrka, stěrka, naběračka a ochranná rukavice (chňapka na manipulaci s vnitřní nádobou)

·         

Byla jsem zvědavá na všechny funkce, takže jsem vyzkoušela vaření polévky, smažení, dušení masa ale hlavně jsem byla zvědavá na zapékání. Nevěřila jsem, ale opravdu když jsem zapekla „Šunkofleky“, byla na jejich povrchu kůrka. Moc nám chutnaly. Zkusila jsem i koláč, ten jsem tedy zkusila raději podle kuchařky, která k hrnci byla přiložená, protože na vlastní recept jsem si hned netroufla, protože jsem nevěděla, jak to dopadne. Dopadlo to dobře, a myslím, že časem začnu experimentovat i s vlastními sladkými dobrotami. Těsto se propeklo dobře.

Velká výhoda multifunkčního hrnce Philips  je, že vaří a smaží se s použitím minimálního množství oleje. Maso se nepřichytává. Hrnec se dá použít i jako pomalý hrnec na dlouhé dušení nebo na „tažení“ vývaru do polévek a omáček – bez starostí, prostě si jen naprogramujete dobu a nemusíte se o nic starat.

Výhodou je i ohřívání jídla – bez připalování, poměrně snadno a pak lze nastavit i funkci udržování teploty jídla. Další super pomoc při vaření – já sama mám 4 děti a chodí domů každý v jinou dobu, takže jsem byla ráda, že nemusím jídlo několikrát ohřívat.

Skvělý je hrnec na vaření rýže a těstovin. Má i funkci na dělání domácích jogurtů, tu jsme zatím ale nezkoušeli.

Jediné co já bych vytkla je nedořešené stékání sražené vody  z víka při otevření,ale to je opravdu maličkost, která mi nijak nevadí.

Já sama jsem byla hodně nadšená z řízků – byly osmažené rychle a byly chutné.

Takže ve shrnutí: Já jsem z multifunkčního hrnce Philips  nadšená, určitě je pro mě v kuchyni přínosem. Jakmile si vyzkoušíte párkrát v něm vařit a přestanete být nervózní z ovládání, budete nadšení jako já a přijde vám směšné, že jste se toho vůbec báli. My budeme vozit hrnec určitě i na chalupu, kde byla omezená možnost vaření, teď budeme mít jedním spotřebičem vyřešeno vaření, smažení i zapékání. Pro chataření a chalupaření je to ideální pomocník co má snadnou údržbu.

Na závěr pár receptů od Zdeňka Pohlreicha, který hrnec také vyzkoušel. 

Šunkové flíčky:

Sponge Caké

Bramboračka s hříbky

Pošírovaný Sea Bass

Kohout na víně

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: